Tgrt Haber

Yine Meta yine gizlilik ihlali: 725 milyon dolarlık dev ceza geldi!

23 Aralık 2022 14:42 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 14:48
Yine Meta yine gizlilik ihlali: 725 milyon dolarlık dev ceza geldi!

Facebook'un ana şirketi Meta, gizlilik ihlali gerekçesiyle 725 milyon dolarlık ceza ödeyecek.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın başı, gelen cezalarla bir hayli dertte.

Türkiye dahil pek çok ülkede gizlilik​ ihlali nedeniyle davalarla karşı karşıya kalan teknoloji şirketi, yakın zamanda sonuçlanan bir davanın kapanması için 725 milyon dolarlık ceza​ ödemeyi kabul etti.

CEZA ÖDEMEYİ KABUL ETTİ

Veri analiz firması Cambridge Analytica'nın 87 milyon kadar kullanıcının verilerine erişmesine izin verdiğinin 2018'de ortaya çıkmasıyla başlayan toplu davanın mahkemede yapılan anlaşma ilesonaerdirileceği belirtildi.

Davacıların avukatları, önerilen anlaşmayı ABD'deki bir mahremiyet toplu davasında şimdiye kadar ulaşılan en büyük ve Meta'nın bir toplu davayı sonuçlandırmak için bugüne kadar ödediği en yüksek ödemeli anlaşma olarak nitelendirdi.

Meta Platforms Inc'in, toplu davanın kapanması için ödemeyi kabul ettiği 725 milyon dolarlık anlaşma, federal mahkemenin onayına sunulacak.

Meta’dan yapılan açıklamada ise söz konusu dava için uzlaşmada herhangi bir suçun kabul edilmediği belirtildi. Açıklamada, anlaşma "topluluğumuzun ve hissedarlarımızın çıkarlarına en uygun yol" olduğu vurgulandı.

Son olarak Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin veri sızıntısı skandalıyla ilgili 11 Nisan 2018'de ABD Senatosunda ifade vermişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...