Tgrt Haber

YouTube neden yavaş? YouTube kasma sorununun çözümü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
19 Ocak 2024 14:20 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 14:21
YouTube neden yavaş? YouTube kasma sorununun çözümü

Son günlerde YouTube kullanıcıları, videoların yavaş yüklenmesi ve kasılma sorunu yaşarken, yaşanan bu durumun nedeni ise merak edilmeye başlandı. Peki YouTube neden yavaş? YouTube kasma sorunu sebebi ve çözümü nedir? İşte detaylar...

Son günlerde YouTube​ kullanıcıları arasında hızlı bir şekilde yayılan bir şikayet dalgası var: "YouTube yavaş çalışıyor ve kasıyor" hatasından muzdarip olan binlerce kullanıcı, internette çözüm arayışına girmiş durumda.

Kullanıcılar özellikle videoların beklenenden daha yavaş yüklendiğinden ve genel olarak platformun kasılmaya başladığından şikayetçi. Bu sorun, birçoğu için can sıkıcı bir deneyim haline gelirken, sorunun nedeni sonunda ortaya çıktı ve çözüm oldukça basit. Peki YouTube kasma sorunu nasıl düzeltilir?

YOUTUBE NEDEN KASIYOR?

YouTube'da yaşanan kasma sorununun temel sebebi, şirketin reklam engelleyici​ uzantıları kullanan kullanıcılara yönelik almış olduğu bir önlem olarak belirtiliyor. Google'ın reklam engelleyici açarak reklamları bloke eden izleyicileri sınırlamak amacıyla bilinçli olarak siteyi yavaşlattığı iddia ediliyor.

Ancak, kullanıcılar için bu sorunu çözmek oldukça basit. AdBlock, AdGuard veya benzeri bir uzantı kullanan izleyicilerin, bu uygulamaları bilgisayarından veya internet tarayıcısından tamamen kaldırması, devre dışı bırakması veya YouTube'da izin vermeleri gerekiyor.

YOUTUBE YAVAŞ SORUNU ÇÖZÜMÜ

Peki reklam engelleyici nasıl kapatılır? Bu işlem, kullandığınız tarayıcıya bağlı olarak değişmekle birlikte üç aşağı beş yukarı aynıdır. Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli:

  • Tarayıcınızdan Ayarlar > Uzantılar bölümüne girin.
  • Buradan AdBlock'u bulun ve kaldırın veya devre dışı bırakın.
  • Bunu yapmak istemiyorsanız, YouTube'u açtıktan sonra AdBlock'un üzerine gelip "Bu sitede duraklat" seçeneğine tıklayın.

YouTube neden yavaş? YouTube kasma sorununun çözümü

Bu basit çözüm, kullanıcıların YouTube deneyimini normale döndürmek için etkili bir yöntemdir. Reklam engelleyici uzantıları, YouTube'un gelir modeli üzerinde doğrudan etki sağlayabilecekleri için, platformun bu tür adımlar atmış olduğu tahmin edilirken, kullanıcıların da bu duruma çözüm bulmaları önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

YOUTUBE TOPU REKLAM ENGELLEYİCİLERE ATTI

Öte yandan YouTube, yaptığı açıklamada, reklam engelleme uygulaması kullanan kullanıcılarına siteyi yavaşlatmadığını belirtirken, söz konusu yavaşlığa ise, adblocker adı verilen bu uygulamalara gelen güncellemelerin sebep olduğunu iddia etti.

Reklam engelleyici kullanıp da YouTube'un yavaşladığını hisseden kullanıcıların önünde üç seçenek var: kullandığı uygulamayı değiştirmek, reklamlara izin vermek veya YouTube Premium hizmetini satın almak.

YOUTUBE PREMİUM TÜRKİYE FİYATLARI

YouTube Premium abonelik fiyatları şu şekilde:

  • Bireysel üyelik: 57,99 TL
  • Aile üyeliği: 115,99 TL
  • Öğrenci üyeliği: 37,99 TL

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...