Tgrt Haber

YouTube para kazanmayı kolaylaştırdı: İşte yeni gereksinimler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
13 Haziran 2023 19:06 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 19:07
YouTube para kazanmayı kolaylaştırdı: İşte yeni gereksinimler

YouTube içerik üreticilere yönelik para kazanma politikasında değişikliğe gitti. İş Ortağı Programı'nı güncelleyen şirket kanalların minimum abone gereksinimini düşürdü.

YouTube içerik üreticiler için uyguladığı para kazanma​ kurallarında değişikliğe gitti. YouTube İş Ortağı Programı aracılığıyla yüklenecek videolardan para kazanabilmek için istenen şartlar hem standart videolarda hem de Shorts​ videolarında düşürüldü.

Yeni politikaya göre şirket, kanal sahiplerinin korkulu rüyası olan minimum izlenme oranı ve minimum abone sayısı konusunda daha töleranslı olacak.

MİNİMUM ABONE GEREKSİNİMİ DÜŞÜRÜLDÜ

Önceden son 12 ayda herkese açık içeriklerin geçerli izlenme süresi için 4.000 saate ulaşmak ve 1.000 abone elde etmek veya son 90 gün içinde, herkese açık Shorts görüntüleme sayısı hedefi olan 10 milyon geçerli görüntülemeye ulaşmak ve 1.000 abone elde etmek gerekiyordu.

Yeni YouTube para kazanma kuralları, işte bu gereksinimleri biraz hafifletti. Google artık 500 aboneye sahip olan, son 90 gün içinde en az 3 video yüklemiş ve son 12 ayda yüklediği videolarının izlenme süresi 3.000 saate ulaşmış kanalların para kazanmasına izin verecek.

1 dakikalık kısa biçimli videolardan para kazanabilmek içinse son 90 gün içinde 3 milyon Shorts görüntülemesine sahip olmak gerekiyor. Bu arada eskiden olduğu gibi, yeni sistemde de Shorts videolarının izlenme oranı, standart videolar için istenen 3.000 saatlik hedefe dahil edilmiyor.

YouTube yeni para kazanma politikasını Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Tayvan ve Güney Kore'de yürürlüğe soktu. Diğer ülkelerde ne zaman geçerli olacağı ise henüz belli değil.

Türkiye'deki YouTube içerik üreticileri bir süre daha eski kurallara tabi olmaya devam edecek. Bu gereksinimleri karşılayan içerik üreticiler, YouTube Studio uygulamasındaki Para Kazanma bölümüne girip AdSense hesabı oluşturarak veya mevcut bir hesaba giriş yaparak kanallarında para kazanma özelliğini aktif edebilirler.

Kaynak: 9to5Google, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
CUTE ROBLOX FAN 9 Eylül 2023 16:46

Ben nasıl 3.000 saatti doldura bilirim ?

Sonraki Haber Yükleniyor...