Tgrt Haber

YouTube Premium fiyatlarına büyük zam geldi: İşte yeni tarife

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 22:13 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 22:19
YouTube Premium fiyatlarına büyük zam geldi: İşte yeni tarife

YouTube, Premium özelliğinin Türkiye fiyatlarına zam yaptı. Reklamsız video izlemek isteyen kullanıcılar artık yüzde 90 daha fazla ücret ödemek zorunda kalacak.

YouTube PremiumTürkiye​ fiyatları gece yarısı alınan kararla yüzde 100'e yakın artış gösterdi. Yapılan zam sonrası, bireysel aboneliğin fiyatı 60 TL'ye dayanırken, aynı anda 5 kişinin kullanabildiği aile paketi ise 100 lirayı geçti.

YOUTUBE PREMİUM GÜNCEL FİYATLARI

Webtekno'nun haberine göre, YouTube Premium bireysel abonelik​ ücreti aylık 29,99 TL'den 57,99 TL'ye çıktı. Eğer 12 aylık parayı peşin ödemek isterseniz, 579,99 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

13 yaş ve üzeri olan 5 kişinin aynı anda kullanabildiği YouTube aile planı da zamdan nasibini aldı. Şimdiye kadar aylık 59,99 TL'ye mâl olan hizmetin yeni fiyatı 115,99 TL olarak belirlendi.

Zam kararı sadece bireysel ve aile üyeliklerini değil, öğrencileri de etkiledi. YouTube Premium öğrenci abonelik fiyatı 19,49 TL'den 37,99 TL'ye yükselmiş durumda. Bireysel ile arasında 20 liralık bir fark bulunuyor, önceki tarifede bu indirim 10 liraydı.

YouTube Premium fiyatlarına büyük zam geldi: İşte yeni tarife

"DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK İÇİN YAPIYORUZ"

Google​, fiyat değişikliklerini "Pazarda yaşanan enflasyon ve yerel vergi değişiklikleri gibi değişimlere ayak uydurmak için" yaptığını açıkladı.

Şirketin açıklamasına göre zamlı tarife ilk defa kayıt olanlar için hemen geçerli olacak. Mevcut üyeler ise, bir sonraki ilk faturalandırma döneminde yeni fiyatları ödemeye başlayacak. Üyeliğiniz duraklatılmışsa, devam ettirene kadar YouTube sizden ücret almayacak.

REKLAM ENGELLEYİCİYİ YASAKLADI

Bu arada YouTube bugün, reklam engelleyici uygulamalarını yasaklayan kararını dünya genelinde uygulamaya başladı. Artık 'adblocker' kullanan izleyiciler, uygulamayı kapatmaz veya YouTube Premium'a abone olmazsa, video izleyemeyecekler.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...