Tgrt Haber

YouTube, içerik üreticilere para kazanmanın yeni yollarını sunuyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: YouTube Blog
20 Kasım 2022 11:55 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 11:57
YouTube, içerik üreticilere para kazanmanın yeni yollarını sunuyor

YouTube, zorlu rakibi TikTok ile rekabetin dozunu artıracak önemli güncelleme başlattı. İçerik üreticiler artık daha fazla para kazanabilecek. Peki ama nasıl?

İnternet erişiminin artmasıyla dijital dünya da giderek büyüdü. Günümüzde sosyal medya uygulamalarının yanı sıra, video içeriklerine duyulan ilgi de artmış durumda.

TikTok​ ve YouTube​ bu alanda milyonlarca kullanıcıya sahipken, Google'ın video platform şirketi YouTube, kullanıcılara para kazandıracak yeni bir yol sunmaya başladı.

YOUTUBER'LAR DAHA FAZLA PARA KAZANABİLECEK

Milyonlarca kullanıcısı bulunan YouTube, kanallar için önemli bir gelir kapısı. Platform üzerinde her gün binlerce video paylaşılırken, içerik üreticiler de bu videolar sayesinde parakazanıyor. Şimdi ise YouTube, gelirleri artırmanın farklı yollarını sunmaya başladı.

ABD merkezli şirket, daha önce kısa videolardan elde edilecek geliri içerik üreticileriyle paylaşacağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından yeni güncelleme; ABD, Kanada, Hindistan, Avrustralya ve Breazilya gibi ülkelerde bazı kanallar için sunulmaya başladı.

Kullanıcılar yeni güncelleme ile artık 60 saniye süreyle oluşturduğu kısa videolardan gelir sağlayabiliyor. Bunun için shorts videolarında sponsorlu reklam gösteriliyor ve bu gelir Google ile içerik üreticileri arasında paylaşılıyor.

Resmi açıklamaya göre içerik oluşturucular shorts gelirinin yüzde 45'ini, YouTube ise yüzde 55'ni alacak. Bu sayede TikTok ile rekabet artarken, içerik üreticiler için de alternatif bir gelir kapısı açılmış olacak.

 

 

Kaynak: YouTube Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...