Tgrt Haber

YouTube tepki çeken özelliğini Türkiye'de devreye aldı: Para vermek zorunlu oluyor

16 Ekim 2023 11:52 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 11:52
YouTube tepki çeken özelliğini Türkiye'de devreye aldı: Para vermek zorunlu oluyor

YouTube, reklam engelleme uygulamalarına artık izin vermeyecek. Reklam görmek istemeyen kullanıcılara YouTube Premium servisine abone olma zorunluluğu getiren yeni sistem Türkiye'de devreye alındı.

YouTubereklam engelleyici​ yasağını Türkiye​ dahil birçok ülkede devreye aldı. Artık videolarda reklam görmek istemeyenler, YouTube Premium​ hizmetine abone olmak zorundalar.

Premium'un fiyatı aylık 29,99 TL, yıllık 299,99 TL olarak belirlendi. Aynı anda 6 kişinin kullanabildiği aile üyeliği ise aylık 59,99 TL'ye satılıyor. Bu hizmete para vermek istemeyenler, reklamları engellemek için 'Ad Blocker' olarak bilinen üçüncü taraf yazılımları kullanabiliyordu.

Geçen aylarda Google​, reklam engelleyicileri sınırlandırdığı yeni sistemini bazı ülkelerde test etmeye başladı. Buna göre, yazılım aktifken en fazla üç tane video izlenebiliyor, limit dolduğunda ise kullanıcılardan eklentiyi kapatmaları ya da YouTube Premium servisine abone olmaları isteniyor.

Aylar süren testlerin ardından YouTube, yeni özelliğini Türkiye'de de aktif etti. Tamindir'in haberine göre, bugünden itibaren YouTube'a giren kullanıcılar, "YouTube'da reklam engelleyicilere izin verilmez" uyarısıyla karşılaşmaya başladılar.

Şirket kullanıcılarına gösterdiği uyarı penceresinde, "Reklamlar sayesinde milyonlarca kullanıcı YouTube'un keyfini çıkarabilir. YouTube'u reklamsız izlemek için YouTube Premium'a abone olabilirsiniz. Aboneliğinizden içerik üreticiler de pay alır." cümlelerine yer veriyor.

YouTube tepki çeken özelliğini Türkiye'de devreye aldı: Para vermek zorunlu oluyor

ÜÇ VİDEO LİMİTİNİ DEVRE DIŞI BIRAKTI

Paylaşılan ekran görüntüsüne göre YouTube, Türkiye'deki kullanıcılarına reklam engelleyici açıkken hiç video izletmiyor. Firma yeni sistemi test ettiği bazı ülkelerde, yazılım aktifken üç adet içerik izlemeye izin veriyordu, hak dolduğunda ise videoları devre dışı bırakıyordu.

Öte yandan Google, 'video indirme', 'arka planda oynatma' ve 'reklam engelleme' gibi ücretli özelliklerini bedavaya sunan 'YouTube Vanced' isimli korsan uygulamayı da engellemişti. Vanced'in geliştiricileri alternatif bir program yayınlamadılar.

Kaynak: Tamindir
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...