Tgrt Haber

YouTube'dan izleyecek bir şey bulamayanlara yeni çözüm

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
06 Kasım 2023 10:57 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 10:59
YouTube'dan izleyecek bir şey bulamayanlara yeni çözüm

Video paylaşım sitesi YouTube, ne izleyeceğine karar veremeyenlere yardımcı olacak bir özellik geliştirdi. 'Bir şeyler oynat' düğmesi, daha önce izlediğiniz videolara göre belirlenen rastgele Shorts videolarını açacak.

YouTube​, izleyecek bir şey bulamayanlar için "Play something" (Bir şeyler oynat) özelliğini test etmeye başladı. Daha önce izlediklerinize göre belirlenen rastgele videoları karşınıza çıkaracak.

Android Police sitesinin haberine göre, bir şeyler oynat düğmesine bastığınızda, YouTube​ izleme geçmişinize, abone olduğunuz kanallara ve beğendiğiniz videolara göre karışık seçilen Shorts​ videoları açılacak. Ancak daha uzun videoları kapsamadığı belirtiliyor.

BUTON, ANA SAYFAYA YERLEŞTİRİLDİ

Test aşamasındaki yeni özelliği gösteren ekran görüntüleri paylaşıldı. Bir şeyler oynat düğmesi, YouTube​'un mobil uygulamasındaki ana sayfa kısmına yerleştirildi. İki videonun ortasında bulunan, "Ne izleyeceğine karar veremiyor musun?" yazılı siyah bölüme tıklayarak kullanılabilecek.

YouTube​ özelliği resmi olarak duyurmadığından, daha fazla detayı ve ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak, şu anda sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açıldı ve çok yakında diğer izleyicileri de içine alan kapsamlı bir beta test programı başlatılacak.

YouTube'dan izleyecek bir şey bulamayanlara yeni çözüm

NETFLİX YILLAR ÖNCE DÜŞÜNDÜ

Kullanıcıların izleyecek bir şey bulmakta zorlandığı tek platform YouTube​ değil. Dijital yayın platformu Netflix de bu sorunla karşılaşan abonelerine, rastgele dizi ve filmleri gösteren 'Bir şeyler oynat' özelliğini 2020 yılında sunmaya başladı.

Netflix ayrıca ana sayfasında 'Ödüllü Filmler', 'Drama', 'Hoş Vakit Geçirmelik Yapımlar' gibi özel başlıklar altında birçok içeriğini listeleyerek, farklı türden dizi ve filmlere ilgi duyan kullanıcılarının izleyecek bir şey bulmasına yardımcı oluyor.

YOUTUBE​ TÜRKİYE'DE ZAMLANDI

Bu arada YouTube​ birkaç gün önce Türkiye'deki abonelik fiyatlarına zam yaptı. Bireysel Premium paketi aylık 57,99 TL, aile planıysa aylık 115,99 TL olarak güncellendi. Önceki tarife, sırasıyla 29,99 TL ve 59,99 TL idi.

Şirket, kullanıcılarına 'reklamlara izin ver' ya da 'Premium abonesi ol' seçeneklerinden birini zorunlu tutan kararını da geçen hafta uygulamaya başladı. Artık platformda reklam engelleyici yazılımları kullanılamayacak.

Kaynak: Android Police
Sonraki Haber Yükleniyor...