Tgrt Haber

YouTube’u televizyonda izleyenlere kötü haber! Yeni dönem başlıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
18 May 2023 17:30 - Güncelleme : 18 May 2023 17:35
YouTube’u televizyonda izleyenlere kötü haber! Yeni dönem başlıyor

Google’ın video platformu YouTube için aldığı karar kullanıcıları çileden çıkaracak. Öyle ki bu değişiklik kullanıcıyı zorla paralı aboneliğe zorlayacak.

YouTube’da vakit geçirmek oldukça keyifli. Zaman zaman trend videolar, zaman zaman film, yeri geldiğinde ise skeçler izleyip boş zamanları doldurabiliyoruz.

Fakat YouTube’da ücretli aboneliğiniz yoksa bu eğlence bir süre sonra çile gibi gelecektir. Öyle ki Google’ın son adımı da bunu açıkça gözler önüne seriyor. Televizyonlarda kullanılan YouTube’da artık mevcuttan daha fazla reklamla karşı kalacaksınız. Peki bizleri bu kez ne tür ve kaç saniyelik reklamlar bekliyor?

TV​ İÇİN YOUTUBE​ DAHA FAZLA REKLAM​ GÖSTERECEK

Çarşamba günün düzenlenen YouTube Brandcast etkinliğinde TV’lerde kullanılan YouTube için en 30 saniyelik atlanamayan reklamlar ekleneceği açıklandı. Söz konusu reklamlar hem en sevdiğiniz içerikte görünecek hem de daha fazla reklamla kullanıcının eğlencesini bölecek.

Konuya ilişkin detayları açıklayan YouTube, izleyicilerin art arda 15 saniyelik iki reklam yerine 30 saniyelik tek reklamla karşı karşıya kalacağını söylüyor. Bu, yine de kısa reklamların ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. 30 saniyelik reklamlar YouTube içeriğinin ilk yüzde 5’lik dilimini hedefleyecek şekilde YouTube Select aracılığı ile reklamverenlerin kullanıma sunulacak. YouTube’un TV’de reklamı fazla göstermesinin amacı da bu aslında; YouTube Select gösterimlerinin yüzde 70’i TV’lerden geliyor.

Reklamların ne zaman sunulacağı hakkında ise henüz net bir tarih verilmedi. Fakat bunun çok uzun bir zaman almayacağını da söylemek mümkün.

Kaynak: The Verge
Yerelleştirme: Okan Güleş/TGRT Haber.com.tr

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...