Tgrt Haber

YouTube'un kısa video özelliği ''Shorts'' televizyonlara geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: techradar
08 Kasım 2022 10:16 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 10:17
YouTube'un kısa video özelliği ''Shorts'' televizyonlara geliyor

TikTok ve Instagram Reels gibi kısa videolar sunan YouTube Shorts, uzun aradan sonra nihayet akıllı televizyonlara doğru yol aldı.

YouTube​, dikey ve kısa biçimli videolar sunduğu Shorts​'u nihayet akıllı televizyonlara getiriyor. Altmış saniyelik klipler sunan Shorts özelliği, şirketin önemli adımlarından biriydi ve şu ana kadar platformda başarılı oldu.

Günde 1 milyardan fazla Shorts izlendiğini belirten YouTube CEO'su, sevilen özelliği nihayet daha fazla kullanıcıya ve platforma sunmaya hazırlanıyor.

TV EKRANLARINA YOUTUBE SHORTS GELİYOR

Başlangıçta akıllı telefonlar için tasarlanan YouTube Shorts'un, TV'lerde nasıl çalışacağı epey merak konusu. Neyse ki YouTube kafa karışıklığına cevap verdi.

Akıllı TV'ler için gelecek YouTube Shorts, geniş ekrana optimize edilecek şekilde tasarlanacak. Kullanıcılar için uygulamada özel seçenek olacak. Videolar, arka planda renkli ve bulanık bir yüzeyde gösterilecek. Siyah arka planda daha iyi görüntülendiği söylenen Shorts'lar, TV'lerde aynı zamanda beğenme-beğenmeme gibi seçenekleriyle de videonun sağ tarafında yer alacak.

YouTube'un kısa video özelliği ''Shorts'' televizyonlara geliyor

Uzaktan kumanda ile yönetebileceğiniz kısa videolar, siz çıkana kadar sonsuz bir döngüde oynatılacak. Bir videoyu başlatmak ya da durdurmak için kumandanın orta düğmesinden faydalanabilir, sağ tuşa basıldığında ise video​ bilgilerine erişebileceksiniz.

Bugün itibariyle kullanıma sunulan YouTube Shorts on TV, önümüzdeki haftalarda 2018 sonrası üretilen TV modellerinde desteklenecek. Ancak daha eski TV'lerde kısa videoları oynatmak mümkün olmayacak. 

 

Kaynak: techradar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...