Tgrt Haber

Zamdan sonra bir kötü haber daha! Netflix en ucuz abonelik seçeneğini kaldırıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
24 Ocak 2024 13:13 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 13:13
Zamdan sonra bir kötü haber daha! Netflix en ucuz abonelik seçeneğini kaldırıyor

Netflix, aylar önce yeni üye alımına kapattığı Temel (Basic) planını tamamen kaldırma kararı aldı. Yurt dışındaki müşterilerin Netflix'e kaydolmak için ödemeleri gereken fiyat, minimum 15,49 dolar olacak.

Dijital yayın platformu Netflix​, kısa bir süre önce Türkiye'deki abonelik fiyatlarında artışa gitmişti. Şimdi de globaldeki müşterilerinin hoşuna gitmeyeceği bir karar ile karşımıza çıktı.

Netflix, 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren, Kanada​ ve İngiltere'den başlayarak, reklamlı abonelik planını sunduğu ülkelerde Temel (Basic) paketini kullanımdan kaldıracağını açıkladı. Bu pakete geçtiğimiz temmuz ayında yeni üye alımı durdurulmuştu, artık mevcut üyeler de faydalanamayacak.

Yayın devi firma, Temel planın fiyatını son olarak 2023 Ekim ayında yaptığı zam ile 9,99 dolardan 11,99 Amerikan dolarına yükseltmişti.

Şu ana kadar Netflix'in sunduğu abonelik paketleri şu şekildeydi:

- Reklamlarla Standart: 6,99 ABD doları/ay
- Temel (yalnızca mevcut aboneler tarafından kullanılabilir): 11,99 ABD doları/ay
- Standart: 15,49 ABD doları/ay
- Premium (4K içerik sunar): 22,99 ABD doları/ay

Yakında aşağıdaki seçenekler kalacak:

- Reklamlarla Standart: 6,99 ABD doları/ay
- Standart: 15,49 ABD doları/ay
- Premium (4K içerik sunar): 22,99 ABD doları/ay

Bu hamle, Netflix'in yıllarca sadece abonelik gelirlerine güvendikten sonra, geçen sene reklam destekli yayına geçişinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Netflix, temel reklamsız planına abone olanların bunun yerine reklam izleyen aboneler haline gelmelerini veya yayın hizmeti için daha fazla ödeme yapmalarını istediği belirtiliyor.

Şirketin konuyla ilgili açıklaması:

"2023'ün dördüncü çeyreğinde, bir önceki çeyrekte olduğu gibi, reklam üyeliğimiz, tekliflerimizdeki iyileştirmeler ve reklam pazarlarımızdaki yeni üyeler için Temel planımızın aşamalı olarak kaldırılmasıyla desteklenerek çeyrekten çeyreğe yaklaşık yüzde 70 arttı. Reklam planı şu anda reklam pazarlarımızdaki tüm Netflix kayıtlarının yüzde 40'ını oluşturuyor ve ikinci çeyrekte Kanada ve İngiltere'den başlayarak bazı reklam ülkelerimizde Temel planımızı emekliye ayırmayı düşünüyoruz."

Kaynak: Phone Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...