Tgrt Haber

Zonex Studios Yöneticisi Mertcan Çevik: Türkiye oyun sektöründe büyüyor

28 Temmuz 2022 15:55 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 19:07
Zonex Studios Yöneticisi Mertcan Çevik: Türkiye oyun sektöründe büyüyor

2021 yılında Mertcan Çevik’in öncülüğünde kurulan Zonex Studios, sektörde yeni olmasına rağmen çok hızlı bir atılımla, Türk oyun sektörüne yön vermeye başladı.

Aldığı 6 milyon TL tohum yatımla beraber, yönelimlerini mobil oyun​ ve bilgisayar oyunları üreten firma, Slime Spy 2 mobil oyunu ve Fajee yaşam tarzı uygulamalarıyla iki tane yayınlanmış uygulaması bulunmakta. Bunun yanı sıra Reflection adını verdiği, iddialı bilgisayar oyununu 2022’nin son çeyreğinde Türkiye başta olmak üzere global piyasada da satışa sunacak. 
 
Zonex Studios’tan yapılan açıklamada Reflection’un korku kategorisinde olduğu, içeresinde kesinlikle dini inançlara ve kültürel değerlere zarar verebilecek hiçbir unsurun barındırılmadığı vurgulandı. Reflection, insanları stres seviyelerini yükselterek ve içeride hayali olarak oluşturulan yaratıkla beraber yepyeni duygular hissettirmeyi amaçlıyor.

Zonex Studios'da Dijital Pazarlama Müdürü Eray Gülelçin konuyla ilgili ''Dünyada oyun pazarı her yıl daha büyürken Türk oyun firmalarına ilgi de giderek artıyor. Türkiye'de toplam oyuncu sayısı 2021'de 36 milyondan 41 milyondu. Bu sayı yeni gelen raporlarla birlikte arttığını görmekteyiz. Türkiye'deki mobil oyuncuların demografik özellikleri ve davranışlarına göre Slime Spy 2 ve Fajee uygulamalarını yaptık. Türkiye'deki mobil oyuncuların demografik özellikleri yetişkinlerin yüzde 78'i mobil oyun​ oynadığı gözüküyor. Mobil oyuncuların yüzde 52'si erkek, yüzde 48'i kadınlardan oluşturuyor.” Sözleri ile bu alandaki verileri paylaştı.  

Zonex Studios Yöneticisi Mertcan Çevik: Türkiye oyun sektöründe büyüyor

Öncülüğünü Mertcan Çevik’in yaptığı ve 32 kişilik kalifiye çalışma arkadaşının bulunduğu bu genç ekip, Türkiye’de korku oyunu algısını tamamen değiştiriyor. Yenilikçi ve orijinal olarak oyun sektöründeki yerini alan firmanın sektöre kalıcı eser bırakmak istediği ifade ediliyor. 

Zonex Studios Yöneticisi Mertcan Çevik: Türkiye oyun sektöründe büyüyor

Zonex Studios kurucusu Mertcan Çevik’in konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türk oyun sektörü hak ettiği değeri görmüyor. İçeride binlerce yetenekli ve vizyon sahibi insan olmasına rağmen, dünyaya göre bilgisayar oyunları kategorinde çok geriden gelmekteyiz. Bu durum bizi hayli üzüyor. Zaten böyle bir projeye başlamamızın temel nedeni de bu. Yaptığımız oyunlarla, Türk oyun sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırıp dünyaya kendimizi göstermek istiyoruz. Türkiye’de oyun yapmak isteyen, hayalleri olan gençleri desteklemek ve sektörümüzü güçlendirmek asıl hedefimiz’.” diye konuştu. 

Reflection oyununa buradan ulaşabilirsiniz:  https://store.steampowered.com/app/2067260/Reflection/

Zonex Studios Yöneticisi Mertcan Çevik: Türkiye oyun sektöründe büyüyor

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...