Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 12:19

Google geçen yıl ödüle boğdu! Dağıtılan toplam para açıklandı

Google, 2023 yılında ürün ve hizmetlerindeki güvenlik sorunlarını tespit etmeye teşvik ettiği dünya çapındaki güvenlik araştırmacılarına toplamda 10 milyon dolar ödül dağıttı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 11:06

Samsung hız kesmiyor: Android 14 (One UI 6) Türkiye'de popüler olan modele geldi

Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6.0 güncellemesini bir modele daha getirdi. Şirketin orta seviye akıllı telefonu en son sürüme kavuştu.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 11:00

Google Gemini'ye 'seçim' ayarı yaptı: Sorulara cevap vermeyecek

Google, "Gemini" adlı yapay zeka (AI) sohbet robotunun Hindistan, ABD ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu, bu yıl oy verilecek bazı ülkelerde, seçimlerle ilgili sorulara cevap vermesine kısıtlama getirme kararı aldı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 10:27

Cybertruck'u satışa koyan müşteriyi Tesla 'kara listeye' aldı

Tesla'nın ilk elektrikli kamyoneti Cybertruck'ı satan bir kullanıcının, aracı satışa koyduğu için Tesla tarafından yasaklandığı ve gelecekteki rezervasyonların iptal edileceği iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 09:43

Samsung'un yeni akıllı saati ortaya çıktı! 2013'e geri dönüyoruz

Samsung'un Galaxy Watch serisinde, yakında piyasaya sürülecek yeni modelde yuvarlak ekran yerine dikdörtgen ekran kullanma planları olduğu iddia ediliyor. Bu tasarım ilk olarak 2013 yılında kullanılmıştı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 09:15

Volkswagen'den elektrikli otomobil kararı: Ucuz modelin üretimi iptal edildi

Volkswagen, müşterilerine ucuz bir elektrikli otomobil sunma hedefiyle çıkardığı ID.3 modelini, Almanya'daki ana fabrikasında üretmekten vazgeçtiğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 08:48

ABD'de otonom sürüş sistemleri araştırması: Kazaları azaltmıyor!

ABD Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın TSLA.O Otomatik Pilot ve Tam Otomatik Sürüş teknolojisi ve büyük otomobil üreticileri tarafından pazarlanan diğer destekli sürüş sistemlerinin çarpışma testlerinde "iyi bir derece" alamadığını ve kaza oranlarını azaltmadığını açıkladı.
 - İnsanlığın sonunu getirecek
13 Mart 2024 - 07:40

Korkutan yapay zeka raporu! İnsanlığın sonunu getirecek

Yapay zeka teknolojisinin hızla ilerlemesi endişe ve tartışmaları da artıyor. Yapılan bir araştırmaya göre "yapay zeka kontrolden çıkarsa insanları düşman olarak görecek" deniyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 16:21

Apple duyurdu: iPhone'da uygulama yüklemeye yeni yöntem geliyor

Apple, Avrupa Birliği'nde (AB) uygulama dağıtan geliştiricilere daha fazla esneklik sağlamak amacıyla "sideloading" olarak bilinen, doğrudan web üzerinden uygulama dağıtımına izin vereceği yöntemi devreye alacağını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 15:29

Samsung bunu beğendi: Galaxy S24 satış rakamları belli oldu

Samsung Galaxy S24 serisinin dünya genelindeki ilgi oldukça yüksek görünüyor. Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre, serinin satışları önceki model olan Galaxy S23'e göre yüzde 8 daha yüksek.
 - Türk donanmasının vurucu gücü artıyor
12 Mart 2024 - 14:08

Türk donanmasının vurucu gücü artıyor! MİDLAS'tan, TCG İstanbul'dan başarılı atış

Türk savunma sanayisi denizde de gücüne güç katarak uluslararası pazarda hedeflerine ulaşıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 13:51

Şimdi Instagram düşünsün! TikTok'tan çok konuşulacak uygulama geliyor

TikTok'un en son sürümünde keşfedilen bilgilere göre, Instagram'a rakip bir uygulama olan "TikTok Photos"un geliştirildiği ve kullanıcıların fotoğraflarını paylaşabilecekleri bir platform olacağı belirtiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 12:44

iOS 17.4.1: Çıkış tarihi ve beklenen özellikler

Apple, iOS 17.4 güncellemesinin ardından oluşan pil tüketimi sorununu çözmeyi hedefleyen küçük çaplı bir güncelleme olan iOS 17.4.1'i yakında yayınlamayı planlıyor. Ancak kesin tarih belirsiz.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 11:41

Porsche'den hız şov: 1092 beygir gücünde Taycan Turbo GT tanıtıldı

Porsche'nin yeni elektrikli spor otomobili Taycan Turbo GT, şaşırtıcı bir güce ve performansa sahip. Tam 1.092 beygir gücüyle, tarihin en güçlü Porsche modellerinden biri olarak ön plana çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 11:08

Apple Vision Pro ile ameliyat yapan asistandan çarpıcı açıklama! En büyük faydasını anlattı

İngiltere'deki Cromwell Hastanesi'nde gerçekleştirilen spinal füzyon ameliyatında cerrahi asistan, Microsoft'un Vision Pro sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak ameliyat sürecini daha etkili ve hatasız bir şekilde yönettiğini belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 10:21

Xiaomi kullanıcılarına kötü haber! Bir dertten kurtarıyordu, popüler özellik kaldırıldı

Xiaomi, MIUI 12'de başlattığı arka planda video oynatma özelliğini, iddialara göre Google'ın uyarısı sonrasında MIUI 14 sürümünde kaldırma kararı aldı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 09:39

Ömrü dolan pillere 'aşı' çözümü

Bilim insanları lityum-iyon pillerin performansını geri kazanmak için özel bir madde enjekte ederek, yaşlanan pilleri canlandıran bir teknoloji geliştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
12 Mart 2024 - 09:13

ABD yasak için düğmeye bastı! 'TikTok satılıyor' iddiası

Activision Blizzard eski CEO'su Bobby Kotick'in, ABD'de yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya kalan TikTok'u satın almak istediği bildirildi. Potansiyel yatırımcılar arasında OpenAI CEO'su Sam Altman'ın da adı geçiyor.
Teknoloji - Teknoloji
11 Mart 2024 - 17:13

OpenAI'yi 'ihanet' ile suçlamıştı: Elon Musk, ChatGPT rakibi Grok'u açıyor

Elon Musk, kendi şirketi xAI tarafından geliştirilen ve Grok adlı yapay zeka sohbet botunu açık kaynak yapacağını açıkladı.
 - Liman ve üsleri koruyacak
11 Mart 2024 - 17:06

ASELSAN'ın DERİNGÖZ'ü göreve hazır! Liman ve üsleri koruyacak

Türk savunma sanayi devi ASELSAN, Türkiye’nin ilk Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. DERİNGÖZ liman ve üs koruma gibi birçok kritik görevde kullanılabilecek.
Başa Dön Sona Git