Tgrt Haber
 - 'Kalkış karakteristiğinin normal davranışı'
22 Şubat 2024 - 14:15

KAAN'ın kuyruğundaki hareket merak edildi, test pilotu Demirbaş cevapladı

Yerli uçak KAAN’ın kalkışı sırasında kuyruk tarafında kumanda yüzeylerinin sürekli hareket etmesi en merak edilen konu oldu. Test Pilotu Barbaros Demirbaş hareketin detayına ilişkin açıklama yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 13:56

Google oturum açma sayfasını sil baştan tasarladı! İşte yeni görünüm

Google, kullanıcıların web üzerinden giriş yaptığı hizmetlerinin oturum açma sayfasını yenileyerek daha modern bir görünüm kazandığını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 13:16

Tesla Model Y Türkiye fiyatı için yılık ilk zammı geldi

Tesla, Türkiye'da satışa sunduğu Model Y aracına yine zam yaptı. Gelen son zamla birlikte, lansmanından bu yana aracın fiyatı yüzde 50'den fazla artmış oldu. İşte Tesla Model Y 2024 fiyat listesi...
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 12:34

KAAN’ın mühendisinden dikkat çeken sözler: Türk havacılık tarihi için yeni bir çağın başlangıcı

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen KAAN'ın ilk uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Milli Muharip Uçak KAAN'ın Uçuş Test Mühendisi Hüseyin Erman Özer'den "bu bir başlangıç" mesajı geldi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 11:55

Yapay zeka Gemini’ye 'ırkçı' suçlaması! Google özür diledi, aracı kapattı

Google, Gemini AI'ın görüntü oluşturma sırasında ortaya çıkan yanlışlıklar nedeniyle özür diledi. Yapay zeka platformunun, ırksal önyargı içeren tasvirler ürettiğini kabul eden Google, sorunu düzeltme çabası içinde olduklarını belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 11:43

ASELSAN'ın Aslan'ı sonik silahla görücüye çıktı

ASELSAN'ın İnsansız kara aracı Aslan’ın tanıtımı yapıldı. Yine ASELSAN üretimi olan Sonik Silah AVAZ, ASLAN İnsansız Kara Aracı (İKA)’na entegre edildi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 10:55

Google Gemma nedir? Yapay zeka uygulaması Gemma nasıl kullanılır?

Google, açık kaynak yapay zeka modeli Gemma 2B ve 7B'yi tanıtarak, daha küçük görevleri gerçekleştirmek üzere tasarlanan bu modelleri geliştiricilere sundu. Peki Gemma nedir, ne işe yarar? Google Gemma nasıl kullanılır? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 10:14

WhatsApp'tan sürpriz özellik! Yeni metin düzenleme seçenekleri eklendi

Meta, WhatsApp platformu için yeni metin biçimlendirme araçları ekledi. Alıntı bloğu, madde işaretli listeler, numaralı listeler ve satır içi kod gibi özelliklerle mesajların vurgulanması kolaylaştırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 09:42

PlayStation 5 ve Nintendo Switch'e gelecek Xbox oyunları açıklandı

Xbox özel oyunları adım adım "özel" olmaktan çıkıyor. Microsoft, "Xbox Her Yerde" vizyonunu hayata geçirmenin bir parçası olarak PlayStation ve Nintendo Switch platformlarına ekleyeceği oyunları açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 09:18

Apple Sports maç takip uygulaması nasıl kullanılır?

Apple Sports, kullanıcıların favori liglerini ve takımlarını takip edebileceği, istatistikleri anlık olarak görebileceği ve daha fazlasını yapabileceği bir uygulama olarak kullanıma açıldı. Peki Apple Sports nasıl kullanılır? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
22 Şubat 2024 - 07:50

Yapay zeka sınırsız enerjinin kapısını açıyor mu?

Füzyon enerjisi üretmeye çalışan bilim insanları, bugüne kadar karşılaştıkları en büyük zorluklardan birinin üstesinden gelmenin bir yolunu yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.
 - Gelecek nesillere seslendi
22 Şubat 2024 - 00:38

KAAN'a 'takoz' olanlara Selçuk Bayraktar'dan gönderme

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Türkiye'nin 5. Nesil savaş jeti Milli Muharip Uçak KAAN ile ilgili paylaşımda bulundu. Bayraktar paylaşımında, "Mavi vatanda, gök vatanda ve hatta uzayda... Milletimiz bazı siyasi kesimlerin tüm engel olma, karalama, yok sayma ve takoz olma çabalarına rağmen gereken desteğini esirgemeyecek" dedi.
 - 'İşimiz daha yeni başlıyor'
21 Şubat 2024 - 19:12

Milli uçak ‘KAAN’ ilk uçuşunu yaptı: İşimiz daha yeni başlıyor

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, millî muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşu sonrası, test pilotları ve proje ekibi ile bir araya geldi. Görgün, “İşimiz daha yeni başlıyor. Bugün bir milat, yeni hedeflerimizin başlangıcı.” dedi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Şubat 2024 - 16:18

Casper en yeni üst segment ürünlerini "Casper Tech Vision Day" etkinliğinde tanıttı

Türkiye’nin 33 yıldır önde gelen teknoloji markası Casper, 20 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği “Casper Tech Vision Day” etkinliğinde en yeni ürünlerini tanıtarak, 2024 yılı hedeflerini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Şubat 2024 - 16:03

Apple Watch'a yeni sağlık özelliği: Ne kadar terlediğinizi takip edecek

Apple yeni bir patent başvurusu yaparak, Apple Watch'un altındaki elektrotlar aracılığıyla kullanıcının terleme düzeyini ölçebilecek bir teknoloji geliştirmeyi planlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Şubat 2024 - 14:42

iOS 17.4 özellikleri netleşmeye devam ediyor: Dikkat çeken pil değişikliği

Yayınlanmasına az bir süre kalan iOS 17.4 güncellemesinin bir özelliği daha ortaya çıktı. Kullanıcılar yeni gelen değişiklik sayesinde iPhone pil ömrünü daha kolay anlayabilecekler.
Teknoloji - Teknoloji
21 Şubat 2024 - 12:57

PlayStation Portal Türkiye satış fiyatı belli oldu: PS Portal ne kadar?

PlayStation 5 oyunlarını uzaktan oynama imkanı sunan taşınabilir el cihazı PlayStation Portal Türkiye satış fiyatı açıklandı. Modelin satışa çıkacağı tarih de kesinlik kazandı. İşte PS Portal Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi...
 - Ülkeler Türk imzası için sıraya girdi
21 Şubat 2024 - 11:51

Dünyanın gözü Milli ve Yerli Savunma sanayinde! Ülkeler Türk imzası için sıraya girdi

Milli ve Yerli Savunma sanayi ile Türkiye hem Batı hem de Doğu ülkelerini solladı. Adeta yerde ve gökte Türk imzalı savunma ürünleri konuşuldu. Libya, Katar, Azerbaycan'dan sonra şimdi de Rusya alım sırasına girdi. İşte milli ve yerli savunma sanayi ürünlerini alan ülkeler...
Teknoloji - Teknoloji
21 Şubat 2024 - 11:17

Apple'dan iPhone 15 kullanıcılarına iyi haber! İki kat artırıldı

Apple, iPhone 15 modellerinin pil ömrü kapasitesini 1.000 döngüden sonra yüzde 80 oranında koruyacak şekilde güncellediğini açıkladı. Daha önce bu oran 500 ile sınırlıydı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Şubat 2024 - 10:38

Oppo katlanabilir telefon üretmeyi bırakacak mı? Açıklama geldi

Oppo, katlanabilir akıllı telefon üretimine devam edeceğini duyurdu. Şirket söylentilerin aksine pazarda yerini koruyacağını açıkladı.
Başa Dön Sona Git