Tgrt Haber
 - Güneş'ten daha parlak bir cisim keşfedildi
20 Şubat 2024 - 03:36

Evrende heyecanlandıran gelişme: Güneş'ten daha parlak bir cisim keşfedildi

Gök bilimciler, "evrendeki en parlak cisim olduğunu tahmin ettikleri" Güneş'ten 500 trilyon kat daha parlak bir kuasar keşfi yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 18:12

Vodafone ve DAMAC'tan 100 milyon dolarlık veri merkezi yatırımı

Vodafone ve Edgnex Data Centres By DAMAC, İzmir’de yeni bir veri merkezi kurmak için güçlerini birleştirdi. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla kurulacak veri merkezi, 6 Megawatt kapasiteye kadar ulaşarak Vodafone’un Ege Bölgesi’ndeki en büyük  kapasiteli veri merkezlerinden biri olacak. Yeni merkezle birlikte Vodafone’un Türkiye’nin büyükşehirlerinde bulunan veri merkezlerinin sayısı 6’ya, beyaz alan büyüklüğü ise 13.500 metrekareye kadar ulaşacak. Kurulacak veri merkezinin 2025’in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 17:41

Have I Been Pwned nedir? Have I Been Pwned güvenilir mi?

E-posta adresiniz ve şifrelerinizin güvende olup olmadığı hakkında sizleri bilgilendiren bir platform olduğunu biliyor muydunuz? İşte Have I Been Pwned? tam da bu amaca hizmet ediyor. Peki Have I Been Pwned nedir? Have I Been Pwned güvenilir mi? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 17:02

OMIX X6 tanıtıldı: Şık tasarım, uygun fiyat, üst düzey özellikler bir arada

OMIX, yeni akıllı telefon modeli X6'yı tanıttı. Şık tasarımı, 90Hz ekran yenileme hızı, üçlü arka kamera gibi özellikleriyle dikkat çeken telefon fiyatıyla da öne çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 15:44

Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Apple, iPhone'da yapılmaması gerekenleri tek tek sıraladı

Sağır sultanın bile duyduğu yaygın bir inanışa göre, suya düşen telefonu hiç bekletmeden pirince yatırarak kurutmak gerekiyor. ABD'li teknoloji devi Apple ise bu yöntemi kullanıcılarına tavsiye etmediğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 15:08

Fiyatı yarı yarıya düşecek! Leapmotor'dan 'fabrika' hamlesi

Çin'den ithal edilen araçlardaki ilave yüzde 40 gümrük vergisi uygulanması Çinli otomobillere pranga vuruyor. Türkiye'de satılan en ucuz elektriklilerden Leapmotor T03 için yüz güldüren bir gelişme yaşandı. Stellantis'in üretimi İtalya'ya kaydıracağı iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 14:24

Bakan Kacır uzay hedeflerini açıkladı! Türkiye 10 yıl içinde önemli oyunculardan olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay teknolojisi alanındaki çalışmalara devam edilerek, gelecek 10 yıl içerisinde dünyada uzay ekosisteminin önemli oyuncularından biri olunması hedefine doğru kararlı adımlarla ilerlendiğini bildirdi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 13:54

Samsung Galaxy S24 rengarenk oldu! Yeni modeller satışa çıktı

Samsung, Galaxy S24 serisini yeni renk seçenekleriyle çevrim içi mağazasında tekrar satışa sundu.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 13:10

Yapay zeka sohbet robotu, havayolu şirketinin başını belaya soktu

Kanada'da bir müşteri, Air Canada havayolu şirketinin yapay zeka sohbet robotunun yanlış bilgi vermesi üzerine "indirimli bilet" hakkını kullanamadı. Mahkeme ise havayolunu haksız buldu.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 11:55

Togg T10X kar pistlerinin tozunu attırdı

Türkiye’nin farklı şehirlerindeki sabit ve mobil deneyim merkezlerinde kullanıcılarla buluşan Togg T10X, Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ndeki performansıyla ilgi odağı oldu.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 11:22

WhatsApp durum sayfası sil baştan tasarlanıyor! Artık böyle görünecek

WhatsApp'ın Android beta güncellemesiyle, durum güncellemeleri sekmesindeki arayüz değişiyor. Durum ön izlemeleri dikdörtgen şeklinde ve profil fotoğrafları simge halinde görüntülenecek.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 10:49

Dünyanın en pahalı müziği... AB'den Apple'a 500 milyon euro ceza

Spotify, Apple'ın uygulama politikalarının rekabeti engellediğini iddia etmişti ve AB'ye şikayette bulunmuştu. Avrupa Komisyonu'nun da şikayeti haklı bularak Apple'a ceza keseceği iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 10:17

Yerli yapay zeka aracı ASEL GPT nedir? Nasıl kullanılır?

Yapay zeka sektöründe Türkiye "Ben de varım" diyor. HAVELSAN'ın savunma sanayisinde kullanmak üzere geliştirdiği MAIN GPT adlı sohbet botunu tanıtmasının ardından bir hamle de ASELSAN'dan geldi. Yeni yerli yapay zeka aracı ASEL GPT nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 09:51

Otomobil şirketleri kampanya yarışında: Renault'tan "Yok artık" dedirten fiyat

Renault, popüler Captur SUV modelinde uygun fiyatlı kampanya başlatarak, Dacia Duster'dan daha düşük bir fiyatla kullanıcılara sundu. İşte Şubat ayı 2024 Renault fiyat listesi...
Teknoloji - Teknoloji
19 Şubat 2024 - 09:13

Uygun fiyatlı telefonlarıyla biliniyordu: Ünlü firma resmen havlu attı

Meizu, akıllı telefon üretimini sonlandırarak yapay zeka odaklı cihazlara yönelme kararı aldı. Bu kararın sebebini ise şirketin CEO'su Shen Ziyu açıkladı.
 - Tehlike kapıda... Tam 11 tonluk uydu düşüyor
19 Şubat 2024 - 06:10

Bir cisim yaklaşıyor! 11 ton ağırlığında ve hızla Dünya'ya ilerliyor

Avrupa Uzay Ajansı'nın 29 yıl önce uzaya gönderdiği uydu, yakıtının bitmesinin ardından Dünya'ya doğru düşüşe geçti. Uzmanlar uydunun Dünya'ya düşecek parçalarından endişeli.
 - Hem eğlendiler hem de para kazandılar
18 Şubat 2024 - 19:55

Üsküdar Belediyesi’nden E-spor hamlesi: Hem eğlendiler hem de para kazandılar

Üsküdar Belediyesi, gençlerin E-Spor sektörüne artan ilgisi üzerine E-Spor Merkezi'ni son teknolojik imkanlarla yeniledi. Takım eşleştirme ve tanıtım programında E-Spor turnuvası düzenlendi. 50 bin TL'yi bulan final ödülleri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından takdim edildi.
 - Körlük tarihe karışıyor!
18 Şubat 2024 - 07:01

Yapay zeka gözlere merhem olacak! Körlük tarihe karışıyor

Görme engelliler için tüm engeller teknoloji̇ ve yapay zekâ ile kalkıyor. İsviçre’de geliştirilen CEBRA adlı yapay zekâ ile artık körlük tarihe karışıyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 18:00

GeForce Now (GAME+) oyunları artırılıyor: Yeni liste paylaşıldı

Nvidia'nın bulut oyun platformu GeForce Now (GAME+), yeni oyunları kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bu hafta içerisinde platforma 5 tane yeni oyun ekleneceği duyuruldu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 17:27

Microsoft, Edge tarayıcısındaki büyük sorunu çözdü

Microsoft Edge tarayıcısının en son güncellemesiyle, kullanıcının izni olmadan Chrome'dan otomatik olarak gezinme verilerini ve sekmeleri içe aktarma sorunu düzeltildi.
Başa Dön Sona Git