Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 12:43

Mark Zuckerberg ağzındaki baklayı çıkardı: İşten çıkarmaların sebebi yapay zeka mı?

Apple'dan Google'a, Snapchat'ten Amazon'a kadar dünya genelindeki pek çok teknoloji şirketinde işten çıkarma dalgası sürerken, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Zuckerberg, işten çıkarmaların sebebine ilişkin görüşünü paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 12:03

iPhone 16 kamerası ortaya çıktı! Eski tasarıma geri mi dönülüyor?

Apple iddialara göre, iPhone 12'den sonra terk ettiği kamera tasarımını iPhone 16 ile geri getirecek. Yeni akıllı telefonlar, çapraz yerine dikey olarak dizilmiş kamera sensörlerine ev sahipliği yapacak. Peki bu değişikliğin sebebi ne?
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 11:30

Yanlışlıkla açılan uçak modu, yaşlı kadını 670 bin TL dolandırılmaktan kurtardı

Neredeyse her gün karşımıza çıkmaya başlayan dolandırıcılık vakasında, bu kez kurban 85 yaşındaki bir kadındı. Slovakya'da gerçekleşen olayda, kurban tam 21 bin 500 dolarını kaptırmaktan son anda kurtuldu. Hem de yanlışlıkla açtığı "uçak modu" sayesinde.
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 10:58

Yapay zekanın tehlikeli yüzü: Deepfake ile ünlülerin sesini taklit edip vurgun yapıyorlar

Yazılım uzmanı Doç. Dr. Mehmet Zeki Konyar, deepfake teknolojisinin kötüye kullanımının arttığını ve sahte videoların dolandırıcılık ve dezenformasyon amacıyla kullanıldığını belirterek, vatandaşları bu konuda uyardı.
 - Kurbağanın üzerinde bulundu
17 Şubat 2024 - 10:11

Bilim insanlarından ilginç keşif: Kurbağanın üzerinde bulundu

Canlı kurbağanın üzerinde büyüyen gerçek bir mantar bulduğunu açıklayan Bilim insanları, şaşkınlığını gizlemeyerek örneği incelemeye aldı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 10:07

Katlanabilir iPhone projesi rafa kalktı iddiası

Apple'ın katlanabilir iPhone projesi, iddiaya göre Samsung'dan alınan katlanabilir panellerin test sırasında bozulması nedeniyle durduruldu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Şubat 2024 - 08:41

Japonya'da gözlem uyduları taşıyan H3 roketi başarıyla fırlatıldı

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), gözlem uyduları taşıyan yeni tip H3 roketini ülkenin güneybatısındaki Kagoşima'dan uzaya gönderdi.
 - Uzaydan çektiği İstanbul'u paylaştı
17 Şubat 2024 - 01:51

Alper Gezeravcı uzaydan çektiği İstanbul'u paylaştı: Gözlerimi dolduran bir andı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzaydan çektiği İstanbul fotoğrafını paylaşarak, "Uzayın sonsuz derinliklerinden İstanbul'u seyretmek göğsümü kabartan, gözlerimi dolduran bir andı" ifadelerini kullandı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 18:46

Yapay zeka ile metinden video oluşturma programları

Yapay zeka tabanlı metinden video oluşturma programları, dil işleme teknikleri kullanarak detaylı metin verilerini analiz edip çeşitli video içerikleri üretebilen araçlar arasında yer alıyor. Listemizde bu amaçla kullanılan 5 tane metinden video üretme uygulamasına değindik.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 15:55

Netgsm paket fiyatları ne kadar? Netgsm mobil internet, SMS ve dakika paket özellikleri

Türkiye'nin dördüncü mobil operatörü olarak Netgsm, abone alımına başladı. "0510 22XX XXXX" numara blokuyla hizmet vermeye başlayan Netgsm, mobil hatlar için sunduğu paketlerini de açıkladı. Netgsm paket fiyatları ne kadar? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 15:06

Türkiye'de akıllı telefon pazarına taze kan: Mipo yeni modellerini görücüye çıkardı

Yerli ve yabancı onlarca markaya ev sahipliği yapan Türkiye akıllı telefon pazarına Mipo da dört modeliyle katıldı. M17, M25, M33 ve M46 Pro modellerini pazara sunan şirket yakında yeni cihazlarını da getirecek.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 14:29

iPhone'daki popüler özellik kaldırıldı: Apple'dan 'mecbur kaldık' açıklaması

Apple, iPhone kullanıcıları arasında popüler olan "web uygulamaları" özelliğini kaldırdı. Sadece Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak bu kararın yeni Dijital Hizmetler Yasası (DMA) nedeniyle alındığı belirtildi.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 12:29

Samsung Galaxy S24 ilk güncellemesini aldı: İşte gelen yenilikler

Samsung Galaxy S24 serisi için yayınladığı yeni güncelleme ile kullanıcılara ekran canlılığı ayarı ve kamera kalitesinde iyileştirmeler sundu.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 12:13

Seçimlerde deepfake tehlikesi: Dünyanın başını ağrıtıyor

Yapay zeka destekli deepfake teknolojisinin yaygınlaşması, seçimlerde sahte ses ve video kullanımıyla manipülasyon riskini artırarak küresel bir endişe kaynağı haline geliyor. Uzmanlar da bu konuda dikkat çeken uyarılarda bulunuyor.
 - Yapay zekadan "politik" cevap!
16 Şubat 2024 - 12:08

3. Dünya Savaşı çıkar mı? Yapay zekadan "politik" cevap!

Günlük yaşamın bir parçası haline gelen yapay zeka, "3. Dünya Savaşı çıkar mı?" sorusuna cevap verirken, kullandığı politik dil dikkat çekti. Olası bir savaşta kendisini de başrole yazdı. 
 - Mars'ta Güneş tutulması nasıl gerçekleşiyor?
16 Şubat 2024 - 11:11

Güneş tutulmasına Mars'tan bakın: Etkileyici görüntüleri NASA paylaştı

NASA'nın Perseverance keşif aracı, Mars'ın uydusu Phobos'un Kızıl Gezegen'de Güneş tutulmasına neden olan hareketlerini kaydetti.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 10:31

Epic Games ücretsiz oyunu belli oldu: Steam fiyatı 668 TL

Haftanın Epic Games ücretsiz oyunu belli oldu. Platform popüler yarış oyunu Dakar Desert Rally'yi ücretsiz olarak dağıtma kararı aldı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 09:52

Hangi Xbox özel oyunları PlayStation'a gelecek? Liste sızdırıldı

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer resmen açıkladı. Bazı Xbox özel oyunları PlayStation 5 ve Nintendo Switch konsollarına geliyor. Liste resmi olarak paylaşılmasa da, Microsoft'a yakın kaynaklar tarafından sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Şubat 2024 - 09:13

OpenAI Sora: Metinden video oluşturma programı nasıl kullanılır?

OpenAI metinden video oluşturma programı Sora ile karşımıza çıktı. Basitçe, "kelimeleri bir dakikalık videolara" dönüştüren Sora şirketin açıklamasına göre bazı hataları olsa da oldukça gerçekçi sahneler üretiyor. Peki Sora nasıl kullanılır?
 - Google'ın yeni yapay zekası: Gemini 1.5
15 Şubat 2024 - 20:00

Google Gemini 1.5 nasıl kullanılır? Önceki sürümden ne farkı var?

Google, Gemini 1.5 modelini tanıttı. Hem OpenAI GPT-4'ten hem de Gemini 1.0'dan çok daha gelişmiş özelliklerle çıkan yeni yapay zeka uygulaması, geliştiricilerin kullanımına açıldı. Google Gemini 1.5 nasıl kullanılır?
Başa Dön Sona Git