Tgrt Haber
 - 2024 yılı KAAN'ın yılı olacak
14 Şubat 2024 - 20:23

Dr. Can Kasapoğlu'ndan heyecanlandıran KAAN analizi!

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki adımları hız kesmeden devam ediyor. Uzman analist Dr. Can Kasapoğlu, 2024 yılında Türkiye'nin askeri kabiliyetteki kritik eşiğinin Milli Muharip Uçağı KAAN ile aşılacağını söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 17:40

Eserlerinizi yapay zekâdan koruyan uygulama: Nightshade nasıl kullanılır?

Günlerce belki de yıllarca uğraşıp didinerek bir dijital eser oluşturdunuz ve internete yüklediniz. Ama yapay zekâ size hiçbir telif ücreti ödemeden, izin bile almadan eserinizi kullanıyor. Düşüncesi bile korkunç olan bu olayı engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz?
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 16:40

Redmi A3, düşük fiyat ve tatmin edici özelliklerle tanıtıldı

Redmi ailesine bütçe dostu yeni bir model daha eklendi. Teknoloji devi, Hindistan'da yeni Redmi A3 modelini tanıttı. İşte sunduğu özellikler ve fiyatı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 15:56

iPhone, MacBook ve dahası... Mart ayında tanıtılması beklenen Apple ürünleri

Apple'ın mart ayında düzenleyeceği etkinlikte, M3 çipli yeni MacBook Air, OLED ekranlı iPad'ler ve iOS 17.4 gibi güncellemelerin tanıtılması bekleniyor. Ayrıca iPhone için yeni renk seçeneği de yolda olabilir.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 15:02

Petrol, maden tesisi ve stadyumlar... İnsanların giremediği yerlere giren 'robot köpek' diğerlerine benzemiyor

Avrupa Nükleer Araştırma Organizasyonunda (CERN)'de zorlu koşullara uyum sağlayacak 'robot köpek'in manevra becerisi, diğer robotların erişemediği sıkışık ve dağınık deney alanlarını gözetlemesine yardımcı oluyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 14:53

Samsung'un üretken yapay zekası 'Galaxy AI', kablosuz kulaklıklara geldi

Üretken yapay zekayı başlangıçta Galaxy S24 serisiyle kullanıma sunan Samsung, bu yeniliği kablosuz kulaklıklarına da getirmeye başladı..
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 14:10

Türk araştırmacılar geliştirdi: Ölümcül bakteriyi tespit edebilen 'akıllı burun'

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından geliştirilen yapay zeka destekli "akıllı burun" prototipi, tavuklardan insanlara geçebilen salmonella bakterisini kokusundan tespit ederek alarm veriyor, böylece hastalığın yayılmasını önleyerek tavuk çiftliklerinde ve çevresinde sağlık risklerini azaltıyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 13:20

Xiaomi Redmi A3 'aşırı uygun' fiyatıyla tanıtıldı! İşte özellikleri

Xiaomi'nin yeni modeli Redmi A3 uygun fiyatı, geniş ekranı, yüksek yenileme hızı ve Android 14 işletim sistemi gibi dikkat çeken özellikleri ile piyasaya sürüldü.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 12:08

Yapay zekada yeni dönem: ChatGPT artık sizi unutmayacak

OpenAI, ChatGPT'ye eklenen hafıza özelliği ile kullanıcıların önceki konuşmalarını hatırlayarak daha kişiselleştirilmiş ve bilgi odaklı yanıtlar verebileceğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 10:51

Android 14 demode olmadan Android 15'ten bilgiler geldi! Yeni işletim sisteminin çıkış tarihi Google çalışanı tarafından açıklandı

Android 14'ün yerini alacak ve akıllı telefonlara önemli yenilikler getirecek Android 15'in, yayınlanacağı ilk tarih Google çalışanı tarafından paylaşıldı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 10:50

Facebook kurucusu Zuckerberg: 'Meta Quest 3, Apple Vision Pro'dan daha iyi'

Facebook'un kurucusu ve Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro'yu deneyimlediğini ve kendi şirketinin karma gerçeklik başlığı olan Meta Quest 3'ün Vision Pro'dan daha iyi olduğunu düşündüğünü söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 10:14

Disney+ abonelik fiyatlarına yüzde 100'den fazla zam

Dizi, film ve belgesel izleme platformu Disney+ abonelik fiyatları için zam kararı aldı. Yapılan fiyat artışıyla birlikte Disney+ aylık abonelik bedeli 100 TL'yi aşarken, yıllık abonelik bedeli de 1000 TL'yi aştı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 09:49

Depremzede vatandaşlar havası bitmeyen kompresör üretti

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iki emekli vatandaş, enkazdan çıkarılan parçalarla havası bitmeyen kompresör yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Şubat 2024 - 09:24

Microsoft'tan Windows 11 kullanıcılarına yeni güncelleme! Hatalar çözüme kavuşuyor

Yeni Salı yamasını kullanıma sunan Microsoft, Windows 11 yüklü bilgisayarlarda yaşanan pek çok sorunu gideriyor. KB5034765 yapı numarasıyla gelen güncelleme, hatalara ve güvenliğe odaklanıyor.
 - Uzay teleskopu yakaladı
14 Şubat 2024 - 09:16

Uzay teleskopu yakaladı! İki asteroitin yüzeyinde ilk defa su tespit edildi

SOFIA kızılötesi teleskopundan yeni veriler elde edildi. Bu verilerin kullanıldığı yeni bir araştırmada, Iris ve Massalia isimli asteroitlerin yüzeyinde su keşfedildi.
 - Artık fotoğraflar eskisi gibi olmayacak
14 Şubat 2024 - 04:42

Yapay zekayla bu da oldu! Kompozisyon elden gitti, artık eskisi gibi fotoğraf çekilmeyecek

Fotoğraf sanatçıları yapay zekâ ile enstantanelerini buluşturdu ve bir sergi meydana geldi. Can Sarıçoban “Yakın zamanda bir fotoğrafın gerçekten çekilip çekilmediğini anlayamayacağız” şeklinde konuşuyor. Usta fotoğrafçı İzzet Keribar ise “Gidişatı değiştirmek pek mümkün görünmüyor” diyor.
Teknoloji - Teknoloji
13 Şubat 2024 - 19:13

Avrupa Birliği, Apple'a 'iMessage' konusunda baskı yapmayacak

Avrupa Komisyonu, iMessage'ın "temel platform hizmeti" olarak sayılmayacağını açıkladı. Microsoft'un Edge tarayıcısı ve Bing arama motoru da baskıdan kurtuldu.
Teknoloji - Teknoloji
13 Şubat 2024 - 17:37

Google Gemini kulaklıklara geliyor! Yapay zeka asistanı için ilk bilgiler ortaya çıktı

Google, yapay zeka Bard modelinin ismini Gemini olarak değiştirdi. Bu değişikliğin ardından şirketin yeni çalışmalarına ilişkin bilgiler ortaya çıktı. Bunlardan biri de Gemini'nin kulaklıklara gelecek olması. İşte sızdırılan kodlar ve ilk ortaya çıkan detaylar.
Teknoloji - Teknoloji
13 Şubat 2024 - 16:33

Sevgililer Günü için en iyi teknolojik hediye fikirleri

14 Şubat Sevgililer Günü geldi çattı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sevgilinize ne hediye alacağınız konusunda kararsız kaldıysanız, tercihinizi teknolojik bir hediyeden yana yapabilirsiniz. Sevgililer Günü için en iyi teknolojik hediye fikirlerini listeledik.
Teknoloji - Teknoloji
13 Şubat 2024 - 15:21

Tesla Robot'a rakip geldi: 'OpenAI Eve'

OpenAI'nın yatırım yaptığı Norveçli robot üreticisi 1X, "Eve" adlı insansı robotunu tanıttı. Sinir ağlarıyla yönetilen ve otonom hareket eden bu robot, ayakları ve insansı elleri olmayıp pençeler ve elektrikli tekerleklerle donatılmış.
Başa Dön Sona Git