Tgrt Haber
 - Sıfır Porsche fiyatına farları satılıyor
27 Ağustos 2024 - 17:39

Sadece 'bu iki far' Porsche 911 fiyatına karşılık geliyor! İşte Bugatti'nin yedek parça fiyatları

Dünyanın en pahalı ve lüks otomobillerinden Bugatti Chiron, yüksek yedek parça fiyatları ile de dikkat çekiyor. Polonya'dan verilen bir ilanda, aracın sadece ön farlarının bile Porsche 911 ile aynı fiyattan satışa sunulduğu ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 16:41

Kanser tespitini kolaylaştırmak için yapay zeka aracı geliştirildi: Erken teşhiste yeni dönem başlıyor

Erken teşhis, kanser ile mücadelede kritik bir rol oynasa da hastalığın tespit edilmesi her zaman kolay olmayabiliyor. Daha kolay ve etkili bir şekilde kanser tespiti için bilim dünyasında çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Tıp dünyası, bu zorluğun üstesinden gelmek için teknolojik yenilikler arayışında ve bu alanda yeni bir yapay zeka önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.
 - Nereleri koruyacağı öğrenildi
27 Ağustos 2024 - 16:12

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi

Türkiye'nin yerli ve milli şekilde üretip geliştirdiği hava savunma sistemi Çelik Kubbe için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çeşitli katmanlardan oluşan Çelik Kubbe projesinin konuşlandırılacağı yerler de merak konusu oldu. Çelik Kubbe projesi bittiğinde, Türkiye'nin stratejik öneme sahip yerlerini, petrol rafinelerini ve komuta kontrol merkezlerini koruyacağı öğrenildi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 15:57

PlayStation 5 ve DualSense zamlandı: PS5 güncel fiyat listesi!

Sony, PlayStation Blog'da yaptığı resmi duyuru ile PlayStation 5 fiyatları için zam kararı aldı. Fiyatlara gelen güncelleme ile birlikte Japonya'da PS5 fiyatı dolar bazında 500 doların üstüne çıktı. Zamlardan DualSense de nasibini aldı. İşte güncel PS5 ve DualSense fiyat listesi!
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 15:15

Snapchat iPad uygulaması kullanıma sunuldu: Ama çok büyük bir sorun var!

Instagram ve Facebook'un rakibi sosyal medya platformu Snapchat, 13 yılın ardından beklenen adımı attı. 'Snapchat iPad' uygulaması resmen yayınlandı. Kullanıcılara tam ekran deneyimi sunan uygulama, beraberinde ise çok büyük bir sorunu getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 14:51

'En riskli uzay görevi' ertelendi! SpaceX, Polaris Dawn için yeni tarih verdi

SpaceX, insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşünü gerçekleştirmeyi amaçladığı Polaris Dawn görevini erteledi. En riskli uzay görevlerinden biri olarak kabul edilen bu misyona Kennedy Uzay Merkezi'nde engel çıktı. İşte detaylar ve yeni tarih!
 - "Çok pişmanım" diyerek duyurdu
27 Ağustos 2024 - 13:53

Mark Zuckerberg'den çarpıcı 'Biden' itirafı: "Çok pişmanım"

Meta'nın patronu Mark Zuckerberg, Kovid-19 salgını dönemine ilişkin çarpıcı bir itirafta bulundu. ABD hükümetinin Facebook ve Instagram'daki içerikleri kaldırması için baskı yaptığını iddia eden Zuckerberg, bu baskılar karşısındaki tutumu için de pişman olduğunu dile getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 12:21

TÜİK verileri açıkladı! İşte Türkiye'de en çok kullanılan uygulamalar

Türkiye'de internet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. TÜİK, verilerine göre; ülkede internet kullanım oranı 16-74 yaş grubundakilerde yüzde 88,8 oldu. İnterneti en çok erkekler kullanırken, birinci sıradaki uygulama WhatsApp oldu.
 - İşte Apple'ın tanıtacağı tüm ürünler!
27 Ağustos 2024 - 11:57

Apple'ın 9 Eylül etkinliğinde tanıtacağı tüm ürünler: iPhone 16, Apple Watch 10 ve daha fazlası!

Apple, 9 Eylül 2024'te gerçekleştireceği "Glowtime" etkinliğinde iPhone 16 ve iPhone 16 Pro gibi yeni ürünlerini tanıtacak. Etkinlikte, iPhone 16'nın yanı sıra Apple Watch SE 3 ve Ultra 3 gibi güncellenmiş modeller de duyurulacak ve bazı eski ürünler satıştan kaldırılacak. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 10:55

ABD seçimleri için X, harekete geçti: Grok'un konuşması değiştirildi

X sosyal medya platformu, ABD seçimleri öncesinde Grok yapay zeka sohbet robotunu güncelledi. Beş ABD eyaletinden gelen uyarıların ardından Grok önemli bir değişikliğe uğradı.
 - Gizemli altın küre hayrete düşürüyor
27 Ağustos 2024 - 10:17

Bilim insanları okyanus yüzeyinde keşfetti! Gizemli altın küre hayrete düşürüyor

Güneş'in sıcak ışıklarının asla ulaşamadığı Alaska kıyılarındaki okyanusta bilim insanları gizemli bir cisim keşfetti. Sul altı aracı altın renkli bir küre buldu. Araştırmacılar altına benzetilen küreyi incelemek için çeşitli aşamalardan geçti ve dikkat çeken yorumlar yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 10:07

Pavel Durov gözaltında: Telegram'ın indirme sayıları fırladı

Telegram başkanı Pavel Durov, Fransa'da yasa dışı faaliyetlere göz yummakla suçlanarak gözaltına alındı. Ancak bu durum kullanıcılarda ters bir etki yaptı. Durov'un gözaltına alınmasından bu yana Telegram'ın indirme sayılarında önemli bir artış yaşanırken, özellikle iki ülkede uygulama marketlerindeki sıralaması dikkat çekti.
 - Dünyada bir ilk! Peki nasıl çalışacak?
27 Ağustos 2024 - 09:18

Bu telefon dünyada ilk: Fiziksel hiçbir düğmesi yok, tanıtım tarihi belli oldu

Çinli teknoloji devi Xiaomi, uzun süredir fiziksel bir düğmesi bulunmayan yani tamamen tuşsuz bir tasarıma sahip bir akıllı telefon geliştirdiği haberiyle gündemde bulunuyor. Zhuque kod adıyla bilinen bu telefonla ilgili şirket şu ana kadar sessiz kaldı. Cihazın tanıtılacağı tarih sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 19:36

Bayraktar KIZILELMA taksi testinde!

Bayraktar KIZILELMA taksi testini başarıyla geçti. Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli savunma sanayisinin önemli bir parçası olan Bayraktar Kızılelma'nın gece taksi testini başarıyla tamamladığını duyurdu.
 - "Tam bir saygısızlık"
26 Ağustos 2024 - 17:54

Arda Güler'in EA FC25 reytingi, Türk oyunculardan tepki aldı: "Arda mahkemeye verse kazanır"

Futbol oyunu sevenler, EA FC25 için geri sayıma geçti. Piyasaya sürülmesine 1 aydan az bir zaman kalan FC25, Arda Güler reytingi ile Türk oyunculardan tepki topluyor. Sosyal medyada yapılan yorumlarda Real Madrid'in genç oyuncusuna haksızlık yapıldığı belirtilirken, Güler'in dava açsa kazanacağı savunuluyor.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 17:10

İnsan beyni hakkında çarpıcı araştırma: 'Sevgi'nin sırrı çözüldü

Bilim insanları, beynin farklı bölgelerini aydınlatan altı farkı sevgi türünü ortaya koydu. Yapılan yeni bir çalışmaya göre ebeveyn sevgisi ile evcil hayvan sevgisi gibi durumlar, teorik olarak aynı duygu olsa da beynin farklı bölgelerini harekete geçiriyor. Peki hangi tür hangi bölgeyi tetikliyor? İşte detaylar.
 - iPhone 15 dahil çok sayıda modele veda!
26 Ağustos 2024 - 16:09

iPhone 16 geliyor, eski iPhone'lar piyasadan kalkıyor! İşte Apple'ın vazgeçeceği 10 cihaz

Teknoloji devi Apple, iPhone 16 ve 16 Pro özelliklerini eylül ayında gerçekleştireceği bir tanıtım lansmanında açıklayacak. Sadece iPhone 16 değil, yeni akıllı saat ve kablosuz kulaklıkların da duyurulması bekleniyor. Peki yeni modeller tanıtıldıktan sonra piyasadan kaldırılacak cihazlar hangileri?
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 15:31

Türk Savunma Sanayii Asya kıtasına çıkarma gerçekleştirdi! Stratejik anlaşmalar gerçekleşti

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde Türk Savunma Sanayii temsilcileri, stratejik anlaşmalar ve iş birlikleri için Asya kıtasına çıkarma gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklamalar gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün; 'Bugün attığımız bu adımlar, geleceğin büyük başarılarının habercisidir' diyerek önemli mesajlar verdi.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 15:24

Arc Search, Android'e geliyor! Google Chrome ve Safari'de bile bulunmayan özelliği gündem oldu

Şu ana kadar sadece iPhone ve Windows cihazlarda özel olarak bulunan Arc Search tarayıcısı nihayet Android kullanıcılarına da sunulacak. Uzun süredir gündemde olan Arc Search, özellikle de Google Chrome ve Safari gibi popüler tarayıcılarda bile olmayan bir yeteneği ile ön plana çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 14:31

Yerli üretim Uraltay V2 robotu tanıtıldı! Taşıma kapasitesi ile rakiplerine meydan okuyor

Elazığ'daki İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, yerli mühendislik ürünü olan ve 1.5 ton taşıma kapasitesine sahip Uraltay v2 robotunu geliştirdi. Otonom bir şekilde hareket edebilen cihaz, çoğu robotta olmayan taşıma kapasitesi ile dikkatleri topladı.
Başa Dön Sona Git