Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2024 - 09:32

Sosyal medyada yapay zeka devrimi! Artık Instagram sizin yerinize mesaj atabilecek

Yapay zekada hız kazanan Meta, sosyal medya platformu Instagram için yeni bir özellik üzerine çalışıyor. DM tarafına getirilecek bu özellik sayesinde otomatik mesaj yazmak mümkün olacak.
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2024 - 09:14

Apple Vision Pro yerine kayak gözlüğü taktı, insanları şaka yaptı

Apple'ın yeni akıllı gözlüğü Vision Pro çıktığından bu yana insanların sokakta garip hareketlerle dolaşması dikkat geçti. Bu olayı alaya almak isteyen bir genç kayak gözlüğü takarak sokaktakileri şakaladı.
 - Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor!
09 Şubat 2024 - 08:44

Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor! İnişe saatler kaldı...

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini başarıyla tamamladı. Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotu Dünya'ya taşıyan Dragon uzay aracının hava şartlarına bağlı olarak bugün öğleden sonra suya inmesi planlanıyor.
 - Google'ın yapay zekası Gemini Advanced açıldı
08 Şubat 2024 - 21:56

'İnsandan daha iyi' yapay zeka: Google Gemini Advanced nedir, nasıl kullanılır?

Google, "insandan daha iyi" olduğunu iddia ettiği Gemini Ultra 1.0 modeli tarafından desteklenen Gemini Advanced platformunu tanıttı ve ChatGPT rakibi sohbet robotu Bard'ın adını da Gemini olarak değiştirdi. Peki yeni Gemini Advanced nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 18:47

'Bard' dönemi kapandı: Google'ın yapay zekası artık 'Gemini'

Google, yapay zeka tabanlı sohbet robotu Bard'ı Gemini olarak yeniden adlandırdı ve ücretli bir sürümü olan Gemini Advanced'i tanıttı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 16:11

Android 15'ten yeni bilgi geldi! Yılların alışkanlığı değişiyor

Google'ın mobil cihazlar için yeni güncellemesi olan Android 15'in çıkmasına daha uzun bir süre var. Fakat Android 15'te yer alacak özelliklerden bazıları sızdırılmaya başladı. Son olarak özellikle yaşlı veya görme bozukluğu olan vatandaşların kullanım alışkanlığını değiştirecek bir özelliğe dair ipuçları keşfedildi.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 15:06

Popüler modele elveda! Samsung güncelleme desteğini kestiği cihazları açıkladı

Samsung, güncelleme desteğini 4 modeli için kesti. Artık güncelleme almayacak modeller arasında, Türkiye'de de oldukça popüler olan bir model bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 13:31

Apple, Windows için iTunes'u kapatıyor: Peki şimdi ne olacak?

Apple, Windows PC'lerdeki iTunes programını kapatıyor. Yerine ise resmi Apple Müzik, Apple TV ve Apple Aygıtları uygulamaları geçecek.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 12:26

Herkesin dilindeki teknoloji... Simpsonlar, Apple Vision Pro'yu da mı önceden bildi?

Donald Trump'ın başkan seçilmesinden Koronavirüs salgınına, 11 Eylül saldırılarından akıllı saat teknolojisinin gelişimine kadar dünya üzerinde yaşanan birçok gelişmeyi öngördüğü iddia edilen Simpsonlar dizisi bu sefer de Apple Vision Pro'yu seneler öncesinden bildiği söylentileriyle gündeme geldi.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 11:43

Türk araştırmacılar geliştirdi! Erken teşhiste 'giyilebilir teknoloji' devri

Bilkent Üniversitesi UNAM'da geliştirilen teknoloji, "ilave güç gerektirmeden" çalışıyor ve kalp atışı, kardiyovasküler yaşlanma, damar esnekliği gibi sağlık verilerini aynı anda ölçerek bilgisayara aktarabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 11:19

On parmağında on marifet... Apple yeni yapay zeka modelini kullanıma açtı

Teknoloji devi Apple, kullanıcıların fotoğraf düzenleme uygulamalarına hiç ihtiyaç duymadan sadece metin komutları yazarak bir fotoğrafta istedikleri değişikliği yapabilecekleri yeni yapay zeka modelini piyasaya sürdü.
 - Düşmanın yerini net gösterecek!
08 Şubat 2024 - 11:03

Düşmanın yerini net gösterecek! Çin yeni bir elektromanyetik 'silah' geliştirdi

Çinli araştırmacılar düşmanın yerini net gösteren yeni bir elektromanyetik savaş teknolojisi geliştirdiğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 10:45

iOS 17.4 beta 2 çıktı! İşte gelen yeni özellikler

Apple, iPhone'ların yeni güncellemesi olarak piyasaya süreceği iOS 17.4 güncellemesini hazırlıyor. Halihazırda test aşamasına devam eden şirket, iOS 17.4 beta 2 sürümünü yayınladı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 10:19

'Şifre paylaşım yasağı' furyasında son kurban Disney+ üyeleri

Netflix'in ardından Disney+ da şifre paylaşımını yasaklayacağını resmen duyurdu. Yasak kararı yürürlüğe girdikten sonra Disney aboneleri, hane dışında yaşayan kişilerle hesaplarını ücretsiz bir şekilde paylaşamayacak.
 - Önümüzdeki 10 yıla dikkat!
08 Şubat 2024 - 09:40

Önümüzdeki 10 yıla dikkat! İşte yapay zekanın yok edeceği meslekler

İnsan beyninin çalışma ve öğrenme prensipleri dikkate alınarak geliştirilen yapay zeka teknolojisinin önümüzdeki 10 yıl içinde olumsuz etkileyeceği meslekler merak edildi.
 - Alper Gezeravcı Dünya’ya dönüyor
08 Şubat 2024 - 07:50

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı dönüyor... İniş için geri sayım

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatı taşıyan 'Dragon' kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan dün ayrılmıştı. Astronotların yarın 16,30'da Dünya'ya varması bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2024 - 01:10

Disney'den Epic Games'e 1,5 milyar dolarlık yatırım!

Eğlence endüstrisinin en büyük şirketlerinden Walt Disney, video oyunu geliştiricisi Epic Games'ten 1,5 milyar dolarlık hisse alacağını duyurdu.
 - 'Satışı yasaklansın'
07 Şubat 2024 - 18:19

ABD Senatosu’nda skandal Türkiye tasarısı

Türkiye’nin F-16 Blok 70 tedarikine, ABD Senatosu’ndan itiraz geldi. Senatör Rand Paul, satışın yasaklanması amacıyla skandal bir yasa tasarısı hazırladı.
Teknoloji - Teknoloji
07 Şubat 2024 - 17:30

Twitter (X) rakibi Bluesky artık herkese açık: Davet kodu ihtiyacı ortadan kalktı

Twitter'ın eski kurucusu tarafndan geliştirilen ve piyasaya sunulan Bluesky için davet dönemi sona erdi. Artık herkese açık hale gelen platformu kod olmadan da kullanmak mümkün.
Teknoloji - Teknoloji
07 Şubat 2024 - 15:40

Baykar, Ukrayna fabrikasının inşasına başladı; TB2 ve AKINCI'nın yeni üretim hedefi açıklandı

Baykar'ın Ukrayna'da inşa edeceği fabrikayla ilgili Haluk Bayraktar'dan açıklama geldi. Bayraktar, yıllık 120 adet üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın inşasına başlandığını açıkladı. Bayraktar TB2 ve AKINCI'nın 2024 yılındaki üretim adedi hedeflerini de paylaştı.
Başa Dön Sona Git