Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 11:41

Bilim insanlarından 'demans hastalığı' hamlesi: 1 milyondan fazla beyinde çalışma yapılıyor

Yaşlı insanlarda sık rastlanan demans hastalığı ile ilgili bilim insanları yeni bir araştırmaya hazırlanıyor. Şu anda demans riskini önceden tespit etmek kesin olarak mümkün değil. Geliştirilecek yeni araç ise bu konuda "zincirleri kırma" potansiyeline sahip.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 10:59

PlayStation Portal'ın başarısı Sony'yi etkiledi: Sürpriz bir oyun konsolu geliyor iddiası!

PSP ve PS Vita modelleri ile taşınabilir el konsolu pazarında yer almayı deneyen Sony, başarılı olamamıştı. Geçen yıl piyasaya çıkan PlayStation Portal ise bu durumu değiştirebilir. Ünlü sızıntı kaynağı Tom Henderson, Sony'nin sürpriz bir el konsolu çıkarabileceğini ima eden bir paylaşımda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 10:09

Yakıt tasarruflu araçlar, yeni yöntem sonrası artacak! Hafif çelikler, benzin fiyatlarını etkiliyor

Yakıt tasarruflu araçlar, artan benzin fiyatları nedeniyle hem sıfır hem de ikinci el otomobil kullanıcıları için oldukça önem arz ediyor. Bu tür araçların sayısını artırmak için uğraşan araştırmacılar, yakıt verimliliğini artıracak bir teknoloji geliştirdi. İşte detaylar!
 - Sadece bir modelde olacak!
26 Ağustos 2024 - 09:19

iPhone 16, yeni özellikleri ile geliyor: Apple'ın sadece bir modele özel tutacağı kamera özelliği!

Apple, iPhone 16 serisini eylül ayında tanıtmayı planlıyor. Tam olarak 9 Eylül'de duyurulması beklenen iPhone 16 ve 16 Pro özellikleri birçok kez sızdırılmıştı. Son gelen bilgilere göre, iPhone 15 Pro Max'e özel olan bir işlev bu yıl iPhone 16 Pro'ya da gelecek.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ağustos 2024 - 21:50

TEKNOFEST Drone Şampiyonası bitti: İşte Türkiye'nin en hızlı dron pilotları!

TEKNOFEST Drone Şampiyonası'nın ilk etap yarışları sona erdi. Türkiye'nin en hızlı dron pilotları belli oldu. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise yaptığı konuşmasında TEKNOFEST'in Isparta'da yapmış olduğu etkinlikte gurur duyduğunu söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ağustos 2024 - 18:30

Doç. Dr. Ülkü İlgi Eldem Anar yapay zeka ve geleceğin mesleklerini yorumladı! 'Geleceğin mesleği değil geleceğin insanı olmak'

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülkü İlgi Eldem Anar, Türkiye'de İş Dünyası dergisine açıklamalarda bulundu. İlgi Eldem Anar, öğrenciler için üniversite tercihlerinin yanı sıra yapay zekayı ve geleceğin mesleklerini yorumladı.
 - Astronotlara kötü haber!
25 Ağustos 2024 - 03:29

Uzayda mahsur kalan astronotlar için NASA'dan kötü haber geldi

Uzay görevi için iki ay önce Dünya'dan ayrılan astronotlar mahsur kaldı. NASA akıbetleri merak edilen astronotlar için kaygı verici bir açıklama yaptı. Sunita Williams ve Butch Wilmore için bilimkurgu filmi tadında macera sürecek.
 - Pavel Durov gözaltına alındı!
25 Ağustos 2024 - 00:11

Son dakika | Telegram'a şok: Pavel Durov gözaltına alındı!

Son dakika haberi: Telegram ve Toncoin (TON) Kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alındığı iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 17:12

Windows 95, 29 yaşında! İşte günümüzde bile kullanılan 5 unutulmaz özelliği

Başlat menüsü devrini başlatan, bilgisayara takılan bir cihazın ayar yapmadan kullanılmasını sağlayan ve daha birçok hayat kolaylaştıran özelliğe ev sahipliği yapan Windows 95, 29 yılını devirdi. Windows tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak görülen bu sürümün getirdiği özellikler günümüzde bile hâlâ kullanılıyor. İşte Windows 95'in 5 unutulmaz özelliği!
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 16:20

Akıllı yüzük Galaxy Ring'e rakip geliyor: Apple Ring özellikleri sızdı

Geleneksel ürünleri "akıllı" hale getirme furyasında son olarak akıllı yüzükler sahaya çıkmaya başladı. Samsung'un Galaxy Ring modelinin ardından sıra Apple'da. Patent başvurularına göre Apple Ring olarak isimlendirilen cihazın özellikleri belli oldu. İşte Apple Ring özellikleri.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 15:26

Steam'in yeni efsanesi Black Myth: Wukong oyunu, kritik bir eşiği aştı

Çıktığı günden beri oyun dünyasını adeta kasıp kavuran Black Myth: Wukong oyunu, Steam platformunda rekor kırdı. Çin mitolojisinden ilham alan aksiyon RPG, PS5 satışlarının artmasını sağlarken şimdi de önemli bir aşama daha kaydetti.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 14:00

Teknoloji alanında uzman isimler gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor! T3 Vakfı 'Mütevelli Buluşmaları' ikincisini gerçekleştirdi

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) Mütevvelli Heyeti buluşmaları, hız kesmeden devam ediyor. Teknolojiyi seven gençler ile bu alanda tecrübeli isimleri buluşturan T3 Vakfı’nın ikinci buluşması gerçekleşti. ‘Mütevelli Buluşmaları’ kapsamında gerçekleşen programın konuğu, Baykar Teknoloji Yapısal İmalat Ar-Ge Birim Lideri Şevki Erinç Çelikset oldu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 13:55

OpenAI'dan istifa eden iki çalışan, "Güvenimizi kaybettik" diyerek bir itirafta bulundu

ABD merkezli yapay zeka şirketi OpenAI, Kaliforniya'nın yapay zekanın geliştirilmesine sıkı güvenlik denetimleri getiren SB 1047 olarak bilinen yasa tasarısına karşı çıkıyor. Eski OpenAI çalışanları, bu durumu eleştirerek yapay zeka şirketi hakkında dudak uçuklatan bir itirafta bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 11:57

40 yıllık 'Windows Denetim Masası' kaldırılıyor! Yerine geçecek uygulama belli oldu

ABD'li yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin ikonik özelliği olan Denetim Masası için yolun sonuna geldi. Yaklaşık 40 yıldır sistem ayarlarını görüntülemek ve değiştirmek için kullanılan bu program kaldırılıyor. Denetim Masası yerine geçecek uygulama ise belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 11:28

Android telefonu hızlandırmak, yeni özellik ile kolaylaşacak! Diğer 'performans artırma' yöntemlerini unutun

Android telefonu hızlandırma yöntemleri arasında kullanıcıların tercih ettiği birçok seçenek var. Genellikle sistem animasyonlarını kapatmak ve telefonu belirli aralıklarla yeniden başlatarak hafızasını boşaltmanın yararlı olduğu tavsiye ediliyor. Fakat Android 15 özellikleri ile gelen bu yenilik, tüm yöntemleri unutturacak cinsten.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 10:48

GeForce Now oyun listesi artıyor: Black Myth: Wukong dahil 24 popüler oyun listede!

GeForce Now oyunları, NVIDIA'nın son güncellemesiyle genişleyerek 25 yeni oyun ekledi. Bunlar arasında dikkat çekenlerden biri de mitolojik RPG Black Myth: Wukong oldu. Ek olarak dünya genelinde çok popüler olan 24 oyun daha GeForce Now'dan oynanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 10:04

Yerli çeviri uygulaması Transleyt kullanıma sunuldu! Google Translate'den çok büyük bir farkı var

Yerli çeviri uygulaması Transleyt, Google Translate gibi popüler platformlara rakip olarak 30 dilde çeviri, sadeleştirme ve transkripsiyon yapabilme özelliğiyle piyasaya sürüldü. Transleyt'in ABD'li rakibi Google Translate'den çok büyük bir farkı var.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ağustos 2024 - 09:10

Meta, Apple Vision Pro rakibi VR gözlük üretme planını değiştirdi

Meta, Apple Vision Pro gözlüğe rakip olacak yüksek kaliteli bir VR gözlük projesini uzun süredir geliştiriyordu. Ancak gelen bilgilere göre şirket bu projeye devam etmeyecek. Bunun yerine sanal gerçeklik cihazlarını sevenler için yeni ürünler geliyor. İşte detaylar.
 - Erkekler için tehlike çanları!
23 Ağustos 2024 - 18:09

Y kromozomu tehlikede! Erkek cinsiyetini belirleyen gen için süre doluyor

Bilimsel araştırmalara göre Y kromozomu, erkek cinsiyetini belirleyen SRY genine ev sahipliği yapmasına rağmen bozulma sürecine girdi. Bu durum insan türünün gelecekte yok olma riskini taşıyor. Ancak insanları bu tehlikeden kurtaracak bir çözüm bulundu bile.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ağustos 2024 - 15:58

Boston Dynamics'ten yeni Atlas videosu geldi: Artık şınav çekebiliyor

Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas, yeni bir güncelleme aldı. Şirketin "BRATlas" başlıklı bir videoyla duyurduğu güncelleme ile birlikte robot artık şınav çekebiliyor.
Başa Dön Sona Git