Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
20 Ocak 2024 - 14:09

Huawei, Android'i resmen kaldırdı: HarmonyOS NEXT tanıtıldı

Huawei, HarmonyOS NEXT adlı mobil işletim sistemini tanıtarak, Android'e rakip olmayı oldu. Yeni sürüm, Android desteğini kaldırarak tamamen bağımsız bir platform olarak ön plana çıkıyor.
 - Uzay istasyonunda ilk Türk Gezeravcı
20 Ocak 2024 - 12:58

Son dakika! Dragon, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi

Son dakika haberi: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve 3 astronotu taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ocak 2024 - 11:42

WhatsApp'tan yeni özellik: Dosya paylaşımını kolaylaştırıyor

Google ve Samsung'un CES 2024'te duyurduğu Quick Share ile Android dosya paylaşımı daha sorunsuz hale gelirken, WhatsApp da Meta tarafından geliştirilen Bluetooth dosya paylaşım özelliği ile kullanıcılarına hizmet verecek.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ocak 2024 - 10:46

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetleniş için heyecanlı bekleyiş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün saat 12.27’de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ocak 2024 - 10:43

FC 24 kısa süreliğine bedava: Nasıl oynanır?

EA Sports tarafından geliştirilen FC 24 oyunu, kısa süreliğine Steam platformunda ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak bu avantaj kısa süreliğine geçerli, kampanya bittikten sonra oyun yeniden ücretli hale gelecek.
 - Tuz Gölü'nde yetişen bitkinin sırrı ne?
19 Ocak 2024 - 22:22

Tuz Gölü'nde yetişiyor, Gezeravcı uzayda inceleyecek! İşte o bitkinin sırrı

Türkiye resmen uzaya ilk adımı attı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 19 Ocak TSİ 00.49'da ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden yapılan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıktı. Gezeravcı'nın uzayda yapacağı "Extremophyte" deneyiyle inceleyeceği Schrenkiella Parvula bitkisinin sırrı ne? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
19 Ocak 2024 - 17:25

Beklenen gün geldi: Apple Vision Pro ön siparişe açıldı! İşte fiyatları

Apple, yeni karma gerçeklik başlığı Vision Pro'yu 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçenekleriyle 3,499 ila 3,899 dolar arasında fiyatlarla ön siparişe açtı.
 - ABD'yi kör edecek sistem devreye giriyor
19 Ocak 2024 - 16:50

ASELSAN'ın ABD'yi kör edecek sistemi sınıra kaydırılıyor

Pençe-Kilit operasyonları kapsamında ASELSAN'ın ürettiği KORAL'ın 100 km menzil üzerindeki gelişmiş sisteminin, ABD'nin teröristlerle haberleşme ağını kesmek için sınıra kaydırabileceği değerlendiriliyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ocak 2024 - 15:43

X, sesli ve görüntülü arama özelliğini Android'e getirdi: Ama bir sorun var!

Elon Musk'un X platformunu bir "süper uygulama"ya dönüştürme hedefi doğrultusunda, şirket iPhone uygulamasına eklediği sesli ve görüntülü görüşme özelliğini şimdi de Android uygulamasında kullanıma açtı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ocak 2024 - 14:20

YouTube neden yavaş? YouTube kasma sorununun çözümü

Son günlerde YouTube kullanıcıları, videoların yavaş yüklenmesi ve kasılma sorunu yaşarken, yaşanan bu durumun nedeni ise merak edilmeye başlandı. Peki YouTube neden yavaş? YouTube kasma sorunu sebebi ve çözümü nedir? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
19 Ocak 2024 - 13:42

iPhone 16'nin yeni 'Capture' düğmesi ne işe yarayacak?

Apple'ın gelecek iPhone 16 serisi, sızdırılan bilgilere göre yeni bir özellik olan "capture düğmesi" ile donatılabilir. Bu düğmenin ne işe yarayacağını gösteren yeni detaylar sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ocak 2024 - 12:30

Uzayda gizemli nesne tespit edildi: 'İki şey olabilir...'

Bilim insanları, uzayda ne olduğu bilinmeyen bir 'gizemli nesne' buldular. Nesnenin ya en ağır nötron yıldızı ya da en hafif kara delik olabileceği düşünülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ocak 2024 - 11:48

Selçuk Bayraktar'dan 'Fergani' müjdesi: İlk uydunun fırlatılışı için tarih verdi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın başarılı bir şekilde uzaya fırlatılmasının ardından, bir müjdeli haber de Selçuk Bayraktar'dan geldi. Fergani Uzay'ın kurucusu olan Bayraktar, Türkiye'nin ilk uydusunu bu yıl fırlatacaklarını ve alçak yörünge takım uyduları üzerine çalıştıklarını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ocak 2024 - 10:57

Meta'dan dikkat çeken adım: 'İnsan düzeyinde yapay zeka' geliyor

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin Yapay Genel Zeka (AGI) teknolojisi üzerinde yoğunlaşarak, FAIR ve GenAI yapay zeka araştırma ekiplerini birleştirme kararı aldığını açıkladı. Peki Yapay Genel Zeka ne demek?
 - "Vuhh, gitti adam"
19 Ocak 2024 - 09:43

Bakan Kacır'ın Alper Gezeravcı tepkisi gündem oldu: Vuhh, gitti adam

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın Alper Gezeravcı'nın uzaya fırlatılma sırasında verdiği tepkisi sosyal medyada gündem oldu.
 - Elindeki kalemle yer çekimini test etti!
19 Ocak 2024 - 01:36

Alper Gezeravcı elindeki kalemle yer çekimini test etti!

SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya yolculuğuna çıkan ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, atmosfere çıktığı sırada elindeki kalemle yer çekimini test etti. O anlar kameralara yansıdı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Ocak 2024 - 21:42

Epic Games'ten sınırlı süreyle bedava oyun

Epic Games, bu haftaki ücretsiz oyun kampanyası kapsamında, piyasa değeri 3 dolar olan "LOVE" adlı platform oyununu kullanıcılara ücretsiz sunuyor. Oyun, 18 Ocak ile 25 Ocak tarihleri arasında bedava indirilebilir olacak.
 - Türkiye'nin uzay yolculuğu başlıyor
18 Ocak 2024 - 18:25

Türkiye'nin uzay yolculuğu başlıyor! SpaceX son durumu paylaştı 

Dün gece 01.11'de yapılması planlanan ve daha sonra iptal edilen içinde Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da olduğu Ax-3 misyonunun bugünkü uçuşu ile ilgili son bilgiler geldi. SpaceX'ten yapılan açıklamada hava durumunun yüzde 80 oranında iyi olduğu belirtildi. Geri sayımın başlatıldığı anlarda kapsül içinden ilk görüntü geldi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
18 Ocak 2024 - 16:58

Bayraktar TB3 15. test uçuşunu da geçti

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 15. test uçuşunu geçerek toplam uçuş saatinde 112 saate ulaştı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Ocak 2024 - 16:42

İletişim Başkanlığı'ndan Alper Gezeravcı'ya atılan "Astronot değil" iftirasına cevap

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) seyahat edecek Alper Gezeravcı ile ilgili ortaya atılan "Aslında astronot diyemeyiz, turist olarak gidiyor." iftirasına cevap verdi.
Başa Dön Sona Git