Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 16:28

Avrupa'da yeni dönem: Elektrikli araçlara 'pasaport' zorunluluğu geliyor

Avrupa Birliği (AB) Pil Yönetmeliğine göre, Şubat 2027'den itibaren elektrikli araçların pil pasaportlarına sahip olması zorunlu olacak. Bu dijital belgelere, araçta kullanılan pil hakkında A'dan Z'ye birçok bilginin işlenmesi gerekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 15:46

Yolcuğa saatler kala uzaya gidecek astronotların son açıklaması

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ve farklı ülkelerden ekip arkadaşları, uzay yolculuğu öncesi son düşüncelerini paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 15:31

BAE'nin ürettiği mühimmat Bayraktar TB2'ye entegre edildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli EDGE şirketi tarafından geliştirilen DESERT STING 16 mühimmatı, Baykar'ın ürettiği Bayraktar TB2 SİHA'ya başarıyla entegre edildi.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 14:28

Milyonlarca bilgisayarı etkiliyor... Google Chrome'de 3 güvenlik açığı! Hemen güncelleyin

Google, yeni yıla da güvenlik açıklarıyla başladı. Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome'da 3 güvenlik sorunu tespit edilirken, buna karşılık acil güncelleme yayınlandı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 14:09

5 saatte 96 kilometre menzil artırıyor: Tesla Model Y sahibi kendi güneş panelini yaptı

Bir Tesla Model Y kullanıcı, kendi geliştirdiği güneş paneli sayesinde aracının menzilini uzatmanın yeni yolunu buldu. Ayrıca iki yıldır üzerine çalışılan proje için diğer kullanıcılardan da çok olumlu yorumlar geldi.
 - Türk lokumu, baklava, çiğ köfte...
17 Ocak 2024 - 14:05

İlk uzay yolcumuz Alper Gezeravcı, ISS'e ne götürecek? Türk lokumu, baklava, çiğ köfte...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapacağı yolculuğun başlamasına saatler kaldı. Peki Alper Gezeravcı, ISS'e yapacağı yolculukta yanında neler götürecek?
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 13:25

Tesla Uludağ'da eksi 5 derecede donup kendini kilitledi

Ünlü DJ Doğuş Çabakçor Uludağ'a Tesla aracıyla çıkarken, otomobil eksi 5 derecede donarak kendini kilitledi. Şarjı biten aracın aküsünü başka marka aracın aküsüyle doldurdu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 13:20

Apple Vision Pro için uygulama mağazası resmen açıldı

Apple, Vision Pro için özel olarak geliştirilen uygulamaları barındıracağı visionOS App Store'u kullanıma sundu. Uygulama geliştiricileri, karma gerçeklik (MR) başlığına özel uygulamalarını bu platformda listeleyebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 12:29

iPhone'lar için devrim gibi yenilik! Eskisi gibi olmayacak

Apple, iPhone'un su altında kullanımını sağlayacak özel bir sistem geliştirdiğini belirten bir patent aldı. Sistem kullanılmaya başladığında, telefonu eskiden olduğu gibi koruyucu kılıfla su altında kullanmaya gerek kalmayacak.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 12:20

Samsung'dan Galaxy S24 tanıtımı öncesi yeni teaser: 'Galaxy AI' geliyor

Samsung, Galaxy AI odaklı etkinliği 'Galaxy Unpacked' için yeni bir teaser yayınladı. Paylaşılan tesar'da akıllı telefonlarda yeni bir çağa girileceği vurgulandı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 11:55

Bu kadar yaşamasını bilim adamları da tahmin etmiyordu: Klonlanmış maymun, hayat mücadelesinde pes etmiyor

Çinli bilim insanlarının klonladığı rhesus maymun RetRo, iki yıl boyunca hayatta kalmayı başardı. Bu durum, onu dünyaya getiren bilim insanlarını da şaşkına çevirdi.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 11:51

İlk Türk astronotun yeğeni Karan Gezeravcı, amcasından istediği şeyi açıkladı

Türkiye'nin ilk astronotunun Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) seyahat edeceği görevin başlamasına saatler kaldı. Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatıyla ISS'ye gidecek Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ailesi duygularını anlatırken, kendisine "kanka" diyen yeğeni amcasından istediği şeyi açıkladı.
 - Milyarlarca yıl sonra birleşecekler...
17 Ocak 2024 - 11:03

Hubble Uzay Teleskobu, iç içe geçmiş iki galaksiyi görüntüledi

NASA'nın emektar teleskobu Hubble, iç içe geçmiş iki galaksiyi görüntülendi. Bunlar, çarpışmaya hazırlanan NGC 6040 ve LEDA 59642.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 10:50

GTA 6 öncesi ortalık karıştı: Rockstar ile Remedy birbirine girdi

Remedy ve Take-Two Interactive arasında, Remedy'nin yeni "R" logosuyla ilgili ticari marka anlaşmazlığı yaşanıyor. Take-Two, logonun Rockstar Games'in logosuna benzerliği nedeniyle Remedy'nin ticari marka başvurularına itiraz etti.
 - 10 kişiden 4’ü maruz kalıyor
17 Ocak 2024 - 09:45

Bakanlık raporunda dikkat çeken internet detayı: 10 kişiden 4’ü maruz kalıyor

Ticaret Bakanlığının Dijital Mecralarda Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Araştırma Raporu'na göre, dijital tüketicilerin yaklaşık yüzde 65'i internet siteleri ya da uygulamalarında yer alan içeriklerdeki reklamları ayırt etme noktasında zorlanıyor. İnternet kullanan her 10 kişiden 4'ü internet reklamlarından etkileniyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 09:23

Honda, tam 24 yıl sonra logosunu değiştirdi: İşte yeni tasarımı ve anlamı

Otomobil devi Honda, CES 2024 etkinliğinin ardından sürpriz bir şekilde şirketin logosunu değiştirdi. Güncellenen tasarım, markanın eski zamana uzanan logosuna da atıfta bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ocak 2024 - 09:10

5 milyar dolarlık 'Chrome' davasının ardından Google'dan jet hamle: Gizli sekme mesajı güncellendi

Google, kullanıcı verilerini takip etmesi nedeniyle davalık olurken, endişe verici bu adımın ardından Chrome için gizli sekme mesajını güncelledi.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ocak 2024 - 21:10

Xbox Game Pass Ocak ayı yeni oyunları belli oldu

Microsoft, Ocak 2024 için yeni Xbox Game Pass oyunlarını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ocak 2024 - 20:15

OpenAI CEO'su duyurdu: ChatGPT video üretebilecek

OpenAI CEO'su Sam Altman, Unconfuse Me adlı podcast yayınında, ChatGPT'nin metin, görüntü ve ses oluşturmasının yanı sıra, önümüzdeki iki yıl içinde video üretebileceğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ocak 2024 - 18:28

Dünyada ilk: Bitcoin ile ev kiralama dönemi başladı

Arjantin'in üçüncü büyük şehri Rosario'da, bir daire sahibi ve kiracısı arasında imzalanan bir kira sözleşmesi, kiranın aylık olarak Bitcoin ile ödenmesini öngörüyor. Bu gelişme, Arjantin'de geçen ay onaylanan yasayla birlikte Bitcoin'in resmi sözleşmelerde kullanılmasına izin verilmesinin ardından gerçekleşti.
Başa Dön Sona Git