Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
06 Ocak 2024 - 11:38

NASA, milyonlarca insanı Ay'a götürecek: İşte yapmanız gerekenler

NASA, Ay'ın güney kutbunda çeşitli araştırmalar yapacak VIPER aracını 2024'ün sonlarında fırlatacak. Bu tarihi göreve vatandaşların katılım sağlayabileceği bir kampanya başladı. İsminizi gözlem aracıyla birlikte Ay'a gönderebileceksiniz.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ocak 2024 - 10:47

Tesla'dan tepki çeken hareket! Aniden düşürdü

Tesla, Model Y, Model S ve Model X araçlarının tahmini menzil değerlerini düşürdü. Değişikliklerin sebepleri arasında, enerji gerektiren iyileştirmeler ve ABD Çevre Koruma Ajansı'nın yeni gereksinimleri olduğu düşünülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 19:26

Togg, dünyanın en büyük teknoloji fuarında sergilenecek

Togg, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES'e katılacağını duyurdu. 9-12 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleştirilecek fuarda Togg, yeni teknolojilerini duyuracak.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 17:57

HÜRKUŞ-2, Gök Vatan ile buluşuyor! Geri sayım başladı

Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin geliştirdiği HÜRKUŞ, temel, uçuş eğitimi ve savaş pilotu hazırlık uçuşlarında kullanılmak üzere başarılı bir yeni nesil eğitim ve hafif taarruz uçağı olarak öne çıkıyor. Şimdi, HÜRKUŞ projesi kapsamında yapılan iyileştirmelerle geliştirilen HÜRKUŞ-2'nin haziran ayında ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 17:12

Beklenen oyunlar nihayet geliyor: PlayStation 5'in 2024 listesi açıklandı

2023 yılında Marvel's Spider-Man 2 gibi sevilen oyunlarla kullanıcıları karşısına çıkan Sony, merakla beklenen 2024 listesini paylaştı. İşte PlayStation 5'e bu yıl eklenecek oyunların listesi.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 15:31

Bir fincanı 40 yıl hatır garantili kahvenin 'telvesi' bile değerliymiş

Avustralya'daki RMIT Üniversitesi mühendisleri tarafından geliştirilen yöntem, kahve telvesinin piroliz işleminden geçirilerek elde edilen biyokarbonun beton karışımına eklenmesiyle %30 daha güçlü bir beton üretimini mümkün kılıyor.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 14:44

TEKNOFEST için büyük ödül! Güçlü roketler zorlu görevler için geliyor

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 2024'te Adana'da gerçekleştirilecek. TEKNOFEST Roket Yarışmasına başvurular başladı. Zorlu görevlerin üstesinden gelebilecek güçlü roketler TEKNOFEST'te yarışıyor.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 14:12

Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6'yı üç popüler modele daha getirdi

Samsung, Galaxy A52, Galaxy A23 4G ve Galaxy Tab S6 Lite (2022) modellerine One UI 6 arayüzüyle birlikte Android 14 güncellemesini sunmaya başladı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 14:04

Perde aralandı; iPhone 16 Pro’nun en net görüntüleri paylaşıldı

Apple’ın yeni nesil iPhone 15’leri henüz demode olmadan iPhone 16 için çalışmalar başladı. Üstelik bu yılın iPhone’ları için ilk görüntüler de geldi. Güvenilir kaynaklar, iPhone 16 Pro’nun tasarımını paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 12:49

Türk bilim insanlarından yeni keşif! İnsan dokularıyla uyumlu çıktı

Türk bilim insanları yaptıkları araştırmalarda kalp damar hastalıklarında yeni bir keşif yaptı. Koyun kalp kapakçığındaki dokular insanla uyumlu çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 12:49

Türkiye'den 'süper bilgisayar' hamlesi! Bakan Kacır müjdeledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zeka alanında milli ürün ve çözümlerin geliştirilmesine yönelik destekledikleri Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı'nın, Türkiye'nin AR-GE ve inovasyon ekosistemine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Barselona Süper Bilgisayar Merkezi'nde devreye alınan MareNostrum 5'in açılışının gerçekleştiğini duyurarak, dünya sıralamasında 8. sıraya yerleşen bu süper bilgisayarın, yapay zeka, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji gibi geniş alanlarda bilim insanlarına ve endüstriye hizmet edeceğini vurguladı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 11:58

Türkiye'nin uzay yolcusu Alper Gezeravcı yanında neleri götüreceğini açıkladı

Alper Gezeravcı, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılmak üzere Florida'da karantina sürecine girdi. Yanında uzaya götüreceği özel eşyalarını da açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 11:49

Şifrelerinizi artık kimseye kaptırmayın: Yeni yıla yeni parola; işte güvenlik uzmanlarından tavsiyeler!

Kredi kartından kimlik bilgilerine, akıllı telefondan tablete kadar pek çok şifrenizi yenilemenin vakti geldi. İşte güvenlik uzmanlarının parola güvenlik için paylaştığı tavsiyeler.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 11:11

Herkes kendi 'ChatGPT'sini yapabilecek: GPT Store'un açılacağı tarih belli oldu

OpenAI, önümüzdeki hafta GPT tabanlı yapay zeka modellerine dayanan özel uygulamaların listeleneceği "GPT Store" adlı mağazasını açacak. Geliştiriciler, bu mağazada kendi GPT'lerini listeleyebilecek ve kullanıcılar, özel yapay zeka destekli sohbet robotları oluşturmak için bu modelleri kullanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 10:57

Hyundai’dan sonra Tesla da Samsung dedi: SmartThings için iş birliği duyuruldu

Otomobil devleri eğlence sistemleri için Samsung’un kapısını çaldı. Teknoloji devinin SmartThings platformu için Hyundai’ın ardından elektrikli otomobil devi Tesla da anlaşmayı duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 10:48

Counter-Strike oyununa 'Unreal Engine 5' ayarı

Unreal Engine 5'in güçlü grafik kapasitesi, birçok geliştiricinin popüler oyunları bu motorla yeniden tasarlamasına yol açıyor. YouTube'daki bir 3D Çevre Sanatçısı, Counter-Strike İtalya haritasını bu motorla güncelleyerek Valve'in Counter-Strike 2'den önceki ayarlarından daha modern ve gerçekçi bir versiyon oluşturdu.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 10:15

Her modelde çalışmayacak... BlacBerry tarzı klavyeyi iPhone'lara getiren kılıf tanıtıldı

BlackBerry seven iPhone kullanıcıları için yeni bir kılıf tanıtıldı. Fiziksel klavyeyi akıllı telefonlara getiren bu kılıf için tarih verilirken, sadece üç iPhone modelinde destekleneceği de ayrıca belirtildi.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 09:40

Google Asistan’ın pabucu dama atıldı: ChatGPT, Android telefonların yeni asistanı olacak; işte ilk görüntüler

Uzun yıllardır Android telefonlarda asistan görevi gören Google Asistan için işler çıkmaza girebilir. Ortaya çıkan son görüntülere göre yapay zeka ChatGPT, Android telefonlarda asistan olma yolunda. İlk görüntüler geldi.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ocak 2024 - 09:16

Tepkilerin odağındaki Google'dan tarihi 'Chrome' kararı: Yıllar sonra değişiyor!

Gizli sekmede bile kullanıcıların hareketlerini takip ettiği tespit edilen Google, popüler tarayıcısı Chrome için yıllar sonra değişikliğe gidiyor. Kullanıcı hareketlerini depolayan çerezler için düğmeye basıldı.
 - Uzaya 'Türk' imzası...
05 Ocak 2024 - 08:57

Saati saatine açıklandı: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderileceği tarih belli oldu

Türkiye’nin uzay yolculuğu ilk astronot Alper Gezeravcı ile çok yakında başlıyor. Daha önce fırlatmanın erteleneceği açıklansa da, yeni tarih Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından tekrar açıklandı.
Başa Dön Sona Git