Tgrt Haber
 - Site normale döndü
03 Ocak 2024 - 18:58

Sahibinden.com'dan erişim sorunu açıklaması: Site normale döndü

Sahibinden.com'dan dün geceden bu yana platforma yaşanan soruna ilişkin yapılan açıklamada, akşam saatleri itibariye erişim probleminin ortadan kalktığı duyuruldu.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2024 - 18:54

Samsung 'tamamen insansız' fabrikalara geçiş yapıyor

Samsung, insansız fabrikalara geçiş için düğmeye bastı. Şirketin 2030'a kadar hedefi, yarıiletken üretim tesislerini tamamen otomatikleştirmek ve insan faktörünü ortadan kaldırmak.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2024 - 15:54

GTA 6 çıkmadan GTA 5 oyuncularına kötü haber

Rockstar Games, GTA 6'yı 2025 yılında yayınlayacağını 2023 Aralık ayında duyurmuştu. Şimdi ise Xbox Game Pass abonesi olan GTA 5 kullanıcılarına kötü haber geldi. X'te paylaşılan bir gönderiye göre, GTA 5 yakında Game Pass'tan kaldırılacak.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2024 - 14:29

İlk uydular fırlatıldı: Starlink resmen akıllı telefonlara geliyor

Elon Musk'ın uydudan internet hizmeti sunan Starlink sistemi akıllı telefonlara da geliyor. 'Doğrudan Hücresel Bağlantı' sağlama özelliğine sahip ilk uydular fırlatıldı. Sistem, hücresel bağlantı olmayan yerlerde destek sunmayı amaçlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2024 - 13:28

Microsoft, Edge tarayıcısının ismini değiştirdi

Microsoft, Edge tarayıcısına önemli bir güncelleme yaparak uygulamayı "Microsoft Edge: AI Tarayıcı" olarak adlandırdı. Bu güncelleme ile Edge, yapay zeka odaklı bir tarayıcı olarak kullanıcıları karşısına çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2024 - 12:27

Türk öğrencilerin geliştirdiği yapay zeka programı, 10 ayda 2 milyon kullanıcıya ulaştı

Türk öğrenciler tarafından geliştirilen, kullanıcıların sadece birkaç kelimeyle hayal ettikleri görseli ifade ederek, yapay zeka yazılımı aracılığıyla özelleştirilmiş logolar, sosyal medya görselleri ve duvar kağıtları elde edebileceği Stockimg AI uygulaması, dünyanın dört bir yanında kullanılıyor. Kullanıcı sayısı 10 ayda 2 milyona ulaşan firmanın piyasa değeri ise 3,5 milyon dolar.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2024 - 11:35

Beklenen gün geldi: Samsung, Galaxy S24 tanıtım tarihini resmen açıkladı

Samsung, merakla beklenen Galaxy S24 serisini tanıtmak için 17 Ocak 2024 tarihinde "Galaxy UNPACKED" etkinliğini düzenleyeceğini duyurdu. Avustralya birimi tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların yeni Galaxy yeniliklerini öğrenmek için etkinliğe katılmaya davet edildi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2024 - 10:38

Sahte 'e-Devlet' mesajına dikkat! İBB vatandaşları uyardı

Onlarca kişiye İBB'den gelmiş gibi görünen 'e-Devlet' mesajına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir uyarı geldi. İBB, söz konusu mesajın sahte olduğunu belirtti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de bu mesajın vatandaşların e-Devlet bilgilerini ele geçirme girişimi olduğunu açıkladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
03 Ocak 2024 - 09:20

Yılın ilk meteor yağmuruna saatler kaldı: Türkiye’den de izlenecek

Çoban takımyıldızından gelen Quadrantid meteor yağmuru, 4 Ocak 2024'te zirveye ulaşacak. Uzay merakı olan vatandaşları mest edecek manzara Türkiye'den de izlenebilecek.
 - "Gidek gidek gel gidek TEKNOFEST'e gel gidek"
02 Ocak 2024 - 23:19

TEKNOFEST Adana'nın ilk tanıtım videosu yayınlandı: Gidek gidek gel gidek Teknofest'e gel gidek

TEKNOFEST Adana'nın ilk tanıtım videosu büyük beğeni topladı
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 21:28

Aylar önce kaldırılmıştı: X'te başlıklara yeniden yer veriliyor

X sosyal medya platformu aylar önce URL içerikli paylaşımlardaki yazı başlığını kaldırma kararı almıştı. Bu kararından vazgeçen şirket, ön izleme başlıklarını yeniden göstermeye başladı.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 20:19

CS:GO desteği resmen sona erdi: Peki şimdi ne olacak?

Valve, Counter-Strike: Global Offensive'in eski sürümüne resmi olarak destek vermeyi sonlandırdı. Bununla birlikte, şirket, Counter-Strike serisini geliştirmeye devam edeceğine dikkati çekti.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 18:38

Amazon önemli bir uygulamasını kapatıyor

Amazon beklenmedik bir hamle yaparak, Amazon Drive bulut depolama servisini kapatma kararı aldı. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcılar Amazon Photos'a geçiş yapmak zorunda kalacaklar, ancak bu yeni hizmet dosya yüklemelerinde kısıtlamalar getirerek kullanıcı deneyimini sınırlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 17:54

Xiaomi’den Tesla’ya gözdağı veren video: Çok katlı otoparkta kendi kendine yer seçti…

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Xiaomi SU7 otomobil için Çinli marka yeni bir video paylaştı. Xiaomi, paylaştığı video ile hem rakiplerine gözdağı verdi hem de ilk otomobilinin yeteneklerini gösterdi.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 16:36

Anne babalar buna çok sevinecek! Çocukların kabusu ateş ölçümü için yeni teknoloji

Küçük çocukların hastalandıklarına anne babaların kabusu haline gelen ateş ölçümü için bir çocuk doktoru giyilebilir bir cihaz üretti. Özellikle gece boyu ateş takibi yaparken çocuğu rahatsız etmeye gerek kalmayacak bu cihazla
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 16:19

Apple sanal gerçeklik başlığı Vision Pro'nun eli kulağında

Apple'ın merakla beklenen Vision Pro sanal gerçeklik başlığı, analistlerin tahminlerine göre ocak ayı sonunda veya şubat başında piyasaya sürülebilir. Cihazın seri üretime geçtiği ve 3.499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtiliyor
 - TULGAR'dan sevindirici haber
02 Ocak 2024 - 15:44

KAAN pilotlarının havadaki gözü olacak! TULGAR'dan sevindirici haber

Uçuşu heyecanla beklenen Milli Muharip Uçak KAAN'ın pilotları için ASELSAN tarafından geliştirilen TULGAR sisteminin ilk prototipin üretiminin tamamlandığı duyuruldu.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 15:25

Yerli HÜRKUŞ’a ‘milli pençe’: Entegrasyon tamam, testler başlıyor

Türkiye’nin yerli imkanlarla tasarlayıp geliştirdiği eğitim helikopteri HÜRKUŞ, milli pençeleriyle tamamen özgünleşiyor. L-UMTAS, CİRİT, MAM-L, TOGAN’ın ardından Lazer Güdüm Kiti (LGK)-81’in de entegrasyonu yapıldı. Testler çok yakında başlayacak.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 14:40

2024 mesaisi başladı: Xbox Game Pass’e eklenecek oyunlar belli oldu

2023’ü dolu dizgin geçiren Xbox Game Pass için, merakla beklenen 2024 listesi paylaşıldı. İşte platforma eklenecek oyunların listesi.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ocak 2024 - 14:17

Twitter/X, 7.6'lık deprem sonrası Japonya’daki acil durum uyarı hesaplarını kısıtladı

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 48 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma ekipleri halen çalışmalarını sürdürürken, Japon acil durum uyarı hesaplarının Twitter/X'te kısıtlanması ise tepkilere neden oldu.
Başa Dön Sona Git