Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 17:40

Peugeot'tan sonra bir kötü haber de Mercedes'ten! Popüler lüks otomobil serisinin üretimi azalıyor

Peugeot, 2018 yılında tanıttığı "Peugeot 508" modelini sevenleri üzecek bir karar alarak popüler sedanını üretimden kaldırıyor. Bir kötü haber de Mercedes'ten geldi: Alman üretici, S-Class lüks otomobil serisinin üretimini azaltma kararı aldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 16:45

Kambur balinaların sıradışı avlanma yeteneği duyanları şaşırttı

Kambur balinaların, kril avlamak için denizde "karmaşık baloncuk ağları" oluşturdukları ve bu teknikle avlarını etkili bir şekilde yakaladıkları keşfedildi. Bu davranış, kambur balinaları avlanma aleti yapan nadir hayvanlar arasında gösteriyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 16:01

Avrupa'nın Juice uzay aracı ilke imza attı! Önce Ay sonra Dünya'dan geçti

ESA'nın Juice aracı, 19 Ağustos'ta Ay'dan geçtikten sonra Dünya'nın yaklaşık 6.800 kilometre yakınından geçerek hız ve yönünü ayarladı. Juice, 2025'te Venüs'ü geçip 2031'de Jüpiter'in yörüngesine girecek ve Jüpiter'in buzlu uydularında yaşam olasılığını araştıracak.
 - İşte eylülden itibaren geçerli olacak yeni liste!
21 Ağustos 2024 - 15:08

WhatsApp desteği kesilecek telefonlar, 1 Eylül'de artıyor! Merak edilen o liste paylaşıldı

WhatsApp desteği kesilecek telefonlar listesi düzenli olarak güncelleniyor. WhatsApp, 1 Eylül 2024 itibarıyla Samsung, Huawei, LG, Sony ve Lenovo'nun eski modellerine desteğini sonlandıracak. Bu listede yer alan cihazlar artık WhatsApp'ın yeni güncellemelerini alamayacak.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 14:38

15 yaşındaki genç, yaz tatilinde çalışıp kazandığı parayla kendi elektrikli aracını tasarladı

Antalya'da yaşayan 15 yaşındaki Samet Girgin, yaz tatilinde çalışarak kazandığı parayla hurdalardan ve ikinci el malzemelerden güneş enerjisiyle çalışan bir elektrikli araç yaptı. Kendi elektriğini üretebilen bu araç, 65 kilometre menzile sahip ve Samet'in mühendislik alanındaki büyük hayallerinin ilk adımı olarak dikkat çekiyor.
 - 50 yıllık sinyalin gizemi aydınlatıldı
21 Ağustos 2024 - 13:48

Bilim insanları, uzaylılardan geldiği düşünülen 50 yıllık sinyalin sırrını çözdü

Araştırmacılar, 1977'de tespit edilen ve uzaylılardan gelmiş olabileceği düşünülen meşhur "Wow!" sinyalinin gizemine ışık tutan bir çalışmaya imza attı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 11:58

Türkiye Kuantum alanında dev bir adım atmaya hazırlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi kurulacak

Geleceğin harp ortamında, ülkemizin güvenliğini ve üstünlüğünü sağlayacak kuantum teknolojilerini yurtiçinde geliştirmeye imkân verecek atılımları gerçekleştirmek üzere Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi kurulacak. Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alınan kararla birlikte yapılacak geliştirme merkezi hakkında açıklamalar gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün kritik açıklamalarda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 11:52

Adım adım 5G'ye! ULAK Haberleşme, yerli ve milli 5G için çalışmalarını hızlandırdı

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla 5G teknolojisine geçebilmesi için teknolojik altyapıya odaklanan ULAK Haberleşme, gelecek yıl yapılması planlanan ihale için çalışmalarını hızlandırdı. 5G saha testlerine devam ederken, kapalı devre mobil şebekeler için yerli imkanlarla Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 11:23

Mafia: The Old Country tanıtıldı! İşte çıkış tarihi ve fragmanı

Mafia serisi geri dönüyor! 2022 yapımı orijinal oyunun yeniden yapımı olan Mafia Definitive Edition'un 2020 yılında piyasaya sürülmesinin ardından Mafia: The Old Country duyuruldu. Hem konsol hem de PC için hazırlanan oyunun çıkış tarihi ve fragmanı paylaşıldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 10:39

Peugeot bir modelinin üretimine son verdi! İşte sebebi

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, 2018 yılında tanıttığı Peugeot 508 modelini sevenleri üzecek bir karar aldı. Diğer modeller kadar popüler olmasa da birçok kullanıcı tarafından şık tasarımıyla övülen modelin fişi çekiliyor. Peugeot 508'in üretimden kalkacağı tarih belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 09:51

Apple, iOS 18 Beta 7 güncellemesini kullanıma sundu

Apple, iOS 18'in final sürümünden önceki son beta olduğu tahmin edilen iOS 18 Beta 7'yi geliştiricilerin kullanımına sundu. Bu sürüm, Haziran 2024'teki WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan ve birçok yeni özellik barındıran iOS 18'in son test aşaması olarak değerlendiriliyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ağustos 2024 - 09:16

Atari geri döndü! Yeni Atari 7800 Plus konsolu, retro oyun severler için tanıtıldı

Atari, klasik Atari 7800 konsolunun kompakt bir versiyonu olan Atari 7800 Plus'ı, hem eski oyun kartuşlarıyla uyumlu hem de modern televizyonlara bağlanabilir şekilde yeniden tanıttı. Atari 7800 Plus özellikleri ve fiyatı neler?
 - AB'den yeni elektrikli araç kararı
20 Ağustos 2024 - 17:56

AB, Çin'den ithal edilen araçlara vergi indirimi yaptı: En büyük düşüş Tesla'da!

Avrupa Birliği, Çin'den ithal edilen Tesla araçları ve diğer Çinli elektrikli araçlar için planlanan gümrük vergilerini düşürdü. En büyük düşüş, vergi oranı yüzde 20,8'den yüzde 9'a düşürülen Tesla'ya yapıldı. Türkiye'ye yatırım kararı alan BYD de AB'nin bu kararından etkilendi.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ağustos 2024 - 17:08

Black Myth: Wukong, Steam'i kırdı geçirdi! Cyberpunk 2077'yi bile geride bıraktı

Çin mitolojisini temel alan çiçeği burnunda oyun Black Myth: Wukong, çıkar çıkmaz oyun dünyasını adeta salladı. 2 milyonu aşkın eş zamanlı oyuncuya ulaşarak Steam'de en çok oynanan ikinci oyun oldu.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ağustos 2024 - 17:01

Geleceğin Otonom Araçları TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasında final heyecanı başladı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında BİLİŞİM VADİSİ ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’nın final süreci başladı. Final süreci 20-23 Ağustos tarihlerinde Bilişim Vadisi’nde gerçekleşiyor. 
Teknoloji - Teknoloji
20 Ağustos 2024 - 16:19

Valve, Counter-Strike 2'de çok kullanılan klavye özelliğini yasakladı

Valve, Counter-Strike 2'de "Snap Tap" ve "Snappy Tappy" gibi SOCD (Eşzamanlı Karşıt Kardinal Yönler) özelliklerini kullanan klavye girişlerini yasakladı. Özellikle hileciler tarafından çok kullanılan bu özellikler, oyuncuların hareketlerini otomatikleştirerek haksız avantaj sağlamalarına olanak tanıyordu.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ağustos 2024 - 15:39

TEKNOFEST Robotaksi yarışması başladı: Büyük ödül 200 bin TL!

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, Kocaeli Bilişim Vadisi'nde başladı ve finale kalan 38 takım yarışıyor. Yarışma, özgün ve hazır araç kategorilerinde takımların araç üretimi ve yazılım becerilerini dört aşamada değerlendirerek kazananlara para ödülleri veriyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ağustos 2024 - 14:52

AB kesenin ağzını açtı: Almanya'nın çip fabrikasına milyar euroluk destek

Avrupa Birliği, Almanya'nın Dresden şehrinde kurulacak olan ve dört şirketin ortak girişimiyle hayata geçirilecek yeni mikroçip üretim tesisine 5 milyar avroluk desteğini onayladı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bu girişimin Avrupa'nın küresel inovasyon merkezi olduğunu gösterdiğini açıkladı.
 - iPhone 16 özellikleri heyecanlandırdı
20 Ağustos 2024 - 14:09

iPhone 16 çıkış tarihi ve saati! iPhone 16 ve 16 Pro özellikleri, yapay zeka desteğiyle geliyor

Apple, iPhone 16 serisini önümüzdeki ay tanıtacak. Her sene olduğu gibi bu sene de "dünyanın en güçlü akıllı telefonları" arasında yerini alacak olan yeni iPhone 16 ve 16 Pro modelleri, sadece yapay zeka desteği ve yeni Capture Düğmesi'ni tanıtmakla kalmayacak. Aynı zamanda iOS 18 işletim sistemini de kullanıma sunarak Apple kullanıcılarına yeni yazılımsal özellikleri sunacak. Peki iPhone 16 fiyatı, tasarımı ve özellikleri neler? İşte ayrıntılar!
Teknoloji - Teknoloji
20 Ağustos 2024 - 12:02

Microsoft kullanıcılarına hacklenme uyarısı: Sesiniz ve görüntünüz takip edilebilir

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'un MacBook kullanıcılarına sunduğu Outlook ve Teams gibi uygulamalarda güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu güvenlik açığı, hackerların kurbanlarının Mac'ine sızmasını sağlayarak izinsiz bir şekilde ses kaydı ve görüntü takibi yapabilmelerini sağlıyor.
Başa Dön Sona Git