Tgrt Haber
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
15 Aralık 2023 - 14:55

Korkunun ecele faydası yok: Ünlü teknoloji lideri Zuckerberg 'kıyamet'e dev malikanesiyle hazırlık yapıyor

Dünyanın en zengin insanlarından birisi olan, 39 yaşındaki Mark Zuckerberg, Amerika Birleşik Devletleri'nin Hawaii eyaletinde bir malikane yaptırıyor. Kelimenin tam anlamıyla yıllardır sır gibi saklandığı tespit edilen bu dev bina, Zuckerberg ve ailesinin bir sığınağı olacak. Ancak "sığınak" dediğimize bakmayın. Dünyada eşi benzerine pek az rastlanır bu yerleşekin, enerji ile su ve besin kaynağı konusunda dışarıya bağımlı olmadan ayakta durabileceği belirtiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 14:33

Asus Zenbook 14 OLED, Core Ultra işlemcisiyle tanıtıldı

Intel’in yeni işlemcisi Core Ultra’dan güç alan bilgisayarlar piyasaya çıkış yapıyor. Acer’in ardından Asus da Zenbook 14 OLED modelini tanıttı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 13:28

Apple, hemen yüklenmesi gereken bir güvenlik güncellemesi yayınladı

Apple, iOS ve Mac gibi platformlarına sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlarken, Windows kullanıcılarını da unutmuyor. Apple cihazlarını PC'den kontrol etmeyi sağlayan iTunes uygulamasına mutlaka yüklenmesi tavsiye edilen bir güncelleme geldi.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 12:36

İnsanlığın bir sonraki evi olabilir: Satürn'de büyük keşif

NASA'nın Satürn'ün Enceladus uydusunda saptadığı "hidrojen siyanür" molekülü yaşamın yapı taşları olan amino asitlerin oluşumu için temel bir unsur olarak kabul ediliyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 11:52

RTX 40 ekran kartı... Acer, performans canavarı Predator Triton Neo 16'yı tanıttı

Intel'in yeni nesil Core-Ultra işlemcilerini piyasaya sürmesiyle birlikte Acer, bu işlemciden güç alan yeni dizüstü bilgisayarı Predator Triton Neo 16'yı tanıttı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 11:40

Türk savunma sanayisi Çin'in radarında... Albatros ve TB2 haberlere konu oldu

Türkiye'nin savunma sanayisi dünya basınında da yankı uyandırıyor. Çin Ordu gazetesi Bayraktar TB2'nin yanı sıra insansız su üstü deniz aracı Albatros'u radarına aldı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 11:26

Instagram'a yapay zeka özelliği: 'Beni Ayasofya'ya götür'

Instagram son günlerde birçok yapay zeka özelliğini kullanıma sundu. Kullanıcıların, günlük hayatta karşılaştığı çeşitli sorunlar hakkında konuşabileceği 'Meta AI' sohbet robotu bunlardan en dikkat çekeni. Şirket şimdi de paylaşılan hikayelerde bambaşka bir hava katacak olan 'yapay zeka ile arka plan kaldırma aracını' devreye aldı. Instagram arka plan kaldırma aracı nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 10:49

The Last of Us Online için kötü haber geldi

Popüler hayatta kalma ve aksiyon-macera oyunu The Last of Us, hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak bir haberle gündemde. Bir süredir geliştirme aşamasında olduğu bilinen 'The Last of Us Online' iptal edildi.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 10:23

iPhone 16'dan ilk tasarım görüntüleri geldi

iPhone 15 demode olmadan iPhone 16 sesleri duyuluyor. Apple'ın bir sonraki modeline ilişkin ilk tasarım görüntüleri paylaşıldı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 10:16

Spotify çalma listenizi 'yapay zeka' oluşturacak: Müzik dinleme şeklini değiştirecek özellikten ilk görüntü geldi

Yapay zeka trendi sosyal medya uygulamalarının ardından müzik platformlarında da boy göstermeye başladı. Son olarak Spotify, metin açıklamalarına dayalı yeni bir çalma listesi oluşturma işlevini test ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 09:42

Şebeke çekmiyor sorunu tarihe karışacak... Akıllı telefonlar interneti uzaydan alacak

Elon Musk'ın uzaydan gezegenimize internet hizmeti veren Starlink hizmeti, önümüzdeki dönemelrde mobile gelecek. Bu alanda çalışmalar devam ederken, SpaceX şirketi yeni bir lisans daha aldı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Aralık 2023 - 08:55

Netflix kullanıcıları müjde: Beklenen an geldi, popüler GTA oyununu artık ücretsiz oynayabilirsiniz

Dizi, film platformu Netflix, artık milyonlarca abonesi için ücretsiz GTA oyunu vermeye başladı. 3 farklı GTA oyununu Netflix üzerinden oynamak mümkün.
Teknoloji - Teknoloji
14 Aralık 2023 - 19:59

GTA oyunları Netflix'e geldi: GTA Trilogy Mobile ücretsiz nasıl yüklenir?

GTA: Vice City, GTA: San Andreas ve GTA: III oyunları mobile resmen çıktı. Netflix kullanıcıları oyunlara ücretsiz bir şekilde erişebiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Aralık 2023 - 17:33

Threads Avrupa'ya ayak bastı: Türkiye'de olmayan bir özelliği var

Meta, sosyal medya uygulaması Threads'i temmuz ayında piyasaya sürdü, fakat yasal düzenlemeler nedeniyle Avrupa Birliği'nde (AB) kullanıma sunmakta gecikmişti. Platform bugün itibarıyla Avrupa'ya ayak bastı.
 - NASA'nın aracı Dünya'ya küstü
14 Aralık 2023 - 16:35

NASA'nın uzay aracı Dünya'ya küstü: İletişim kısmen koptu

NASA'nın Voyager 1 isimli uzay aracının Dünya ile iletişimi kısmen koptu. Sistemde bir arıza tespit eden NASA mühendisler, sorunun çözümü için çalışıyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Aralık 2023 - 16:19

Steam'i geride bırakabilecek mi? Epic Games aylık kullanıcı sayısı açıklandı, her geçen gün büyüyor

Ünlü oyun platformu Epic Games, kullanıcı çapında her geçen gün büyüyor. Steam ile rekabet eden ve zorlu rakibini geçme hedefi olan Epic’in, aylık kullanıcı sayısı açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Aralık 2023 - 15:04

'Sakın profilime girme' yorumlarına son... Instagram, spam ve bot hesapların önüne geçecek yeni aracını kullanıma sundu

Meta, Instagram'da akışın düzenini bozan bot ve spam hesaplar için yeni bir araç başlattı. Ayrıca kullanıcıların topluluk kurallarına uyup uymadığını da bildirecek.
 - Bu kez eğitim sektörüne giriyor
14 Aralık 2023 - 14:26

Elon Musk, üniversite kurmak için kolları sıvadı

Ünlü milyarder, eğitim sektörüne "Elon Musk Üniversitesi" ile girebilir. Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, iddiaya göre ABD'nin Teksas eyaletinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik odaklı, "en üst düzeyde eğitime adanmış" bir üniversite açmayı planlıyor.
 - Bakan Kacır duyurdu, yolculuk başlıyor
14 Aralık 2023 - 12:30

Son dakika: Tarih açıklandı, ilk Türk astronotun uzay yolculuğu resmen başlıyor!

Son dakika... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzaya gidecek astronotunun Alper Gezeravcı olduğunu açıklarken, bu yolcluğun ne zaman başlayacağını da duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Aralık 2023 - 12:28

Sanal gerçeklikte GTA 6 keyfi! Meta Quest için Xbox desteği geldi

Sanal gerçeklik gözlüğü (VR) Meta Quest'te WhatsApp ve Instagram dahil birçok uygulama kullanılabiliyor. Meta şimdi VR cihazlarına Xbox oyunlarını getireceği yeni özelliğini duyurdu. Game Pass platformu Meta'ya eklendi.
Başa Dön Sona Git