Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 14:32

Milyonlarca yıl önce dinozorları yok etmişti! Chicxulub asteroidinin nereden geldiği belli oldu

Dünya'nın geçmiş tarihinde, çeşitli asteroitlerin çarpmasına maruz kalarak canlıların yaşamının yok olduğu bir yer haline geldiği zamanlara tanıklık edildi. Dünya'daki canlıların yüzde 75'ini yok ettiği tahmin edilen Chicxulub asteroidi de bunlardan biri. Bu nesnenin nereden geldiği belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 14:03

Merakla beklenen GTA oyunundan kötü haber! Süresiz olarak ertelendi

Rockstar Games, Grand Theft Auto VI (GTA 6) için kolları sıvadı. İlk kez bir kadın karakteri ekranlara taşıyacak olan oyunun çıkışına yaklaşık bir yıl kalsa da şirketin üzerinde çalıştığı bir başka proje olan GTA: San Andreas VR ürününden kötü haber geldi.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 13:38

Taş yemeyi tavsiye etmişti! Yapay zekalı Google Arama, 6 yeni ülkeye açıldı

Teknoloji devi Google, yapay zeka destekli arama özelliği olan "AI Overviews"i, ABD'de aylar süren testlerinin ardından 6 yeni ülkeye daha genişletti. Ayrıca İngilizce ile birlikte artık bu ülkelerin yerel dilleri de destekleniyor. Peki yapay zekalı Google Arama Türkiye'ye geldi mi?
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 11:59

Porsche 911 Turbo 50 Years Edition tanıtıldı: Sınırlı sayıda üretilecek

Alman Porsche, sınırlı sayıda üretilecek 911 Turbo 50 Years Edition modelini piyasaya tanıttı. Porsche'nin Turbo markalı modellerine özel tuttuğu "Turbonite" rengine ilk kez sahip olan otomobil, 641 beygir güç sunan 3,7 litrelik çift turbo destekli boxer motordan gücünü alıyor.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 11:24

Dünyanın en garip telefonu! Pazarda bir ilk: İki değil tam üç kez katlanabiliyor

Mobil pazarda genellikle iki aşamalı katlanabilen akıllı telefonlara alışık olan kullanıcılar, Huawei'nin bu yeni teknolojisine şaşıracak. Şirketin CEO'su Richard Yu'nun elindeyken 'haberi yokken çekilen' bir fotoğrafta görülen telefonun özelliği, origamiyi andıran bir tasarımla tam üç kez katlanabilmesi.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 10:42

Age of Empires Mobile çıkış tarihi duyuruldu! PC sürümünde olmayan özelliklerle gelecek

Microsoft'un gerçek zamanlı strateji oyunu Age of Empires, mobile ayak basmaya hazırlanıyor. Age of Empires'ın PC ve Xbox sürümlerinde bulunmayan birkaç özelliğe sahip olan "Age of Empires Mobile" için merakla beklenen çıkış tarihi açıklaması geldi.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 10:04

Elon Musk'a "Evet" demediği için kovulan Twitter çalışanı, soluğu mahkemede almıştı! Dava sonuçlandı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldıktan sonra çalışanlara gönderdiği "Twitter 2.0" vizyonuna katılmalarını isteyen mesajına "evet" yanıtı vermeyen Gary Rooney, işten çıkarılmasının ardından dava açmıştı. İrlanda mahkemesinde görülen dava sonuçlandı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ağustos 2024 - 09:17

WhatsApp sohbetlerinde yeni dönem! Artık değiştirilebilecek

WhatsApp, yeşilden sıkılan kullanıcıları için yeni bir özellik geliştiriyor. Telegram ve Instagram'da yıllardır var olan "Sohbet Teması" WhatsApp'a geliyor. Artık mesajlaşmalarda tıpkı duvar kağıdı gibi renk teması da değiştirilebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 17:46

Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı ilk kez sızdı: Ekranda büyük bir değişiklik var

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı, S24 Ultra'nın tanıtılmasından bu yana ilk kez sızdırıldı. Note 20 Ultra'dan sonra "en ince Ultra telefon" olacağı iddia edilen S25 Ultra, ekranının çerçevelerinde büyük bir değişiklikle gelecek.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 17:18

Microsoft artık Windows 10 konusunda diretmiyor

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini 14 Ekim 2025'ten sonra desteklemeyi bırakacak. Şirket, yeni güncellemelerden faydalanamayacak kullanıcılarını Windows 11'e geçmeleri konusunda darlıyordu. Bu kararından geri adım attı.
 - Bilim insanlarından kritik uyarı
15 Ağustos 2024 - 16:43

Ezber bozan bilimsel araştırma: Yaşlanma iki dalga halinde geliyor! O iki yaşa dikkat

ABD'li bilim insanları dikkat çeken bir çalışma gerçekleştirdi. İnsan hayatında yaşlanmanın sırlarını sorgulayan bir grup araştırmacı, yaşlanmanın iki dalga halinde geldiğini belirtti. Özellikle iki yaşa dikkat çekti.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 15:54

Sakarya Üniversitesi binaları depremde kurtaran cihaz geliştirdi! Yıkımı unutun

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) "U-tüplü deprem sönümleyici" cihazı geliştirildi. Deprem sırasında binaların titreşimlerini yüzde 35-65 oranında azaltarak hasar riskini minimize etmeyin hedefleyen bu cihazın, her binaya takılabilir olsa da en yüksek performansı 15-20 katlı binalarda gösterdiği ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 15:21

Apple bunu da yaptı! iPad'leri 'robota' çeviren cihaz geliyor

Amerikan teknoloji şirketi Apple, 2007 yılında tanıttığı iPhone modeli ile akıllı telefon sektörüne büyük bir projeyle giriş yapmıştı. Apple'ın iPhone'dan sonraki en büyük projesi Vision Pro olarak gösterilse de şirketin yeni bir ürünü daha ortaya çıktı. iPad bağlı robot bir kol geliyor!
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 14:32

Yapay zeka bunu da yaptı! Artık hastalık teşhisi için doktora gitmeye gerek kalmadı

Avustralya ve Irak'taki bilim insanları, dil rengine dayalı hastalık teşhisi yapan bir yapay zeka modeli geliştirdi. Bu model, diyabet, kanser, inme gibi hastalıkları dil rengindeki değişikliklere göre tespit edebiliyor. Çalışmanın ilk deneme sonuçları ise umut verici.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 13:42

Rusya'nın Progress MS-28 aracı yola çıktı: Uzaydaki astronotlara gıda götürüyor

Rusya, 14 Ağustos'ta Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Progress MS-28 kargo aracını Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) üç ton malzeme taşıması için başarılı bir şekilde fırlattı. Kargo aracının 17 Ağustos'ta UUİ'ye ulaşması bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 12:49

Türkiye'nin çelik kubbesi HİSAR O ilk uzun menzil atışını başarı ile gerçekleştirdi

Türkiye’nin yerli ve milli hava savunma füze sistemi HİSAR O ilk uzun menzil atışını başarı ile gerçekleştirdi, seri üretim aşamasına geçiyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 12:00

WhatsApp, Meta AI için 10 farklı ses seçeneği geliştiriyor: Yapay zekaya sesli mesaj atılabilecek

WhatsApp, iOS ve Android için yeni beta güncellemelerinde Meta AI'da 10 farklı ses seçme özelliği ve sesli sohbet modunu test ediyor. Bu özellikler, kullanıcıların yapay zeka asistanıyla sesli mesajlar aracılığıyla iletişim kurmasını sağlayacak. Peki özellikler ne zaman yayınlanacak?
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 11:24

Circle to Search özelliği, Samsung Galaxy A serisine geliyor: İlk modeller belirlendi

Samsung, kullanıcıların ekrandaki herhangi bir yeri yuvarlak içine alarak internette fotoğraf araması yapabilecekleri Circle to Search özelliğini Galaxy A serisine getirme kararı aldı. Açıklanan yeni listede 4 telefon ve iki tablet modeli yer alıyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 11:22

ALTAY Tankı yerli vagonlarla taşınacak! Bakan Uraloğlu 2025 yılında teslim edileceğini açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli imkanlarla tasarlanan ve stratejik bir proje olan UAIS Tipi Askeri Araç Taşıma Vagonu Projesi hakkında açıklamalarda bulunarak, “Projedeki önceliğimiz ekonomik ya da çok yönlü kullanıma sahip bir araç üretmekten ziyade milli güvenlik esasları çerçevesinde TSK’nın yürüteceği operasyonların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacıyla askeri araçların, öncelikle de ALTAY tankının taşınmasına yönelik bir vagon tasarladık.” dedi.
 - Bilim insanları uyardı: Sağlığınız tehlikede
15 Ağustos 2024 - 10:42

Meyve ve sebzeleri yıkamak yetmiyor! Bilim insanları, kimyasallardan korunmak için yapılması gerekeni açıkladı

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, meyve ve sebzeleri yıkamanın böcek ilacı kalıntılarını tamamen temizlemede yetersiz olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, bu kimyasallardan korunmak için vatandaşların ne yapması gerektiğini açıkladı.
Başa Dön Sona Git