Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 13:25

Ev, araba, telefon sırası derken... Binlerce kişi Elon Musk'un 'beyin çipi' için kuyruğa girdi

Elon Musk'un çılgın projelerinden biri, beyin-bilgisayar arayüzü (BC) geliştiren Neuralink girişimi. Şirket beyin çipini insanlar üzerinde denemek için onay almasının ardından başvuruları açmıştı. Binlerce kişinin sıraya girdiği öğrenildi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 12:26

Microsoft, milyar dolarlarını döktüğü ChatGPT'yi geçici süreyle kısıtladı

Microsoft, 10 milyar dolar yatırım yapma sözü verdiği OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT uygulamasını "güvenlik endişeleri" nedeniyle geçici süreyle yasakladı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 12:20

Microsoft çalışanlarına ChatGPT yasağı: Engelleme getirildi

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile ilgili güvenlik endişeleri olan Microsoft, çalışanlarının geçici olarak sohbet robotunu kullanmasına kısıtlama getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 11:51

Telefonları tarihe gömecek ‘Humane Al Pin’ tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Yapay zeka destekli giyilebilir cihaz Humane AI Pin resmiyet kazandı. İşte telefonların yerini alması beklenen cihazın özellikleri ve fiyatı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 11:42

İnternet alışverişlerinde yeni dönem: Instagram'a 'Amazon' geliyor

Meta ile Amazon el sıkıştı. İki devin ortak çalışmasıyla, Instagram ve Facebook kullanıcıları uygulamadan çıkmadan Amazon'dan ürün satın alabilecekler.
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 11:08

Call of Duty'de hile yapanlar yandı... Activision, anti-hile güncellemesi ile ters köşe yapacak

CS2'deki hile konusu sıkça tartışılırken, Activision'dan da Call of Duty için anti-hile güncellemesi geliyor. Hile yapanlar bu güncelleme ile ters köşe olacak.
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 10:54

Uygun fiyatlı iPhone için düğmeye basıldı... iPhone 15 Pro'nun sevilen özelliğiyle gelecek

Apple, uygun fiyatlı iPhone SE 4 için düğmeye bastı. iPhone 15'e parası yetmeyenlere hitap edecek yeni iPhone SE 4 modeli için yeni bilgiler sızdırıldı. Akıllı telefon, iPhone 15 Pro'nun sevilen özelliği 'Eylem Butonu' ile gelebilir.
Teknoloji - Teknoloji
10 Kasım 2023 - 10:05

Valve, Steam Deck OLED'i duyurdu: İşte fiyatı ve özellikleri

Valve, kısa süre önce Steam Deck için OLED ekranlı yeni bir versiyonu duyurdu. Daha iyi ekran, uzun pil ömrü ve dikkat çeken özelliklerle Steam Deck OLED resmiyet kazandı. Fiyatı da belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 21:01

AMD ekran kartı sahipleri dikkat! İki modele destek kesiliyor

AMD, Polaris ve Vega mimarisine sahip ekran kartlarına yönelik güncelleme desteğini azaltacağını açıkladı. Bu modeller artık yalnızca güvenlik güncellemeleri alacak.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 20:27

Sony PlayStation 5, önemli bir eşiği geçti

Sony, PlayStation 5 konsoluna ilişkin satış verilerini paylaştı. Yakında daha küçük bir versiyonu piyasaya çıkacak cihaz, açıklamaya göre bu yıl 45 milyon satış adedini geride bıraktı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 16:21

Google’dan kullanıcılara son uyarı: Aktif olmayan hesaplar silinecek, önümüzdeki ay başlıyor

Google, aylar öncesi kullanıcılara yaptığı uyarı sözünü yerine getirmek üzere. Aktif olmayan hesaplar önümüzdeki ay itibariyle silinmeye başlayacak. Peki ne yapmak gerekiyor?
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 14:18

'Resident Evil 4 Remake' iPhone sürümü için tarih ve fiyat belli oldu

A17 Pro çipi sayesinde dünyanın en gelişmiş taşınabilir oyun konsollarından biri haline gelen iPhone 15 Pro, Resident Evil 4 Remake oyununu alıyor. Apple, oyunu ön siparişe açtı, yayın tarihini de belirledi.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 13:29

Google'dan bahar temizliği: Milyonlarca hesap siliniyor, işte son tarih

Google, iki yıl veya daha uzun süredir kullanılmayan hesapları aralık ayından itibaren silecek. Şirket bu değişiklikten etkilenmemek için yapılması gerekenleri sıraladı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 13:12

Samsung Galaxy telefonlarda yapay zeka dönemi: ChatGPT rakibi ‘Galaxy AI’ duyuruldu

Samsung, üretken yapay zeka alanında yeni gelişmelerini duyurdu. Gauss’un ardından Galaxy akıllı akıllı telefonlar için de Galaxy AI modeli tanıtıldı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 12:41

WhatsApp'a yeni özellik: 'IP adresi gizleme' ne işe yarar, nasıl kullanılır?

WhatsApp uzun zamandır beklenen aramalarda IP adresini koruma seçeneğini kullanıma açtı. "Gizlilik delisi" kullanıcılara hitap eden bu özelliğin nasıl aktif edileceğini rehberimizde anlattık.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 11:52

Microsoft, Windows 11’in sevilen özelliğini Windows 10’a getiriyor

Windows 10 için 2025’te destek sona erecek. Ancak bunun öncesinde Microsoft eski işletim sistemine sürpriz özellik getirmeye hazırlanıyor. Yapay zeka destekli Copilot, yakında Windows 10 sisteminde yer alabilir.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 11:28

Elon Musk şimdi de X'in 'hashtag' özelliğine kafayı taktı

Elon Musk, X üzerindeki bir kullanıcının hashtag'lerin kaldırılmasını istediğini belirten paylaşımına "Evet" cevabını verince ortalık karıştı. Pek çok kullanıcı hashtag sisteminin kaldırılmamasını söylerken, Musk ise anahtar kelimelerin daha iyi olduğunu savunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 10:56

Yeni 'WhatsApp MacBook' uygulaması hazır: İşte beklenen paylaşım

WhatsApp, Mac kullanıcılarına özel yeni uygulamasını Apple App Store'da piyasaya sürdü. Şirket, uygulamayı MacBook kullanıcılarının aşina olacağı şekilde tasarladığını belirtti, ayrıca 'mesajlar uçtan uca şifreleme ile korunur' vurgusunu da yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 10:44

Güney Kore’de akıllara durgunluk veren olay: Robot, bir insanı öldürdü

Güney Kore’de trajik bir olay yaşandı. Bir iş sırasında robot, yanlışlıkla bir çalışanı öldürdü. Robotun insanı ayırt edemediği, bu nedenle koli sandığı tespit edildi.
Teknoloji - Teknoloji
09 Kasım 2023 - 10:30

Uzay artık parmaklarınızın ucunda: NASA’dan meraklılar için ücretsiz hizmet!

NASA, meraklılar için bir süredir üzerine çalıştığı NASA+ isimli platformunu aktif hale getirdi. Ücretsiz olan bu platform nasıl kullanılır ve neler yapılabilir?
Başa Dön Sona Git