Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
15 Ağustos 2024 - 09:14

ALS nedeniyle konuşma yetisini kaybetmişti! Çığır açan teknolojiyle yeniden iletişim kurabiliyor

İnsan beyni ve teknoloji arasında sınırları zorlayan bir gelişme, konuşma yetisini kaybetmiş insanlar için umut ışığı oldu. ABD'li bilim insanlarının geliştirdiği beyin-bilgisayar arayüzü, ALS hastası bir adamın yeniden konuşabilmesini sağladı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 17:42

Selçuk Bayraktar'ten TEKNOFEST açıklaması: "2018'den bu yana çığ gibi büyüdü"

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve Hyperloop Yarışlarını takip etti. Gençlerle bir araya gelen Bayraktar, TEKNOFEST'in 2018'den bu yana çığ gibi büyüdüğünü belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 16:33

Amazon Prime Gaming, Ağustos 2024'te dağıtacağı ücretsiz oyunları açıkladı

E-ticaret şirketi Amazon, aylık 39 TL'ye sattığı Prime hizmeti kapsamında ücretsiz kargo, bir Twitch kanalına üye olma hakkı ve Amazon'daki ürünleri indirimli satın alma ve Prime Gaming gibi fırsatlar sunuyor. Her ay kullanıcılara ücretsiz oyun dağıtan Prime Gaming, Ağustos 2024'te ise tam 22 oyunu bedava sunacak. İşte merakla beklenen o liste!
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 15:58

Elon Musk'ın yapay zekası Grok-2, Donald Trump'ın 'tuhaf' görüntülerini oluşturdu

Yapay zeka savaşları hız kazandı. Teknoloji şirketlerinin peş peşe kozlarını oynadığı bu dönemde, X'in sahibi Elon Musk, uygulamaya entegre edilen Grok-2 yapay zeka modelini duyurdu. Yeni sürümle birlikte artık Grok metinden fotoğraf da üretebiliyor.Bu özelliği kullanan kullanıcılar, Donald Trump'ın tuhaf görüntülerini oluşturdu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 15:24

ABD'den Google'a darbe: Android veya Chrome 'zorla' satılabilir

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ın çevrim içi arama pazarındaki tekelini sona erdirmek için Alphabet'i bölmeyi de içeren çeşitli seçenekleri değerlendiriyor. Android, AdWords ve Chrome'un satılması, bakanlığın çözüm için düşündüğü seçenekler arasında yer alıyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 14:38

Eski telefonunuzu sakın çöpe atmayın! Çekmecenizdeki telefonu değerlendirmenin yolları

Eski akıllı telefonlar genellikle bir kenara atılıyor veya unutuluyor. Ancak eski cep telefonunuz çalışıyorsa, şarj edilebiliyorsa ve internete girebiliyorsa, yeniden kullanmanın birçok pratik yolu vardır. İşte çekmecenizdeki telefonu değerlendirmenin yöntemleri!
 - İki dünya devi ülkeleri bile geçiyor
14 Ağustos 2024 - 13:27

Teknoloji devleri 'elektrik canavarı' çıktı: Google ve Microsoft'un elektrik tüketimi Nijerya'dan daha fazla!

Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri, sadece sundukları ürün ve hizmetlerle değil, aynı zamanda enerji ihtiyaçlarıyla da dikkat çekiyor. Devasa veri merkezleri ve yüksek işlem gücü gerektiren sistemleriyle bu şirketler, dünya genelinde devasa enerji talebi oluşturuyorlar. Bu iki şirketin, toplamda Nijerya'dan daha fazla elektrik tükettikleri ortaya çıktı.
 - Görüntüleri Selçuk Bayraktar servis etti
14 Ağustos 2024 - 11:52

Selçuk Bayraktar görüntüleri servis etti: Bayraktar KALKAN DİHA, 42. testini başarıyla tamamladı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar'ın Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı olan KALKAN DİHA'nın 42. uçuşunu tamamladığını duyurdu. Araç, bu uçuşta gerçekleştirilen sistem tanımlama testlerini başarıyla atlattı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 11:18

Google etkinliği düzenlendi: Pixel 9 Pro, Fold ve Gemini AI

Google, 13 Ağustos'ta "Made by Google" etkinliğini gerçekleştirdi. Pixel 9, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL modellerinden oluşan yeni akıllı telefon ailesi, 799 dolar başlangıç fiyatı ve güçlü teknik özellikleriyle tanıtıldı. Ayrıca bir de Pixel 9 Pro Fold katlanabilir modeli duyuruldu. İşte Pixel 9 serisi özellikleri!
 - Türkiye'nin Çelik Kubbesi'nden ilk atış
14 Ağustos 2024 - 10:51

Hedefi 12'den vurdu: Türkiye'nin Çelik Kubbesi GÖKDEMİR ilk atışını yaptı

Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemini yerli ve milli imkanlarla kurma hedefi kapsamında ASELSAN ve TÜBİTAK-SAGE'nin geliştirdiği GÖKDOĞAN füzesini kullanan GÖKDEMİR Hava Savunma Sistemi ilk atışını gerçekleştirdi. Platform, hedefi tam 12'den vurdu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 09:48

IMDb, GTA 6'nın tam çıkış tarihini önce paylaştı sonra sildi

Reddit'te "gebbos11" isimli bir kullanıcı, dizi, film ve oyunlar hakkında bilgilerin yer aldığı IMDb platformunda ilginç bir bilgi fark etti. Söz konusu sayfada, Rockstar Games'in sır gibi sakladığı GTA 6 çıkış tarihi gün, ay ve yıl olarak yazıyor. Peki GTA 6 ne zaman çıkacak?
Teknoloji - Teknoloji
14 Ağustos 2024 - 09:15

Japon araştırmacılar, bilimsel araştırma yapıp yayımlayabilen yapay zeka modeli geliştirdi

Japonya'daki bilim insanları, bilimsel araştırmaları kendi başına yürütebilen ilk yapay yapay zeka modelini tanıttı. AI Scientist, araştırma yapabiliyor, deneyler yürütebiliyor ve bulguları bilimsel makale olarak sunabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 20:37

Instagram'dan yeni açıklamasında "Devam edeceğiz" vurgusu

Bir hafta kapalı kaldığı sürecin ardından açılan Instagram yetkilileri yaptığı yeni açıklamasında karardan memnuniyetlerini ve aksiyon almaya devam edeceklerini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 17:43

Japonya, depremde hayat kurtaracak yapay zeka sistemini devreye aldı

Japonya, depremler sonucu oluşacak hasarlarla mücadelede yapay zekadan destek alacak. Tokyo'da, büyük depremler sırasında hızlı müdahale sağlamak amacıyla, duman ve yapısal hasarı tespit ederek ilgili kurumlara anlık bilgi sağlayan yapay zeka destekli kameralar kullanılmaya başlandı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 16:58

ChatGPT kontrolden çıktı! Kullanıcıdan izin almadan sesini taklit etti

OpenAI'ın GPT-4o modeline entegre edilen Gelişmiş Ses Modu, kullanıcıların seslerini taklit edebilecek bir özellik taşıyor, ancak bu durum istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Bir kullanıcı, modelin aniden kendisinin sesini taklit ederek konuştuğu nadir bir duruma rastladı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 16:24

Tamir için bırakılan telefon bataryası patlamıştı! Teknik servis vatandaşı uyardı: Bu detayı gözden kaçırmayın

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir teknik serviste batarya değişimi için bırakılan bir cep telefonunun bataryası patladı. Olay sırasında kısa süreli panik yaşanırken, iş yeri sahibi Baki Bayraktar, vatandaşları orijinal batarya kullanımı ve batarya değişimi konusunda uyardı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 16:03

TikTok, WhatsApp'a rakip oldu: 32 kişilik grup oluşturulabilecek

WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarında bulunan grup sohbetleri özelliği TikTok'a da geldi. 15 yaşın üstündeki kullanıcılar, 32 kişilik gruplar kurabilecek. Peki TikTok Türkiye'de yasaklanacak mı?
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 15:31

Apple, 'microLED Apple Watch' projesini iptal etti: LG tazminat istiyor

Apple, "microLED" isimli daha parlak görüntü ve daha yüksek renk doğruluğu sunan bir ekran teknolojisi kullanacağı yeni Apple Watch projesini iptal etmişti. Projede Apple'ın ekran ortağı olan LG, ABD'li şirketten uğradığı maddi zararını karşılamasını istiyor.
 - Çirkin insanlar daha kısa yaşıyor
13 Ağustos 2024 - 14:37

Çirkin insanlar daha kısa yaşıyor! Bilim insanları nedenini açıkladı

ABD'de yapılan bir araştırma, dış görünüşün yaşam süresi üzerinde etkisi olabileceğini ortaya koydu. Arizona Eyalet Üniversitesi ve Teksas Üniversitesi Austin'den araştırmacıların yürüttüğü çalışmaya göre, çekici olmayan insanlar, daha çekici olan akranlarına göre daha genç yaşta ölebilir.
 - Bilim dünyası merak ediyordu
13 Ağustos 2024 - 13:43

Mars'ta sıvı su rezervuarı keşfedildi: Bilim dünyasının merak ettiği sorunun cevabı olabilir

NASA'nın Mars InSight Lander aracı, Mars'ın kayalık dış kabuğunun içinde sıvı su rezervuarı bulunduğunu ortaya çıkardı. Uzmanlara göre bu keşif, Mars'taki suyun nereye gittiği sorusuna önemli bir yanıt olabilir.
Başa Dön Sona Git