Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
07 Kasım 2023 - 16:02

Epic Games 200 TL'lik ücretsiz oyun sundu, işte indirmek için son tarih

Epic Games, popüler korku oyunlarından Golden Light'ı ücretsiz sundu. Satın almaya kalktığınızda 200 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor fakat Epic'e üye olursanız ücretsiz indirebiliyorsunuz.
Teknoloji - Teknoloji
07 Kasım 2023 - 14:40

Nokia'nın sahibi telefon işine giriyor: Tek başına devlere kafa tutacak

Nokia'nın sahibi HMD Global kendi markası altında telefon üretecek. İlk model için tarih belli oldu. Şirketin ilk etapta bütçe dostu telefonlara odaklanacağı, sonradan üst düzey modelleri piyasaya süreceği belirtiliyor.
 - Türksat 6A adım adım yörüngeye
07 Kasım 2023 - 13:41

Bakan Kacır'dan Türksat-6A müjdesi: Testler büyük ölçüde tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli haberleşme uydusu Türksat-6A'nın testlerinin büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu. Kacır, yeni nesil füze ailesi Kuzgun'un 2024 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine gireceğini de açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
07 Kasım 2023 - 13:37

Ucuz telefon furyası devam ediyor... Vivo Y27s modeli tanıtıldı

Uygun fiyatlı telefonlarıyla tanınan Vivo, Y27s modelini tanıttı. Giriş seviyesinde konumlanan yeni akıllı telefon, 5000 mAh kapasiteli bataryası ve yüksek depolama alanları gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
07 Kasım 2023 - 12:53

YouTube'dan yeni yapay zeka özelliği: Sen sor, o videoyu açıklasın

YouTube, kullanıcıların izlediği videonun içeriğiyle ilgili sorularını cevaplayacak yeni yapay zeka aracını duyurdu. Test aşamasındaki özellik, isteğe göre izlenen videoyla ilgili daha fazla içerik de önerecek.
Teknoloji - Teknoloji
07 Kasım 2023 - 11:38

Yapay zekada yeni dönem: Herkes kendi ChatGPT'sini oluşturabilecek

Yapay zeka şirketi OpenAI, yeni ChatGPT özelliğini duyurdu. Artık isteyen herkes, kendi amacına göre özel bot oluşturabilecek ve bunları diğer kullanıcılarla paylaşabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
07 Kasım 2023 - 10:54

ChatGPT'nin IQ'su yükseldi: Yeni GPT-4 Turbo daha uzun sorulara cevap verebiliyor

OpenAI, ChatGPT sohbet botu için geliştirdiği yeni yapay zeka modeli GPT-4 Turbo'yu duyurdu. Önceki modele göre üç kat daha ucuz. Ayrıca daha uzun ve karmaşık soruları anlayabiliyor ve daha iyi cevap verebiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 21:39

Apple, iPhone kullanıcılarına bela olan sorunu çözecek

iPhone kullanıcılarına yaka silktiren pil sorunlarına Apple'dan çözüm adımı geldi. Gelen bilgilere göre şirket, daha verimli bir pil teknolojisi üzerinde çalışıyor.
 - GÖKBEY’de gururlandıran başarı
06 Kasım 2023 - 18:04

Yerli GÖKBEY’de gururlandıran başarı: 15 bin feet yükseklikte maskeler takıldı

Türkiye’nin yerli ve milli ilk genel maksat helikopteri GÖKBEY bir testi daha başarıyla geçti. GÖKBEY helikopteri, 15 bin feet irtifada seyir icra etti. Pilotlar test uçuşu sırasında oksijen maskesi taktı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 17:44

ChatGPT'nin yeni özelliği sızdırıldı: Kişisel botlar geliyor

Yapay zeka uygulaması ChatGPT için geliştirilen yeni özellik sızdırıldı. Buna göre, herkes kendi sohbet botunu oluşturabilecek ve kişiselleştirebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 16:41

Vergisiz telefon desteği kapsamına girecek Poco C65 özellikleri ve fiyatı açıklandı

Poco, uygun fiyatlı yeni telefonu 'Poco C65'i tanıttı. 600 nit'e varan tepe parlaklığa sahip ekranı ve 6,74 inç IPS paneliyle dikkat çeken bu telefon, Türkiye'ye gelirse üniversite öğrencilerine sağlanan teknolojik destek kapsamına da girecek.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
06 Kasım 2023 - 15:30

BARKAN 2 bir ilki gerçekleştirdi

Türk savunma sanayisi insansız kara araçları ve sistemlerinde uluslararası pazarda yeni başarıya imza attı. İnsansız kara aracı BARKAN 2'ye çoklu lançer üzerinde "kamikaze İHA" denilen dolanan mühimmat entegre edildi. Mühimmatın atışı başarılı şekilde gerçekleşti.
 - Savunmada uluslararası başarı
06 Kasım 2023 - 15:22

Yerli savunmada uluslararası başarı: BARKAN 2 bir ilki gerçekleştirdi

Türk savunma sanayisi insansız kara araçları ve sistemlerinde uluslararası pazarda yeni başarıya imza attı. İnsansız kara aracı BARKAN 2'ye çoklu lançer üzerinde "kamikaze İHA" denilen dolanan mühimmat entegre edildi. Mühimmatın atışı başarılı şekilde gerçekleşti.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 15:06

Japonya, Phaethon asteroidini inceleyeceği "Destiny+" görevini erteledi

Japonya, her sene aralık ayında Dünya'ya yağan Geminid meteor yağmurunun kaynağı 3200 Phaethon asteroidini inceleyeceği "Destiny+" görevini ertelediğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 13:40

Apple yasağı yıkamadı: Fortnite kendi rekorunu egale etti

Epic Games'in Fortnite'ın ilk haritasını içeren 'Mazi' isimli sezon güncellemesi, oyuncu sayısına pik yaptırdı. Fortnite bir günde adeta rekorlar silsilesi gördü.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 12:50

On parmağında on marifet... iPhone'da çoğu kişinin bilmediği gizli tuş neler yapabiliyor?

iPhone arkasında bulunan Apple logosu, basit bir tasarım gibi gözükse de, aslında çok fonksiyonlu bir tuş yerine geçiyor. Peki bu özellik nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 11:41

Samsung hevesleri kursakta bıraktı: İki telefon Android 14 - One UI 6 güncelleme listesinden kaldırıldı

Teknoloji devi Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6 sürümünü Galaxy S20 ve Note 20 dahil bazı akıllı telefonlarına getireceğini açıkladı. Ancak kararında küçük bir değişiklik yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 10:57

YouTube'dan izleyecek bir şey bulamayanlara yeni çözüm

Video paylaşım sitesi YouTube, ne izleyeceğine karar veremeyenlere yardımcı olacak bir özellik geliştirdi. 'Bir şeyler oynat' düğmesi, daha önce izlediğiniz videolara göre belirlenen rastgele Shorts videolarını açacak.
Teknoloji - Teknoloji
06 Kasım 2023 - 10:23

Bilim insanları dünyanın çekirdeğinde sızıntı keşfetti: Nadir görülen tür

Kanada'nın Baffin Adası'ndaki volkanik kayaların içinde daha önce farklı türleri keşfedilen yoğun bir helyum-3 ortaya çıktı. Bilim insanları nadir bulunan helyum-3 üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı.
 - Gökyüzünde görsel şölen!
06 Kasım 2023 - 00:32

Kuzey Işıkları, Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde görüldü: İşte Van ve Ordu’dan görüntüler

Dünya’da çok az görülebilen Kuzey Işıkları, Pazar gecesi Türkiye, İngiltere ve dünyanın daha pek çok yerinde gökyüzünü kırmızı ve yeşil ışıkla aydınlattı.
Başa Dön Sona Git