Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2023 - 10:01

Instagram, sadece para ödeyenlere özel ana sayfa hazırlıyor: İlk görüntüler geldi

Meta'nın sosyal medya uygulaması Instagram için yeni özellik göründü. Para ödeyen Meta Verified kullanıcıları için yeni bir ana sayfa akışı olacak. Söz konusu değişikliğe ilişkin ilk görüntüler geldi.
Teknoloji - Teknoloji
24 Ekim 2023 - 09:52

Microsoft düğmeye bastı: Windows 11 23H2 güncellemesi geliyor

Geçtiğimiz aylarda Windows 11 Moment 4 güncellemesini piyasaya süren Microsoft, bir sonraki güncellemesi için düğmeye bastı. Windows 11 23H2 yolda ve ilk bilgiler geldi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 22:37

Google'dan dev yenilik! Mobil oyunlar bilgisayarda 4K oynanabilecek

Google, binlerce mobil oyunun bilgisayarda oynanmasını sağlayan 'Play Games Beta PC' uygulamasını güncelledi. Artık Android oyunları Windows'ta kontrolcüyle oynanabiliyor ve 4K çözünürlükte çalışabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 22:02

Instagram'a yeni özellik geldi! Logo otomatik değişecek

Meta, Instagram logosuna ayar çekti. Android 13 ve üzeri işletim sistemi sürümüne sahip akıllı telefonlarda, artık uygulama simgesi ana ekran duvar kağıdının renkleriyle uyumlu olacak şekilde otomatik değişecek.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 16:57

YouTube'da reklamları atlamanın yeni yolu: Google engelledi ama çare tükenmedi...

Geçtiğimiz günlerde Google, video hizmeti YouTube için reklam engelleyicileri engellemeye başlamıştı. Dört bir yandan kullanıcıların reklam engelleyicisine sınırlama getirilirken bu kez de başka çözüm bulundu.
 - 'Bir gece ansızın gelebiliriz'
23 Ekim 2023 - 15:09

Ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, İsrail Savunma Bakanlığı'nın sitesini hackledi: Askeri veriler ele geçirildi

ABD ve Rusya gibi gelişmiş ülkelerin sistemlerine erişen Ayyıldız Tim, son olarak İsrail-Filistin olayında da aniden ortaya çıktı. Türk hacker grubu İsrail Savunma Bakanlığı'nın sistemlerine erişti. Pek çok askeri veri ele geçirildi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 14:15

Google'dan web sitelerine büyük skandal: İçerikler arama motorunda görünmüyor

Google'ın geçtiğimiz günlerde tamamladığı spam ve çekirdek güncellemesinden sonra ilginç bir hata ortaya çıktı. Dünya genelinde binlerce web sitesi sahibi Index hatasıyla karşı karşıya kaldı. Yaşanan sorun, 'URL, Google tarafından kullanamaz' olarak meydana geliyor. Peki Search Console'daki bu sorun neyden kaynaklanıyor?
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 13:18

TBMM'ye yapay zeka geliyor: Milletvekilerinin konuşmalarını yazıya dökecek

TÜBİTAK ile TBMM ortaklığında yürütülen Tutanak Bilgi Projesi'nde çalışmalar sürüyor. Projenin devreye alınmasıyla birlikte yapay zeka, milletvekillerinin sesini tanıyıp, konuşmalarını yazıya dökecek.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 12:40

WhatsApp kullananlar dikkat! Son gün yarın, destek tamamen kesiliyor

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, aralarında Samsung, LG, HTC gibi dünyaca ünlü marka ve modellerin bulunduğu birçok Android akıllı telefonda çalışmayacağını açıkladı. Kullanıcılara verilen sürenin dolmasına ise az bir zaman kaldı.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 12:09

Xiaomi telefonlar şahlanacak: HyperOS çıkış tarihi ve alacak modeller belli oldu

Xiaomi'nin MIUI arayüzünin yerine geliştirdiği HyperOS için çıkış tarihi açıklandı. Ayrıca güncellemeyi alacak modellerin de ilk listesi ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 12:03

Türk kadın mühendis haklı çıktı! Mahkemeden Google'a tarihi ceza

Google'da çalışan Türk kadın mühendis Ülkü Rowe, cinsiyet ayrımcılığına maruz kaldığı iddiasıyla şirkete dava açtı. Mahkeme, Rowe'u haklı olarak Google'ı tazminata mahkum etti.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 11:18

WhatsApp'ın yüzüne renk geldi! Yeni tasarımı ortaya çıktı

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp yeni renk ve uygulama içi simgeler ile güncelledi. Yenilenen arayüz tasarımı ilk etapta iPhone kullanıcılarına sunuldu.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 10:43

Türk bilim insanları yenilebilir bitki çayı poşeti geliştirdi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerinin geliştirdiği TÜBİTAK destekli projeyle, meyve-sebze kabuklarından elde edilen bitki çaylarının poşetiyle birlikte suda erimesi sağlanacak.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 10:26

Tesla Türkiye’de ayrılık iddiası: Kemal Geçer’in yeni adresi belli oldu

Elon Musk’ın Türkiye pazarında faaliyet gösteren Tesla şirketinin Genel Müdürü Kemal Geçer’in ayrıldığı iddia edildi. Ayrıca Geçer’in yeni adresinin belli olduğu da ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
23 Ekim 2023 - 10:00

Instagram için yıllardır beklenen yenilik yolda... CEO Adam Mosseri ilk görüntüleri paylaştı

Meta son dönemde yapay zekaya yönelik adımlar atarken, Instagram için küçük ama faydalı bir özelliği duyurdu. Bu duyuru Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından yapıldı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2023 - 21:20

Ne ABD ne Çin: Japonya, dünyada bir ilki başardı… Elektromanyetik silah gemiden ateşlendi!

Savunma sanayi alanına büyük yatırımlar yapan Japonya, dünyada bir ilki gerçekleştirdi. ABD, Çin ve Rusya’nın yapamadığını yaptı. Elektromanyetik raylı silah ilk kez gemiden ateşlendi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2023 - 17:10

Herkesin güvendiği tarayıcıydı: Brave’den skandal hareket, kullanıcı izni olmadan yükledi!

Chrome, Opera ve Microsoft Edge gibi zorlu rakipleriyle mücadele eden Brave tarayıcısında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Bilgisayarlara gizlice VPN yükledi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Ekim 2023 - 15:17

Optik illüzyon… Bu görüntüde ne görüyorsunuz? İlk gördüğünüz şey, kişiliğiniz hakkında şaşırtan detayları ortaya çıkarıyor

Optik illüzyonlar ve kişilik testleri ile zekanız ya da kişiliğinize ilişkin fikirlere sahip olabilirsiniz. Peki bu görüntüde ne görüyorsunuz? Ördek mi yoksa fırça mı? İşte kişiliğiniz hakkında şaşırtıcı detay veren görüntü…
Teknoloji - Teknoloji
21 Ekim 2023 - 14:02

Twitch rakip platformlara yeşil ışık yaktı! Artık yayıncıları özgür bırakacak

Twitch'te yayın yapan kişilerin en büyük sorunlarından biri çözüldü. Şirket artık diğer canlı video yayını platformlarındaki içeriklerin eşzamanlı olarak Twitch'e aktarılmasına izin vereceğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ekim 2023 - 11:56

Öğrenciler 8 ayda yer uçağı üretti: İtalya'da ilk 3'e girmeyi hedefliyorlar

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) öğrencileri tarafından kurulan 'ESTU Racing' ekibi, 8 ay gibi kısa bir sürede, saatte 200 kilometre hıza ulaşabilen yer uçağı üretmeyi başardı. Ekip, İtalya'da düzenlenecek yarışmada ilk 3'e girmeyi hedefliyor.
Başa Dön Sona Git