Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 11:54

Geleceğin Ulaşım Teknolojileri Hyperloop geliştirme yarışması başladı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2022 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve gençlerin yeni nesil ulaşım teknolojilerine odaklanmasını sağlayan Hyperloop Geliştirme Yarışması final süreci TÜBİTAK Gebze Kampüsü’nde başladı. 
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 11:15

Google, AdSense ile para kazanma özelliğini Rusya'daki yayıncılara kapattı

Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'daki birçok hizmetini askıya alan Google'ın son kurbanı ülkedeki internet yayıncıları oldu. ABD'li şirket, AdSense ile para kazanma özelliğini Rus yayıncılara kapattığını açıkladı.
 - Bir aşama daha tamamlandı!
13 Ağustos 2024 - 10:35

Bayraktar KIZILELMA PT-3'te başarılar peş peşe! Motor Çalıştırma ve Koşu Testleri tamamlandı

Baykar tarafından özgün olarak geliştirilen yerli ve milli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, önemli bir eşiği aştı. Selçuk Bayraktar X hesabında paylaştığı video ile KIZILELMA PT-3'ün Motor Çalıştırma ve Koşu Testleri'ne dair görüntüleri servis etti. İşte KIZILELMA özellikleri!
 - Eski NASA çalışanı şoke edici gerçeği açıkladı
13 Ağustos 2024 - 10:10

Eski NASA çalışanı, "Samanyolu'nun fotoğrafları doğru değil" dedi, şoke edici gerçeği açıkladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nda (NASA) çalışmış Alexandro Doten isimli bir uzay analisti, Samanyolu Galaksisi'nin internette yer alan fotoğraflarının "gerçek" olmadığını, yalnızca bilim insanlarının tahminlerini yansıtan görüntüler olduğunu öne sürdü. Peki bu durumun sebebi ne?
Teknoloji - Teknoloji
13 Ağustos 2024 - 09:18

Tesla Model 3'e dişli rakip 2025 BYD Seal tanıtıldı

2025 BYD Seal, ADAS işlevlerini geliştiren tavan montajlı LiDAR sensörü, e-Platform 3.0 Evo platformu ve 800V hızlı şarj teknolojisi ile donatılmış bir elektrikli sedan olarak piyasaya sürüldü. Araç, 510 km ile 650 km arasında menzil sunan iki farklı batarya seçeneği ve gelişmiş DiPilot 300 sistemi ile dikkat çekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 17:49

iPhone 17 serisinde isim değişikliği: Slim değil 'Air' geliyor

Apple'ın iPhone 17 serisinde planları değişti. Bloomberg yazarı Mark Gurman'ın iddiasına göre iPhone 16 serisiyle birlikte Plus son kez kullanılabilir. iPhone 17 Air hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı!
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 17:18

Starlink'e uydu takviyesi devam ediyor: SpaceX 23 uyduyu daha fırlattı

İnternet bağlantısına erişimde zorluk yaşayan bölgelere geniş bant internet hizmeti sağlamak amacıyla toplamda 42 bin uyduyu yörüngeye yerleştirmeyi hedefleyen Starlink, 23 uyduyu daha başarıyla fırlattı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 16:39

KEMANKEŞ 2 başarıya doymuyor: Akıllı füzemizin bir testi daha tamamlandı

Mini akıllı seyir füzesi Bayraktar KEMANKEŞ, Sistem Tanımlama Testi'ni başarıyla tamamladı. Yaklaşık 1 saat havada kalma özelliği bulunan ve yapay zeka desteğiyle çalışan mini füzenin testini gerçekleştirdiği anları Selçuk Bayraktar paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 16:00

X'in yapay zekası Grok, AB'yi karıştırdı! 9 ülkede Elon Musk'ı şikayet ettiler

Eski adı Twitter olan X sosyal paylaşım sitesi, tıpkı Meta ve OpenAI gibi yapay zekası platformu Grok'u eğitmek için kullanıcılarının verilerinden faydalanıyor. Gizlilik hakları savunucusu Noyb, X'in bu uygulamasını Avrupa Birliği üyesi 9 ülkede şikayet etti.
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 15:36

TEKNOFEST Efficiency Challenge elektrikli araç yarışları başladı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 12 Ağustos’ta TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde başladı. 
 - CrowdStrike "büyük ödülü" kaptı
12 Ağustos 2024 - 15:16

Dünyayı krize sokmuştu! CrowdStrike'a manidar ödül

Siber güvenlik şirketi CrowdsTrike, temmuz ayında yaşanan büyük çöküş sonrası eleştirilerin hedefine yerleşti. Dünya genelinde 8,5 milyondan fazla bilgisayarı çökerten bir yazılım güncellemesi yayınlayan firma, küresel krize yol açan bu hareketi nedeniyle "manidar" bir ödül aldı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 14:27

Perseid Meteor Yağmuru, Türkiye'de geceyi böyle aydınlattı

Yılda bir defa gerçekleşen ve yılın en önemli gök olaylarından biri olarak kabul edilen Perseid Meteor Yağmuru, 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece başladı. Gökyüzünün adeta nefes kesen bir gösteriye sahne olduğu o anları izlemek isteyen vatandaşlar, dışarı akın etti. İşte Türkiye'den de izlenebilen meteor yağmurunun görüntüleri...
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 13:48

Yapay zeka, elektrik dağıtımı işine girdi

Dicle Elektrik, enerji verimliliğini artırmak ve operasyonları optimize etmek amacıyla yapay zeka destekli projeler geliştirdi. Bu projelerle, aydınlatma ve trafo arıza tespitinden veri analitiği ve hukuki veri işleme süreçlerine kadar birçok alanda önemli iyileştirmeler sağlandı.
 - Sadece tek bir şartları var
12 Ağustos 2024 - 12:03

Üç yıl hattını değiştirmeyene bedava iPhone! Heyecan veren kampanya

ABD'de telefon operatörü Verizon, kullanıcılarına üç yıllık sınırsız veri planı taahhüdü karşılığında iPhone 15 dahil olmak üzere çeşitli iPhone modellerini ücretsiz olarak sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Ağustos 2024 - 10:55

iPhone SE 4, iPhone 15'in bile desteklemediği Apple Intelligence özelliğine sahip olacak

iPhone SE 4, A18 yonga seti ve OLED ekran gibi güçlü donanımlarla iPhone 16'ya benzer performans sunacak. Piyasaya 2025'te sunulması beklenen uygun fiyatlı telefonun ise Apple Intelligence'a sahip olacağı iddia edildi. Bu özellik, iPhone 15 Pro'dan aşağı telefonlarda çalışmıyor.
 - "Türkiye araç üretim merkezi olacak"
12 Ağustos 2024 - 10:08

BYD, yeni yatırımların önünü açtı! Bakan Kacır: "Türkiye araç üretim merkezi olacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretimi için Ar-Ge merkezi kurmayı planlayan BYD'nin, Türkiye'nin araç üretim merkezi olmasında tetikleyici bir unsur olduğunu belirtti.
 - Astronotlar uzayda nasıl mahsur kaldı?
12 Ağustos 2024 - 09:19

Uzayda mahsur kalan iki NASA astronotunun başına gelenler belli oldu

NASA'nın Genel Müfettişlik Ofisi, Boeing'in Starliner uzay aracındaki kalite kontrol hatalarının astronotların uzayda mahsur kalmasına yol açtığını ve bu hatalar nedeniyle Boeing'in cezalandırılması gerektiğini belirten bir rapor yayınladı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 21:09

YouTube'a yeni özellik geliyor: Uyku öncesi seyredenler çok sevecek

YouTube severler özellikle uyku öncesi izleyenler için yeni bir özellik geliştirdi. Böylece internet israfının da önüne geçilmiş olacak.
 - Bakan Uraloğlu duyurdu
10 Ağustos 2024 - 19:57

Bakan Uraloğlu duyurdu: Instagram'a erişim engeli kaldırıldı!

Son dakika haberi: Instagram 21.30’da açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Katalog suçlarla ilgili gerekli ilerleme tamamlandı, bundan sonra da dikkatli uygulanmaya devam edecektir" dedi. İşte Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar...
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 17:49

PlayStation Plus, Ağustos 2024 oyun kataloğunu açıkladı

Sony, PlayStation Plus Ağustos 2024 oyun kataloğunu duyurdu. Abonelere toplam değeri 2500 TL'yi bulan üç oyun ücretsiz olarak sunulacak. İşte PS Plus Ağustos 2024 oyunları...
Başa Dön Sona Git