Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
21 Ekim 2023 - 11:20

Microsoft dünyanın en büyük reklam panosunda Xbox'ın reklamını yaptı

Microsoft, Las Vegas'daki devasa Sphere arenanın LED ekranını ele geçirerek şehrin silüetine hakim olacak şekilde Xbox temalı bir ışık gösterisi sergiledi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ekim 2023 - 11:03

Google, Meet toplantıları için 'güzellik' efekti sundu

Google Meet, kullanıcıların video konferans görüşmeleri sırasında yüz güzelleştirme ve diş beyazlatma gibi işlemleri sanal olarak yapabileceği yeni özelliğini kullanıma sundu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Ekim 2023 - 10:30

FC 24'te yeni bir hata ortaya çıktı: Bu hata oyunculara 'yok artık' dedirtti!

Electronic Arts'ın popüler futbol oyun serisi FIFA'nın bu sene isim değiştirerek piyasaya sürdüğü FC24 oyunu her yıl olduğu gibi yine hatalarıyla anılmaya başlandı. Bu sene çıkan yeni oyunun en büyük hatalarından biri topun futbolcuların ayağına yapışması...
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 21:21

Filistin'e destek mesajlarını sansürleyen Meta'ya Haluk Bayraktar'dan protesto! Hesaplarını kapattı

Baykar Teknoloji şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Filistin'e yönelik destek mesajlarını engelleyen Facebook ve Instagram platformlarına tepki gösterdi. Her iki mecradaki hesabını da kapattığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 17:36

PlayStation 5: İşte Eylül Ayının En Çok İndirilen Oyunları

Sony, son yıllarda oyun sektöründe epey ivme yakaladı. Eylül ayı geride kalırken oyuncuların PlayStation’da en çok neleri indirdiği de belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 15:34

Meta eleştiri oklarının hedefinde! Filistinlileri 'terörist' olarak çevirdi

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalarının sahibi Meta’nın İsrail-Hamas savaşı gerekçesiyle imza attığı büyük skandalına tepkiler yağıyor. 
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 13:58

Dünya'ya ulaşması 8 milyar yıl sürüyor: Araştırmacılar gizemli radyo dalgaları tespit etti

Astronomlar, Dünya'ya 8 milyar yıl uzaklıktan gelen FRB 20220610A adlı güçlü radyo dalgası patlamasını tespit etti. Patlamanın, bir milisaniyeden kısa sürmesine rağmen Güneş'in 30 yıllık enerji salımına eşdeğer miktarda enerji yaydığı vurgulandı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 13:02

iOS 18, iPhone için 'yapay zeka çağı' başlatacak

Apple, 2024'ün sonlarına doğru iPhone ve iPad cihazlarında jeneratif yapay zeka teknolojisi sunmayı planlıyor. Analistlere göre, iOS 18 ve iPadOS 18 işletim sistemi sürümlerinin bir parçası olacak.
 - TB3'te kritik viraj dönüldü
20 Ekim 2023 - 12:40

Kanatlanmaya gün sayarken Bayraktar TB3'te kritik bir viraj daha dönüldü: Teker kesme testi tamamlandı

Baykar'ın yerli kaynaklarla geliştirdiği Milli SİHA'sı TB3'te kritik bir viraj daha dönüldü. Koşu testlerinin ardından teker kesme testleri de başarıyla tamamlandı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 12:25

WhatsApp mesajlara yeni bir soluk getiriyor: Üç yeni seçenek ortaya çıktı

WhatsApp, kullanıcıların metin mesajlarına farklı bir hava katabileceği üç yeni 'metin tipi seçeneği' hazırlıyor. Artık mesajlarda liste hazırlanabilecek, alıntı yapılabilecek ve kod paylaşılabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 11:47

Instagram'da yeni dönem: Yorumlara eklenebilecek

Instagram, Reels ve Hikayeler'de sunduğu 'Anketler' özelliğini yorumlara getirme kararı aldı. Mark Zuckerberg'in açıklamasına göre, kullanıcılar dört şık ekleyerek yorumlarda anket açabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2023 - 10:54

Musk duyurdu: X'te köklü değişim, iki yeni seçenek geliyor

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, geçen yıl satın aldığı Twitter platformunda yeni dönemi duyurdu. X Premium için iki yeni abonelik seçeneği geleceğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 22:35

X, Avrupa'da kapatılacak mı? Elon Musk'tan açıklama geldi

Elon Musk'tan, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Hizmetlerler Yasası'na (DSA) daha fazla dayanamayarak, X sosyal medya platformunu AB üyesi ülkelerde erişime kapatacağına dair iddialara açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 21:50

OnePlus Open: 1 milyon katlama ömrü sunan akıllı telefon tanıtıldı

OnePlus'un katlanabilir telefon pazarına adım attığı "OnePlus Open" cihazı resmiyet kazandı. Yeni mobil cihaz, 1 milyon kere katlanabilecek kadar sağlam bir menteşeyle kullanıcıları karşısına çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 21:11

Epic Games'ten 498 TL'lik ücretsiz oyun... İndirmek için son tarih açıklandı

Epic Games Store'da bu hafta, toplam değeri 498 TL olan 'Eternal Threads' ve 'The Evil Within' oyunları bedava oldu. Kampanyanın süresiyse yedi günle sınırlandırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 17:56

HyperOS alacak telefonlar listesi (Xiaomi, Redmi ve Poco)

Xiaomi akıllı telefon ve tabletlerde 'HyperOS' dönemi başlıyor. Çinli teknoloji devi, yıllardır kullandığı MIUI yazılımının yerine geçen yeni işletim sistemini geçtiğimiz günlerde duyurdu. Peki HyperOS alacak Xiaomi, Redmi ve Poco telefonlar hangileri? İşte merakla beklenen o liste...
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 17:25

Fiyatı 100 bin TL'yi aşıyor: AMD, 96 çekirdekli Threadripper işlemcilerini tanıttı

AMD, sınırları aşan yeni işlemcilerini tanıttı. Profesyonel kullanıcılara hitap eden, tüm zorlukların üstesinden gelen yeni Threadripper serisi işlemciler, dudak uçaklatan fiyatları ile dikkat çekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 17:00

Google Chrome’a 5 yenilik: Unuttuğunuz siteyi tekrar hatırlatacak

Google, popüler web tarayıcısı Chrome için hem küçük hem de çok faydalı sayılacak yepyeni özellikler duyurdu. Söz konusu özellikler adres çubuğunda önemli iyileştirmeler içeriyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Üniversitelerde '5G' ve 'yapay zeka'ya ağırlık verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan 12. Kalkınma Planı'nda üniversiteleri ilgilendiren ayrıntılar dikkat çekiyor. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında artık yapay zeka ve 5G teknolojisi hakkında eğitimlere ağırlık verilecek.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 16:45

Facebook'tan "geçici kısıtlama" güncellemesi! Hedef saldırgan yorumları azaltmak

ABD'li teknoloji şirketi Meta, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin "zararlı ve zararlı olabilecek" içeriklerin yayılması konusunda "geçici kısıtlayıcı tedbirler" aldı.
Başa Dön Sona Git