Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Üniversitelerde '5G' ve 'yapay zeka'ya ağırlık verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan 12. Kalkınma Planı'nda üniversiteleri ilgilendiren ayrıntılar dikkat çekiyor. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında artık yapay zeka ve 5G teknolojisi hakkında eğitimlere ağırlık verilecek.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 16:45

Facebook'tan "geçici kısıtlama" güncellemesi! Hedef saldırgan yorumları azaltmak

ABD'li teknoloji şirketi Meta, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin "zararlı ve zararlı olabilecek" içeriklerin yayılması konusunda "geçici kısıtlayıcı tedbirler" aldı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 16:11

iOS 17.1 güncellemesi, iPhone’un büyük sorununu çözmeyecek

Apple’ın bu hafta geliştiriciler için yayınladığı iOS 17.1 RC sürümü, önümüzdeki günlerde resmi sürümüyle tüm dünyada yayınlanacak. Ancak bu güncelleme, en büyük sorunlardan birini çözmeyecek gibi görünüyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
19 Ekim 2023 - 16:01

Yeni teknolojik ürünler BilimFEST’te! Yerli ve milli teknoloji ziyaretçilerle buluştu

Antalya Bilim Festivali'nde (BilimFEST) yeni teknolojik ürünler sergilendi. Dokumapark'taki 50 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen festivale, yerli ve milli teknoloji üreten kurumların yanı sıra üniversiteler, okullar ve çeşitli kamu kurumları katıldı. Özellikle Türk savunma sanayinin yerli ve milli ürünleri ilgi gördü.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 15:33

WhatsApp Kanallar özelliği, 2 uygulama için daha yolda: İlk görüntüler geldi

Meta’nın WhatsApp için piyasaya sürdüğü Kanallar özelliği, şirketin diğer iki uygulaması Facebook ve Messenger için de yolda.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 14:04

ChatGPT’den aldığınız verimi iki katına çıkaracak 5 müthiş yöntem

ChatGPT gibi çok yönlü sohbet botları, kullanıcıların araştırma ve bilgi edinme ihtiyaçlarını, geleneksel arama motorlarına başvurmanın ötesine taşıdı. Basit komutlardan karmaşık sorulara kadar geniş bir yelpazede hizmet sunabilen ChatGPT, doğru yaklaşım ve istemlerle kullanıldığında olağanüstü sonuçlar elde etme potansiyeline sahip. Sohbet botundan daha kaliteli cevaplar almanızı sağlayacak yöntemleri anlattık.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 12:47

Devasa ekranı ve 108 Megapiksel kamerasıyla Honor X9b tanıtıldı!

Honor, Huawei'den ayrıldıktan sonra bağımsız bir şirket olarak telefon üretimine devam ediyor. Türkiye'de de faaliyet gösteren Çinli marka yeni model 'Honor X9b' ile karşımıza çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 12:11

Google, Samsung’a özendi: Android telefonlar için yeni özellik yolda

Samsung, Galaxy akıllı telefonları için geçtiğimiz aylarda dikkat çeken ‘Onarım Modunu’ getirmişti. Google’da rakibini takip ederek Android cihazlara bu özelliği getirmeye hazırlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 12:10

WhatsApp çoklu hesap desteğini başlattı! Nasıl kullanılır?

WhatsApp, uygulama üzerinde birden fazla hesabı kullanmaya izin veren yeni özelliğini yayınladı. Kullanıcılar daha önce, çeşitli korsan uygulamalar aracılığıyla bu işlemi yapıyordu. Şirketin açıklamasında, artık doğrudan WhatsApp'ın çoklu hesabı desteklediği vurgulandı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 11:36

WhatsApp Kanallar özelliğinin yeni durağı Facebook oldu

WhatsApp ve Instagram platformlarında bulunan Kanallar özelliği, Facebook ve Messenger'a da geliyor. Meta CEO'su Zuckerberg, Facebook'ta sayfa sahiplerinin kendi kanalını oluşturabileceğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 11:29

Bilim insanlarından şoke eden keşif: Bitkiler böcekler hakkında konuşuyor

Japon bilim insanları bitkilerle ilgili ilginç bir keşfe imza attı. Bitkilerin böcekleri uzaklaştırmak için birbirleriyle konuştukları ortaya çıktı. 
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 10:52

Türk savunma sanayisinin gururu: Zırhlı ARMA 6X6 Avrupalı rakiplerini geride bıraktı

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticisi Otokar, ARMA 6x6 zırhlı personel taşıyıcı ile Avrupalı rakiplerini geride bırakarak. Kara aracı üreticileri Otokar ve Nurol Makina, Estonya'ya 200 milyon avro değerinde zırhlı muharebe aracı ihraç edecek.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 10:49

Netflix’ten zam üstüne zam: ABD’deki fiyatlar bir kez daha arttı

Dizi-film platformu Netflix için ABD’deki abonelik fiyatlarında bir kez daha artışa gidildi. Temel paket fiyatı 12 dolara, Premium plan ise 23 dolara kadar çıktı. İşte yeni fiyatlandırma.
Teknoloji - Teknoloji
19 Ekim 2023 - 09:35

Şifresiz girişin ardından WhatsApp’a sürpriz bir yenilik daha geldi: Dinledikten sonra kendi kendine silinecek!

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp için sürpriz bir özellik daha geliştirilmeye başlandı. Beta kullanıcıları artık kendi kendine imha edilen sesli mesajlar gönderebilecek. İlk görüntüler geldi.
Teknoloji - Teknoloji
18 Ekim 2023 - 17:34

Microsoft'u üzecek rapor: Windows 11 kullanıcı sayısı ortaya çıktı

Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin kullanım oranıyla ilgili yeni bir veri paylaşmasa da, yapılan araştırmalar platformun Windows 10'a kıyasla daha az benimsendiğini ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
18 Ekim 2023 - 17:17

Counter Strike 2 için yeni yama çıktı: Değişen bomba sesi, takma ad ve daha fazlası…

Valve, piyasaya sürdüğü yeni oyunu Counter Strike 2 için birçok hata düzeltmesini de içeren yamasını yayınladı. İşte değişiklikler.
Teknoloji - Teknoloji
18 Ekim 2023 - 16:52

20 milyon yıl önce ortadan kaybolmuştu: Çin Denizi’nin temelini oluşturan levha yeniden keşfedildi

Bilim insanları yakın zamanda büyük bir keşfe imza attı. Yaklaşık 20 milyon yıl önce ortadan kaybolan Pontus levhası, kayboluşundan uzun süre sonra yeniden keşfedildi. 
 - İsrail'de internet endişesi!
18 Ekim 2023 - 16:21

Kara harekatı öncesi İsrail'den yeni hamle! Uydu interneti için SpaceX ile görüşüyor

İsrail, ABD'li milyarder Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladığını açıkladı.
 - 2 ülkede başladı
18 Ekim 2023 - 15:13

X platformu 2 ülkede yıllık 1 dolarlık abonelik hizmeti başlattı

Elon Musk’ın sahibi olduğu X platformu, Yeni Zelanda ve Filipinler'de yıllık 1 dolarlık abonelik hizmeti başlattı. Platforma üre olmak için telefonların doğrulanması şartı aranacak.
Teknoloji - Teknoloji
18 Ekim 2023 - 13:43

Tesla 55 bin aracını geri çağırıyor, durum çok ciddi

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın 55 bin aracıyla başı dertte. ABD Ulusal Karayolu ve Trafik Güvenliği İdaresi, araç kontrol cihazının düşük fren hidroliğini algılamada başarısız olmasına yol açan bir sorun nedeniyle Tesla'dan otomobillerini geri çağırmasını istedi.
Başa Dön Sona Git