Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 12:45

Roscosmos duyurdu: Uzay İstasyonu’ndaki dev modülde sızıntı

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda dev bir modülü bulunan Roscosmos, Telegram’da yaptığı paylaşımda modüllerden birinde sıvı sızıntısı yaşandığını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 12:28

WhatsApp'tan sıra dışı bir özellik: Gizli kod, ne işe yarar?

WhatsApp kullanıcıları kilitlediği sohbetleri kolay bulamadığından şikayet ediyorlardı. Anlık mesajlaşma uygulaması bu soruna çözüm olarak, "gizli kod" özelliğini geliştirmeye başladı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 11:41

Apple CEO’su açıkladı: Neden her yıl yeni iPhone çıkıyor?

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, neden her sene yeni bir iPhone modeli çıktığı sorusuna verdiği cevapta, bunu isteyenler için her yıl yeni bir iPhone'a sahip olmanın harika bir şey olduğunu belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 10:50

Uzun süren bekleyiş sona erdi: Roblox’un PlayStation’a geleceği tarih belli oldu

2006’da başlangıç olarak PC’de çıkış yapan Roblox, mobil ve Xbox’ın ardından nihayet PlayStation 4 ve PlayStation 5 için de geliyor. Tarih belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 10:46

Aşırı ısınmanın ardından iPhone 15 modellerinde bir sorun daha!

iPhone 15 serisi elle tutulamayacak kadar ısındığına dair şikayetlerin ardından bir sorunla daha gündemde. Bazı kullanıcılar telefon Wi-Fi'ye bağlandıktan sonra internetin yavaşladığından yakınmaya başladı. Sorunun iOS 17 sürümündeki bir yazılım hatasından kaynaklandığı düşünülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 10:19

Uzayın hakimi: SpaceX, 21 Starlink V2 mini uydusunu daha fırlattı

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, uzaydan internet sağlayan Starlink’in yeni versiyonlarını da başarıyla fırlattı. 21 adet V2 mini uydusu daha yörüngeye gönderildi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 10:09

Kıran kırana yarış: iPhone 15 Pro Max kamera testleri yapıldı, işte alınan sonuç ve sıralama

Akıllı telefonların kamera ve diğer testlerini gerçekleştiren DxOMark, Apple’ın yeni iPhone 15 Pro Max modellerini de testlerine tabi tuttu. İşte DxOMark sonuçlarına göre iPhone 15 Pro Max’in kamera performansı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ekim 2023 - 09:51

2 milyar Google Chrome kullanıcısı için müjde: Fazla açılan sekmeler artık sorun olmayacak

Google’ın 2 milyar kullanıcıya sahip internet tarayıcısı Chrome için, sekmeleri kapsayan yeni bir özellik test edilmeye başlandı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 17:40

AnTuTu'dan yeni liste geldi: İşte en güçlü 10 Android telefon

Akıllı telefonların performansı dahil birçok donanım testlerini gerçekleştiren AnTuTu, Eylül ayının en hızlı 10 Android akıllı telefonunu listeledi.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 17:17

NASA çalışanları bile şaşkın: Uzaydan Dünya’ya düşen paket, bu hafta birçok sırrı açığa çıkarabilir

Geçtiğimiz haftalarda NASA, ilk kez Bennu asteroidinden taş ve toz örneği içeren kapsülü Dünya’ya getirdi. NASA çalışanları ise içeriğinde sırlar yatan bu örnek için incelemelere başladı ve pek çok konuda hayrete düştü.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 14:30

Samsung, iPhone 15'teki ısınma sorunuyla dalga geçti

iPhone 15 Pro'nun aşırı ısınma sorunu, akıllı telefon üreticilerinin de gündeminde düşmüyor. Samsung, sosyal medya hesabı üzerinden Apple'a "alev" konulu bir gönderme yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 13:50

Xiaomi'den çarpıcı hamle: MIUI 15 gidiyor, 'MiOS' geliyor! İşte ilk alacak model

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin, uzun süre kullanılan MIUI kullanıcı arayüzünü MIUI 14 ile sonlandırarak MiOS adını taşıyan yeni bir arayüze geçiş yapma planları gündemde. Hatta yeni güncellemeyi ilk alacak model de belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 13:10

Apple Vision Pro 2 nasıl olacak? İlk bilgiler geldi

Apple'ın 3500 dolarlık karma gerçeklik başlığı Vision Pro daha piyasaya çıkmadan, ikinci jenerasyonu hakkında bilgiler geldi. Edinilen bilgiye göre Vision Pro 2, daha küçük ve daha hafif bir yapıya sahip olacak.
 - İHA yer bildirdi, İDA vurdu!
09 Ekim 2023 - 12:41

MSB'den dünyada bir ilk! Sürü saldırı görüntüleri paylaşıldı... İDA-İHA birlikte vurdu

MSB'den dünyada bir ilk! Sürü saldırısı ile gemi batırıldı
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 12:26

İsrail - Filistin savaşı teknolojiyi etkiledi: NVIDIA yapay zeka zirvesini iptal etti

İsrail'de yaşanan olaylar teknoloji sektörünü de olumsuz etkiledi. Teknoloji devi NVIDIA, başkent Tel Aviv'de düzenleyeceği büyük yapay zeka zirvesini güvenlik amacıyla iptal ettiğini duyudu.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 11:48

Apple üzgün: iOS 17 kullanım oranı açıklandı

Apple'ın iOS 17 güncellemesi, beklenenin altında bir benimsenme oranıyla karşı karşıya. Geçtiğimiz ay kullanıcıların erişimine sunulan bu güncelleme, iPhone kullanıcıları arasında hala düşük bir yükleme oranına sahip olduğu ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ekim 2023 - 11:02

X'in çok kullan özelliği Threads'e geliyor

Teknoloji devi Meta, sosyal medya platformu Threads için yeni bir özellik peşinde. Gelen bilgilere göre X'teki "Trend Topic" özelliğinin aynısı Threads'e geliyor. Yeni özellikten ilk görüntüler de gelmeye başladı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ekim 2023 - 12:12

Mavi Vatan'a yerli ve milli koruyucu... "Albatros" Kamikaze İDA testten başarıyla geçti

Yerli ve milli imkanlarla üretilen kamikaze insansız deniz aracı (İDA) sürüsü Albatros, test atışında denizdeki hedef gemiyi tam isabetle vurarak batırdı. Test atışı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahından anbean takip edildi.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ekim 2023 - 17:33

NASA fotoğraflarına Türk makyajı: Renklendirdiği fotoğraflar bilim dergisinde yayınlanıyor

NASA'nın uzay teleskoplarıyla çektiği fotoğraflar milyonlarca insanı hayrete düşürüyor. Evrenin derinlemesine çekilen bu fotoğraflar diğer gezegenler için bilgi verirken, aile hekimi olarak görev yapan Dr. Mehmet Hakan Özsaraç ise bunları elden geçirip sergiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ekim 2023 - 16:35

HÜRJET'in yeni özelliği, SSB Başkanı Haluk Görgün tarafından test edildi

Türkiye'nin yerli eğitim uçağı HÜRJET için geçtiğimiz günlerde afterburner, yani art yakıcı özelliği eklenmişti. Bu entegrasyonun ardından SSB Başkanı Haluk Görgün, HÜRJET'in pilot koltuğuna oturdu art yakıcıyı test etti.
Başa Dön Sona Git