Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 16:25

SpaceX, 21 Starlink uydusunu daha uzaya fırlattı

SpaceX, 21 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi. Uydular, Falcon 9 roketiyle başarılı bir şekilde uzaya fırlatıldı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 16:02

Üniversiteli gençler, geliştirdikleri elektrikli araç "Orion" ile TEKNOFEST'te birincilik hedefliyor

ESOGÜ Mavera Teknoloji Takımı, TEKNOFEST'te Orion adını verdikleri elektrikli araçlarıyla birincilik hedefliyor ve bu yıl daha yüksek bir derece elde etmek için aracın çeşitli özelliklerini geliştirdi.
 - AKSUNGUR başarıya doymuyor
10 Ağustos 2024 - 15:07

AKSUNGUR'a milli motorla bir başarı daha! 100. uçuş başarıyla tamamlandı

TUSAŞ'ın kesintisiz, gündüz/gece İstihbarat Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İHA'sı AKSUNGUR, milli motor TEI-PD170 ile 100. uçuşunu başarıyla tamamladı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 14:44

Uber CEO'su, Elon Musk'ın büyük hevesli olduğu Robotaxi planını eleştirdi: "Bu iş tutmaz"

Tesla, SpaceX ve X şirketlerinin sahibi Elon Musk, Robotaxi projesi ile Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'yi memnun edemedi. Dara Khosrowshahi, Musk'ın hedefini tutturamayacağını düşünüyor.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 14:02

İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası başladı! Kazanan Çin'de yarışacak

Türkiye Hava Sporları İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası Final Yarışı Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla başladı. Final yarışına katılan 32 FPV (First Perseon View) pilotlarından finale yükselecek 4 yarışmacı, bu yıl Çin'de gerçekleşecek olan yarışmada milli takımı temsil edecek.
 - Göbeklitepe'de 12 bin yıllık keşif!
10 Ağustos 2024 - 13:53

Tarihin unuttuğu hazine Türkiye'de bulundu: Göbeklitepe'de 12 bin yıllık takvim ortaya çıktı

Tarihin sıfır noktası olarak bilinen ve avcı ve toplayıcı tarzda yaşam süren insanların inşa ettiği tahmin edilen Göbeklitepe'de bulunan 12 bin yıllık taş sütun üzerindeki 365 'V' sembolü incelendi. İskoçyalı araştırmacılar, bu sembolün güneş takvimi olarak kullanıldığını belirledi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 11:59

Türkiye'de engellenen Instagram, Arkadaş Haritası özelliğini test ediyor

Instagram Snapchat'ten "Hikayeler" özelliğini, TikTok'tan da "Reels" özelliğini kopyalamıştı. Şimdi Snapchat'in en çok kullanılan özelliklerinden biri olan "Snap Haritaları"ndan esinlenen "Arkadaş Haritaları" işlevini belirli pazarlarda test etmeye başladı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 11:24

YouTube eski CEO'su Susan Wojcicki hayatını kaybetti

Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'e, garajını ofis olarak kiralayarak arama motorunun temelinin atılmasına yardımcı olan ve 9 yıl boyunca YouTube'u yöneten Susan Wojcicki, 56 yaşında kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 10:55

Xiaomi telefonlar, otel odalarındaki gizli kameraları tespit edebilecek

Xiaomi, HyperOS 2.0 işletim sistemi ile kullanıcılara Wi-Fi ağları üzerinden gizli kameraları tespit etme özelliği sunacak. Bu yenilik, otel veya geçici kiralık ev gibi yerlerde kalıp gizliliğinden şüphelenen kullanıcıların işine yarıyor.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 10:17

Uzay meraklıları Bursa'da buluştu: Gökyüzü Gözlem Etkinliği başladı

TÜBİTAK'ın 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ'da rekor katılımla başladı ve 11 Ağustos 2024'e kadar sürecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açıklamasına göre etkinlik, Türkiye'nin 2024'ü "uzay yılı" olarak yaşamasının bir parçası olarak, gençlerin uzay ve bilim alanına ilgisini artırmayı amaçlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 09:51

1 hafta gittikleri uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede: Vücutları bozulabilir

NASA astronotları, Boeing'in Starliner aracındaki teknik sorunlar nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu'nda planlanandan daha uzun süre kalmak zorunda kaldı ve bu durum, uzayda uzun süre kalmanın neden olduğu ciddi sağlık risklerini artırdı. Uzmanlar, kemik yoğunluğu kaybı, kas atrofisi ve diğer fizyolojik sorunlar nedeniyle astronotların yaşamlarının tehlikede olabileceğini belirtiyor.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 09:09

Realme'nin 300W hızlı şarj özelliği, telefonları 5 dakikada yüzde 100 şarj edecek!

En güçlü akıllı telefonlardan biri olarak kabul edilen iPhone 15, maksimum 27W hızlı şarj özeliğini destekliyor. Çinli firma Realme, bir süredir üzerinde çalıştığı 300W hızlı şarj teknolojisi ile telefonları 5 dakikada tamamen şarj edebilecek bir yenilik sunacak.
Teknoloji - Teknoloji
10 Ağustos 2024 - 00:28

Bayraktar Akıncı bir testi daha başarıyla geçti! Hedefleri tam isabet vurdu 

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bayraktar Akıncı'nın mühimmat atışlarında bir testi daha başarıyla geçtiğini açıkladı. Bayraktar Akıncı TOLUN Mühimmat Atış Testleri'ni başarıyla gerçekleştirdi. Test anlarını Selçuk Bayraktar X hesabından paylaşıldı.
 - Bakan Uraloğlu Instagram'ın için tarih verdi!
09 Ağustos 2024 - 18:08

Bakan Uraloğlu Instagram'ın açılışı için tarih verdi: Nasip diyelim 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir canlı yayında bir haftadır kapalı olan sosyal medya platformu Instagram'ın açılacağı tarihi açıkladı. Instagram için "Kapalı kalması bizi çok mutlu etmiyor" diyen Uraloğlu, görüşmelerde belli bir noktaya geldiklerini söyledi. 
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 17:42

Take-Two, GTA 6 çıkış tarihinin ertelenip ertelenmediğini açıkladı

Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two Interactive, çok uzun süredir gündemde olan Grand Theft Auto 6 (GTA 6) oyununun erteleneceği iddiası üzerine bir açıklama yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 16:13

Teksas'ta '3D yazıcı' ile tasarlanan mahalleye vatandaşlar yerleşmeye başladı

Teksas'ın Georgetown semtinde, ICON ve Lennar şirketlerinin ortak projesiyle 3D yazıcı kullanılarak inşa edilen "Wolf Ranch" toplu konut projesinde 100 evin yapımında sona yaklaşılıyor. Ev sahipleri yavaş yavaş 3D baskı evlerine yerleşmeye başladı.
 - "Her an açılabilir"
09 Ağustos 2024 - 15:56

Son dakika | Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Her an açılabilir

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen Instagram platformuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Instagram'ın her an açılabileceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, "Ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz" dedi.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 15:43

Balık atıklarının tarımdaki gücü: Elde edilen biyogübre ile domates verimi arttı

OMÜ Ziraat Fakültesi, Türk somonu ve hamsi atıklarını biyogübreye dönüştürerek topraksız tarımda verim artırıcı bir yenilik gerçekleştirdi. Özellikle domates yetiştiriciliğinde olumlu sonuçlar veren projenin, topraksız tarıma uygun bütün meyve sebzelerde kullanılabileceği ifade edildi.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 14:50

OpenAI, ChatGPT'nin sesli modunu kullananlara ilginç bir uyarı yaptı

OpenAI, ChatGPT'nin insan gibi konuşan gelişmiş ses modunu kademeli olarak kullanıma sunmaya başladı. Aylık 20 dolara erişilebilen GPT-4o ile sunulan bu özellik, "kullanıcılar tarafından gerçek insan ilişkilerinin yerini alacak şekilde kullanılma" tehlikesiyle OpenAI'ı endişelendiriyor.
 - F-35'te bile olmayan o özellik
09 Ağustos 2024 - 14:24

Dünyada üç tane var, biri KAAN'da! İşte yerli ve milli savaş uçağımızın F-35'te bile olmayan özelliği

Milli Muharip Savaş Uçağı KAAN, 2028'de Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine girmeye hazırlanıyor. F-35 programından çıkarılan ve savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için yerli ve milli imkanlarını seferber eden Türkiye, KAAN sayesinde hava sahalarında ciddi bir üstünlük kazanacak. MMU KAAN'ı, sık sık karşılaştırıldığı F-35'ten üstün yapan bir özelliği: Afterburner olmadan süpersonik uçabilmesi çok konuşuluyor!
Başa Dön Sona Git