Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2023 - 10:28

Canlı yayın yapabiliyor: Meta, sanal gözlüğü Quest 3'ü tanıttı

Yapay zeka odaklı bir etkinlik düzenleyen Meta, sohbet robotları üzerindeki yeniliklere ek olarak sanal ve karma gözlüğü Meta Meta Quest 3'ü de tanıttı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2023 - 10:00

Türkiye'nin e-Devlet sistemi Avrupa ülkelerini geride bıraktı

Türkiye, e-Devlet sisteminin gelişmişlik düzeyiyle çoğu Avrupa ülkesini geride bırakırken, son 1 yılda bu alanda performansını en fazla artıran ülke oldu.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2023 - 00:00

Alman otomotiv devi üretimini durdurdu: Kriz masası kuruldu

Alman otomobil devi Volkswagen'in bilgisayar sisteminde büyük bir arıza meydana geldi. Ağdaki kesinti sonucu fabrikalarda üretim durduruldu. Meydana gelen arızanın yalnızca Almanya'yı değil Avrupa'nın diğer ülkelerini de etkilediği belirtildi.
 - Dünya konuşacak
27 Eylül 2023 - 17:32

TÜBİTAK Başkanı Prof. Mandal Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel projeleri TGRT Haber'e anlattı: Tarihlerini Erdoğan açıklayacak

TÜBİTAK Başkanı yeni projeleri anlattı: Tarihleri Erdoğan açıklayacak
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 17:25

Çiçeği burnunda iPhone 15, çileden çıkaran başka bir sorunla karşı karşıya: Kullanıcılar elinde tutamıyor

iPhone 15 serisinin kullanıcılarla buluşmasının ardından şikayet sayısında da artış görüldü. Renk soyulmalarına ek olarak başka bir sorun daha gündemde. Bu kez kullanıcılar telefonu kılıfsız kullanamadıklarını söylüyor. İşte yeni sorun.
 - Çorlu'ya intikal etti
27 Eylül 2023 - 16:09

Selçuk Bayraktar duyurdu: TB3 son virajda, Çorlu'ya intikal etti

Dünyanın en büyük havacılık festivallerinden TEKNOFEST, kapılarını kısa süre önce İzmir'deki vatandaşlara açtı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu. TB3'ün ilk uçuşu için de gelişmeler aktarıldı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 14:10

Avrupa Birliği, Apple'ı kıskaca aldı: "iPhone, diğer üreticilere açılmalı"

Avrupa Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Apple CEO'su Tim Cook ile görüşmesinde, Apple'ın iPhone'un ekosistemini diğer üreticilere açması gerektiğini belirtti.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Eylül 2023 - 14:02

TOGG yetkililerinin bile gözü üzerinde! Elektriği geçti, hidrojen ile çalışıyor

İstanbul ve Ankara'nın ardından bu yıl üçüncüsü İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'te heyecanlı anlar yaşanıyor. Festivalde yapılan gösterilerin yanı sıra sergilenen yeni teknolojilerde dikkat çekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 13:11

iOS 17.0.2 güncellemesi yayınlandı: iPhone'daki büyük hata çözüldü

Apple, eski iPhone'daki verileri yeni iPhone'a aktarma esnasında yaşanan bir hatayı düzelten 'iOS 17.0.2' güncellemesini piyasaya sürdü. Daha önce yalnızca iPhone 15 kullanıcılarının indirebildiği bu güncelleme artık diğer iPhone'lar için de kullanılabilir hale geldi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 12:48

NASA astronotları Bursa'da tecrübelerini paylaştı: Türkiye'nin ilk uzay yolcuları da unutulmadı!

Uzay ve Havacılık alanında uzun süre çalışmalara katılmış, NASA'nın deneyimli astronotlarından Michael Lopez-Alegria ve Thomas Marshburn Bursa'da tecrübelerini aktardı. Türkiye'nin ilk astronotu için de yorum yapmayı unutmadılar.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 12:26

Galaxy A05 ve Galaxy A05s tanıtıldı: Öğrenciye vergisiz telefon için iki yeni alternatif!

Samsung, kısa süre önce yeni giriş seviyesi telefonlarını tanıttı. Türkiye’de satılması yüksek ihtimal Galaxy A05 ve Galaxy A05s resmiyet kazandı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 12:19

Apple vitesi artırdı: iPhone 16 ile bir ilki gerçekleştirecek

iPhone 15 serisinin tanıtılmasıyla birlikte gelecek yılın iPhone modelleri hakkında ilk iddialar gelmeye başladı. Son gelen haberlere göre iPhone 16 serisinde, kapasitif bir Capture Düğmesi kullanılacak. Ayrıca kamera tarafında da birkaç değişiklik bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 11:49

X'ten bir yenilik daha: Bildirim kutusuna yeni özellikler geliyor

X'te tasarımcı olarak çalışan Andrea Conway, X'e yeni özelliklerin geleceğini duyurdu. Conway'in aktardığı bilgiye göre; kullanıcıların bildirim kutusuna, 'yanıtlar', 'alıntılar ve yeniden gönderiler' ve beğeniler gibi farklı sekmeler eklenecek.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 11:37

25. yılını dolduran Google, önemli bir uygulamayı kapatıyor

Google, Podcasts uygulamasını kapatma kararı aldı. 2023'ün sonuna doğru podcast hizmeti YouTube Müzik'e taşınacak. Önümüzdeki yıldan sonra da 'Google Podcasts' platformunun fişi çekilecek.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 11:06

WhatsApp duyurdu: Artık herkes yapabilecek

WhatsApp, kanal oluşturma özelliğini kullanıma açtı. Önceden sadece tanınmış kişi ve kurumlara bu hak tanınıyordu. Artık bireysel kullanıcılar da kendi kanalına sahip olabilecekler.
Teknoloji - Teknoloji
27 Eylül 2023 - 10:26

Threads hesap silme artık Instagram'sız yapılabilecek

Threads hesap silme özelliğini sunmuyordu. Kullanıcılar Threads'ten ayrılmak için, Instagram hesaplarını kapatmak zorunda kalıyordu. Ancak yakında bu durumun değişeceği, yetkili isimlerden gelen açıklamayla kesinleşti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2023 - 21:36

Mac bilgisayarlara yeni özellikler kazandıran macOS Sonoma güncellemesi çıktı

Apple, Mac bilgisayarları için yeni işletim sistemini piyasaya sürdü. Etkileşimli araç takımları, Safari'de yeni gizlilik seçenekleri gibi özellikleri ile öne çıkan macOS Sonoma güncellemesi, uyumlu Mac cihazları için indirilebilir hale geldi.
 - Uzayda dondu kaldı!
26 Eylül 2023 - 21:10

Bilim dünyası şokta! Umutlar tükenmek üzere: Uzayda dondu kaldı, uyanamıyor

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü'nün (ISRO) Ay'ın güney kutbuna iniş yapan ve 'uyku moduna' alınan araç için umutları tükeniyor. 23 Ağustos günü Ay'ın karanlık tarafı olan güney kutbuna iniş yapan Chandrayaan-3 uzay aracı, bunu başaran ilk ülke olarak tarihe geçmişti. 
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2023 - 20:30

Erdoğan'dan gençlere destek! 9 bin 500 TL'ye alınabilecek en iyi telefonlar... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaadi olarak duyurduğu 'gençlere telefon ve bilgisayar desteği' hayata geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın piyasa satışı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar destek verileceğini duyurmasının ardından gözler piyasa değeri 9 bin 500 lirayı geçmeyen akıllı telefonlara çevrildi. İşte bu fiyat skalasındaki en iyi telefonlar...
Teknoloji - Teknoloji
26 Eylül 2023 - 16:54

Yeni bir tarantula türü keşfedildi! Mavi renge sahip

Tayland’da araştırmacılar doğada nadir bulunan mavi renkli tarantula türü keşfetti.
Başa Dön Sona Git