Tgrt Haber
 - 'Hazırlanmamız gerekiyor'
23 Eylül 2023 - 09:16

BM'ye damgasını vurdu! Hükümetlere yapay zeka uyarısı: Hazırlanmamız gerekiyor

İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden BM kürsüsünden yaptığı konuşmada, hükümetlere 'yarının' yapay zekasına hazırlanılması gerektiğini konusunda çağrıda bulundu. Dowden, yapay zekanın "dünyanın tanıdığı en büyük dönüşüm" olduğunu da söyledi..
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 22:11

Telefon kullanıcıları dikkat! Basit hatalar bataryanın ömrünü kısaltıyor: İşte doğru şarj etme yöntemleri....

Akıllı telefonların çıkışı şarj sorununu da beraberinde getirdi. Peki, günlük hayatta elimizden düşürmediğimiz telefonlar neden bu kadar çabuk şarj oluyor ve enerjiyi neden bu kadar hızla tüketiyor? İşte doğru şarj etme yöntemleri...
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 14:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü: Elon Musk, Türkçe bilen müşteri temsilcisi arıyor

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, uydudan internet hizmeti sunan "Starlink" girişimini Türkiye'de başlatmaya hazırlanıyor. İnternet sitesinden verilen bir iş ilanında Türkçe bilen bir personel aradığını belirtti. Aylık maaş ise TL bazında bir hayli yüksek.
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 13:27

iPhone 15'te 'her güzelliğin bir kusuru vardır' dedirten bir sorun ortaya çıktı

Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max'in titanyum çerçevesine karşı uyarıda bulundu. Buna göre telefon kılıfsız bir şekilde kullanılırsa, ciltte bulunan yağların etkisiyle dış çerçevede renk değişimi olabilir. Peki bu sorun nasıl düzelecek? İşte Apple tarafından verilen cevabı...
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 12:40

Facebook bekleneni yaptı! Artık kendinizi klonlayabileceksiniz

Facebook aynı hesap ile dört farklı profil oluşturma özelliğini duyurdu. Profillerin tamamı ana hesaptaki e-posta adresine bağlı olacak. Her profilde farklı bir isim veya lakap tercih edilebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 12:10

Katlanabilirde ilke imza atan Tecno Phantom V Flip 5G tanıtıldı

Tecno Phantom V Flip 5G özellikleri, tasarımı ve fiyatı, bugün düzenlenen etkinlikte resmiyet kazandı. Teknoloji devi merakla beklenen katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürdü.
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 11:35

İngiltere inadını kırdı: Microsoft - Activision anlaşmasına ön onay!

İngiltere'nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alımıyla ilgili ön kararını açıkladı. CMA'dan yapılan duyuruda, anlaşma konusundaki endişelerin büyük ölçüde giderildiği belirtilerek, Microsoft'a 'ön onay' verildiği bildirildi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 10:59

iPhone 15 ön siparişe açıldı! İşte Türkiye fiyatları

Apple, iPhone 15 serisiyle birlikte Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modellerini ön siparişe açtı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Eylül 2023 - 10:31

Apple'dan iPhone'a 'güvenlik' neşteri! iOS 17.0.1 yayınlandı

Apple, iPhone akıllı telefonları için iOS 17.0.1 güncellemesini yayınladı. iPhone 15 özelinde de iOS 17.0.2 sürümünü sundu. Her iki güncelleme de iPhone'a yeni bir özellik getirmezken, iOS işletim sistemindeki güvenlik açıklarını düzeltmeye odaklanıyor.
 - 'Gelişmiş ülkelere kök söktürdü'
21 Eylül 2023 - 22:05

İngiliz dergiden dikkat çeken Türkiye övgüsü! 'Gelişmiş ülkelere kök söktürdü' 

Son yaptığı atılımlarla savunma sanayiinde ön önemli ülkeler arasına giren Türkiye adından söz ettirmeye devam ediyor. Dünyanın sayılı SİHA üreticileri arasında giren Türkiye'yi yakından takip eden ülkeler arasında İngiltere geliyor. Dünyaca ünlü İngiliz Economist dergisi, Türkiye'nun bu atılımını köşesine taşıdı. Türkiye'nin hızlı yükselişine dikkat çeken dergi, "Gelişmiş ülkelere kök söktürüyor" ifadelerine yer verdi. 
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2023 - 14:43

iPhone'daki popüler özellik Android'e geliyor

iPhone akıllı telefonlardaki "pil döngüsü" özelliği Android 14 ile Google Pixel cihazlara gelecek.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2023 - 13:44

iPhone 15 Pro Max, AnTuTu testinde rakiplerini kırdı geçirdi

iPhone 15 Pro ve Pro Max'teki A17 Pro çipi, popüler kıyaslama platformu AnTuTu'da teste girdi. Yeni profesyonel akıllı telefonlar, Android tarafındaki rakiplerine fark attı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2023 - 12:58

Assassin’s Creed Mirage sistem gereksinimleri belli oldu

Bağdat'ta geçecek olan Assassin's Creed Mirage oyunu için minimum ve önerilen sistem gereksinimleri belli oldu. Ubisoft'un açıklamasına göre oyun, her bilgisayarda çalışmayacak olsa da, sistemi zorlayacak kadar da katı özellik gereksinimlerine sahip değil.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2023 - 12:16

Google'a dava: 'Sürücüyü çöken köprüye yönlendirdi, ölümüne sebep oldu'

Google, navigasyon hizmeti sunduğu "Haritalar" uygulamasının ABD'de bir sürücüyü 9 yıl önce çökmüş bir köprüye yönlendirerek ölümüne yol açtığı iddiasıyla dava ile karşı karşıya.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2023 - 11:35

Facebook logosu değişti: İşte yeni görünümü

Meta, Facebook logosunu, yazı tipini ve sosyal medya platformundaki animasyonu emoji tepkilerini güncelledi. Eski logoda kullanılan mavi gradyan tasarım, yerini düz bir koyu mavi tona bıraktı. Ayrıca animasyonlu emojilerin görünümü de iyileştirildi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2023 - 11:00

Türk Telekom'dan internet fiyatlarında devasa artış... Bunu yapan zamdan etkilenmiyor!

Türk Telekom, evde/işte internet fiyatlarına ve yalın/alo ve alo dakika, statik IP ve tek seferlik işlem ücretlerine zam yaptı. Fiyat artışının yalnızca taahhütsüz müşterileri etkileyeceği, taahhütlü müşterileri ise kapsamayacağı duyuruldu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2023 - 10:41

Başvuru yapıldı... Uydudan internet hizmeti sunan Starlink, Türkiye'ye geliyor

Elon Musk'un uydudan internet hizmeti sunan "Starlink" girişimi Türkiye'de faaliyet gösterebilmek için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) onay istedi. Bakan Yardımcısı Sayan, SpaceX ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve 25 Eylül'de bir toplantı daha yapılacağını belirtti.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
20 Eylül 2023 - 14:30

Türk'ün KAAN'ı Prens'in gündeminde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ay sonunda İngiltere prensi Edward ile görüşecek. İki ismin görüşmesinde, KAAN için motor üretimi ve Type 23 tedarikinin ele alınması bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2023 - 14:15

WhatsApp kullananlar dikkat! Giriş yönteminde yeni dönem başlıyor

WhatsApp kullanıcıları yakında hesaplarına 'paroladan daha güvenli ve pratik bir yöntem' ile giriş yapabilecekler. Test aşamasında olan geçiş anahtarı özelliği ile WhatsApp'ta yüz tanıma veya parmak izi gibi biyometrik kimlik verileri oturum açılabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
20 Eylül 2023 - 13:42

Apple'ın iPhone 15 satışlarını grev vurdu: 'Maaş artışlarını kabul etmiyor'

Fransa'daki Apple Store çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin karşılanmadığını ve enflasyonu dengelemek amacıyla öngörülen yüzde 7'lik maaş artışının Apple tarafından kabul edilmediğini belirterek, iPhone 15'in satışa çıkacağı günde greve gitme kararı aldı.
Başa Dön Sona Git