Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 11:53

Hamilelikte gizli tehlike! Emziklerde bile olan madde, bebeklerde otizm riskini artırıyor

Yeni bir araştırma, hamilelik sırasında yüksek bisfenol A (BPA) seviyelerine maruz kalan erkek çocukların otizm geliştirme riskinin önemli ölçüde arttığını ortaya koydu. Çalışmada ayrıca BPA'nın erkek beyin gelişimini etkileyen biyolojik mekanizmaları ve potansiyel tedavi yöntemleri de incelendi.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 10:58

ChatGPT, görüntü oluşturma özelliğini ücretsiz yaptı

ChatGPT, görüntü oluşturma aracını şimdiye kadar ücretli olarak sunuyordu. 'Plus' abonesi olmayanlar, bu özelliğe erişemiyordu. OpenAI, DALL-E 3 aracılığıyla görsel oluşturma işlemini ücretsiz abonelerine de sunmaya başladı.
 - Telefon faturalarına dikkat!
09 Ağustos 2024 - 10:29

VPN kullanımında telefon faturanızı sessizce şişiren gizli detay!

Kullanıcıların IP adreslerini değiştirmek suretiyle kendilerini başka bir ülkede göstererek yasaklı sitelere giriş için kullandığı VPN uygulamaları, kullanışlı olsa da faturaya ek bir maddi yük getirip getirmediği merak konusu oldu. Peki VPN faturayı etkiler mi?
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 09:52

Apple Intelligence özellikleri paralı olabilir: Fiyatı sızdırıldı

Apple'ın yeni yapay zeka hizmeti Apple Intelligence, iPhone 16 serisiyle birlikte aşamalı olarak kullanıma sunulacak ve yalnızca A17 Pro işlemcili cihazlarda çalışacak. Ayrıca, Apple'ın bu hizmeti ücretli hale getirebileceği konuşuluyor.
Teknoloji - Teknoloji
09 Ağustos 2024 - 09:17

Cebinizdeki gizli tehlike: Telefonunuzu 'sessiz katil' yapan SAR değerine dikkat!

Yeni bir cep telefonu satın alırken genellikle kamerasına, tasarımına veya diğer teknik özelliklerine dikkat edilir. Ancak kullanıcılar arasında pek önemsenmeyen fakat bilinçsiz kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek SAR değeri tehlikesini yabana atmamak gerekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 20:04

SİBERAY internette güvenlik için vatandaşlara uyarılarını sıraladı: Devre dışı bırakın

Instagram ve Roblox gibi uygulamalarının kapatılmasının ardından vatandaşların internette tuzağa düşmemesi için SİBERAY yapılması gerekenleri sıraladı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 17:51

TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması'nın final süreci başladı: Büyük ödül 480 bin TL!

TEKNOFEST kapsamında, Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması'nın final değerlendirme süreci 8-9 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Bilişim Vadisi’nde düzenleniyor ve katılımcılar veri işleme, açık kaynak araçları kullanma ve veri işaretleme gibi konularda çalışmalar yapıyor. 163 takımın kıyasıya rekabet ettiği yarışmada dereceye girenlere toplam 480.000 TL ödül verilecek.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 17:40

A101'e iPhone 14 Plus geldi: Fiyatı Apple'dan 11 bin TL daha ucuz!

A101, içlerinde birçok ilginç ürünün olduğu kataloğuyla dikkatleri çekiyor. Raflarını dev markalarla dolduran A101 Ekstra bu defa iPhone 14 Plus ve 15 satışına başladı. Hem de Apple'dan 11 bin TL daha ucuz!
 - Sessizliğini bozdu
08 Ağustos 2024 - 17:11

Erişim yasağı sonrası Roblox yetkililerinden ilk açıklama!

"Çocukların istismarına neden olacak içerikler" barındırması sebebiyle erişime engellenen Roblox, açıklama yaptı. Düzenlemeye saygı duyduklarını belirten şirket yetkilileri, Türkiye'de yeniden hizmet sunmak için çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 16:43

YouTube, yanlış bilgiyle mücadele için yeni bir özellik test ediyor

YouTube, kullanıcıların yanlış veya kafa karıştırıcı buldukları videolar için not eklemelerine ve bu notların topluluk tarafından incelenerek videonun altında görüntülenmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği test etmeye başladı.
 - Instagram'a gireyim derken...
08 Ağustos 2024 - 16:05

VPN ayarlarınızı değiştirirken dikkat: Banka bilgileriniz dahil bütün bilgileriniz çalınabilir

Türkiye'de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Instagram'ın 2 Ağustos'tan itibaren yasaklanmasıyla kullanıcılar, VPN ve DNS değişiklikleriyle erişim sağlamaya çalışırken Bilişim Uzmanı Ferhat Seven, bu yöntemlerin güvenlik riskleri konusunda uyarılarda bulundu. Seven, VPN ve DNS kullanımının kişisel verilerin çalınmasına yol açabileceğini belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 15:33

Audi'den tarihi karar! Dünyanın en büyük pazarında logosunu kullanmayı bırakıyor

Otomotiv dünyasında markalar, zaman zaman logolarında değişiklik yaparak pazara uyum sağlamaya çalışıyor, bu durum son olarak Audi'de de gözlemlendi. Alman üretici, Çin'de ikonik dört halka logosunu kullanmama kararı aldı.
 - "Masum bir oyun platformu değil"
08 Ağustos 2024 - 15:02

Roblox'un erişim engelinin perde arkasında ahlaki boyut! Masum bir oyun platformu değil

Instagram'dan sonra BTK bu kez Roblox oyun sitesini engelledi. Bilişim uzmanı Emre Özcan, en çok çocukların yer aldığı Roblox oyun platformunun perde arkasında yer alan ahlaki boyutlara değindi. Platformun masum olmadığının altığı çizen bilişim uzmanı BTK'nın Roblox'a uyguladığı erişim engelinin detaylarını anlattı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 14:34

Otomobillerdeki güneş yanıkları tarihe karışıyor! Japonlar çözümü buldu

Araçların güneş altında park halindeyken hem dış hem de iç yüzeyinin aşırı ısınması sorunu, özellikle yaz aylarında otomobil kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri. Japon otomotiv devi Nissan, araçların sıcaklıklarını azaltan bir dış boya geliştirerek bu soruna çözüm buldu.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 13:41

CrowdStrike, Falcon arızasının nedenini açıkladı: Tek bir 'fazlalık' bir çuval inciri berbat etmiş!

Geçtiğimiz ay gerçekleşen ve tarihin en büyük BT kesintilerinden biri olarak kayda geçen hatalı CrowdStrike güncellemesinin ardından firma, olayın nedenlerini ve sonuçlarını detaylandıran derinlemesine soruşturma raporunu yayınladı.
 - Togg duyurdu: T10F geliyor
08 Ağustos 2024 - 11:42

Elektrikli Togg T10F fastback modeli için mühendislik testleri başladı

Togg, T10F modelinde kritik bir sürece girdi. Togg, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Türkiye'nin yeni yerli otomobili olarak piyasaya çıkacak T10F için mühendislik testlerinin başladığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 11:04

Apple, önemli hataları düzelten iOS 17.6.1 güncellemesini yayınladı

Apple, son işletim sistemi sürümü iOS 18'in testlerine devam ediyor. iOS 17 kullanan kullanıcılarını da unutmayan şirket, yeni bir güncelleme yayınladı. iOS 17.6.1 kodlu bu güncelleme, kişisel verilere ilişkin önemli bir hatayı düzeltiyor.
 - Dünya manşetinde!
08 Ağustos 2024 - 10:41

KAAN ses getirmeye devam ediyor! Yerli ve milli savaş uçağımız dünya manşetinde

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve büyük ilgi gören bir proje. Dünya çapında ses getirmeye devam eden MMU KAAN, dünya manşetinde yerini aldı. Defence News sitesi, Türk savunma sanayii alanındaki başarılara yer verdiği haberinde, KAAN gibi projelerle Türkiye'nin ilk kez savunma ihracatçısı olduğunu vurguladı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 10:34

Instagram engeli sonrası herkes VPN'e yönelmişti! Dikkat banka hesaplarınız boşaltılabilir

BTK'nın Instagram'a erişim engeli getirmesinden sonra platforma giremeyen on binlerce kullanıcı VPN'e yönelmişti. Ancak uzmanlardan uyarı geldi. Yazılım Mühendisi ve Siber Güvenlik Uzmanı Mehmet Burak Torun, “Son zamanlarda gelen vakalardan bir tanesi; banka hesaplarının tamamen ele geçirilmesi. Onun içindeki paraların anında çalınması. Bunun dışında da sosyal medya hesaplarının kapatılması. VPN'den sonra birçok vaka gelmeye başladı” dedi
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 09:57

Erişim engeli getirilen Roblox yerine oynanabilecek eğlenceli oyunlar

Instagram'dan sonra özellikle gençler ve çocuklar arasında popüler olan çevrim içi oyun platformu Roblox, "çocukların istismarına neden olacak içerikler" barındırması sebebiyle erişime engellendi. Roblox benzeri oyunlar oynamak isteyenler için ise birçok eğlenceli alternatif bulunuyor.
Başa Dön Sona Git