Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 09:57

Erişim engeli getirilen Roblox yerine oynanabilecek eğlenceli oyunlar

Instagram'dan sonra özellikle gençler ve çocuklar arasında popüler olan çevrim içi oyun platformu Roblox, "çocukların istismarına neden olacak içerikler" barındırması sebebiyle erişime engellendi. Roblox benzeri oyunlar oynamak isteyenler için ise birçok eğlenceli alternatif bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
08 Ağustos 2024 - 09:13

Android 15 ile akıllı telefonlara, iPhone'a benzer görev çubuğu geliyor

Yakında final sürümü yayınlanacak Android 15 güncellemesinin bir özelliği daha sızdırıldı. Son olarak, Android 15 ile birlikte akıllı telefonlara, kullanıcıların favori uygulamalarına hızlıca erişebildiği iPhone'daki Dock'a benzer bir görev çubuğu geliyor.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 23:54

Elon Musk robot sevgilisiyle akşam yemeğini önce paylaştı sonra sildi

Tesla ve Space X'in sahibi Elon Musk robot sevgilisiyle akşam yemeğine çıktı. Musk, robotu "Akıllı, güzel ve itaatkar" diyerek övdü.
 - Tartışılan platform kapatıldı
07 Ağustos 2024 - 18:16

Son dakika! Roblox kapatıldı! Uygulamaya erişilemiyor: Sebepleriyle ilk açıklama geldi

Son dakika haberi... Oyun platformlarından Roblox'a erişim engeli getirildi. BTK'nın sitesinde yapılan açıklamaya göre mahkeme kararıyla uygulama açılmıyor. İletişim Başkanlığı kapatılma sebeplerini tek tek açıkladı.
 - Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
07 Ağustos 2024 - 17:43

Google'ın milyar dolarlık tekel planını mahkeme bozdu! İnternet dünyasında köklü değişiklikler yolda

Google ile ABD Adalet Bakanlığı arasındaki yasal düzlemde devam eden savaş, mahkemenin Google'ın arama motoru pazarında rekabeti engellemek için dağıtım anlaşmalarını kötüye kullandığına hükmetmesiyle sonuçlandı. Peki bu karar internet ve teknoloji dünyasını nasıl etkileyecek?
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 16:41

ByteDance, Sora rakibi metinden video üretme aracı geliştirdi: Jimeng AI

ByteDance, kullanıcıların metinden video üretme işlemlerini yapabileceği Jimeng AI adlı yapay zeka aracınını yayınladı. Ancak Jimeng AI, yalnızca Çin'de kullanılabiliyor ve yapılan testlerde, Sora gibi rakiplerinden daha az yetenekli olduğu belirtildi.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 15:59

PlayStation 5 konsol satışları düşüyor: Toplam satış 60 milyonu geçti

Sony tarafında "PlayStation 5 Pro ne zaman çıkacak?" sorusu merak edilirken Japon şirket PS5 konsol satış rakamlarını açıkladı. Sony'nin aktif kullanıcı sayısı yıllık bazda artarak 116 milyona çıksa da PS5 satışlarında düşüş yaşandı.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 15:23

Norveç'te elektrikli arabalar yolda giderken aynı zamanda şarj oluyor

Elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonları bulma ve uzun şarj süreleri gibi sorunlarına Norveç'te "kablosuz şarjlı yol" projesi ile çözüm getirildi. Arabaların hareket halindeyken yol yüzeyinin altına yerleştirilen bakır bobinler aracılığıyla şarj edilmesini sağlayan projeye hükümet yaklaşık 2 milyon dolar yatırım yaptı.
 - Tarihi imza atıldı:Tüm tehditleri bertaraf edecek
07 Ağustos 2024 - 15:23

Türkiye'nin Çelik Kubbe'ye giden yolu! Hava savunma sisteminde tüm tehditleri bertaraf edecek milli adım atıldı

ASELSAN'ın geliştirdiği sistem tamamen hayata geçtiğinde Türk hava sahasına giren, hatta girmesi muhtemel olan tüm tehditleri her irtifadan bertaraf edebilecek. Adına 'Çelik Kubbe' olmasına karar verilen milli ve yerli projemiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrasında duyuruldu. İşte Çelik Kubbe'nin tüm özellikleri...
 - Anne adınızdan TC numaranıza kadar ellerinde
07 Ağustos 2024 - 14:55

Instagram engeli sonrası VPN açan soluğu icra dairesinde aldı! Anne adınızdan TC numaranıza kadar ellerinde

Instagram erişim engelinden sonra çoğu vatandaş VPN programlarına yöneldi. VPN programlarından bazıları nedeniyle son bir kaç gündür birçok vatandaş dolandırıldı. Özellikle kimlik bilgileri programlar nedeniyle sızdırılan vatandaşların çoğu icra dairesine koştu. VPN programları üzerinden dolandırılan vatandaşları ise Prof. Dr. Ali Murat Kırık uyardı.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 14:34

Davayı kaybeden Google, Apple'ın başını yaktı! 20 milyar dolar riskte

ABD'de bir federal yargıç, Google hakkında önemli bir karara imza attı. Şirketin, çevrim içi aramalarda ve reklamlar üzerindeki tekelini "yasa dışı bir şekilde hareket ederek" sürdürdüğü tespit edildi. Analistler, mahkemenin bu kararının Apple için "20 milyar dolarlık bir risk" anlamına geldiğini öngörüyor.
 - Gökyüzünde şölen olacak!
07 Ağustos 2024 - 14:01

Perseid Meteor Yağmuru o tarihte başlayacak! Türkiye’den binlerce kişi gökyüzündeki görsel şölene tanıklık edecek

Perseid meteor yağmuru, Dünya'nın Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının enkazından geçmesiyle oluşur ve her yıl temmuz sonundan ağustos ortasına kadar gözlemlenebiliyor. En yoğun olduğu dönem, ağustosun ikinci haftasında gerçekleşen bu olayı Türkiye'den izlemek isteyenler "Perseid meteor yağmuru ne zaman başlıyor?" sorusuna cevap aramaya başladı. İşte Türkiye'den izleme rehberi!
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 11:57

X'ten radikal hamle: Beğeni ve yorum düğmeleri tarih oluyor!

Elon Musk, Twitter'ı satın alıp X olarak değiştirdikten sonra platformda pek çok tartışmalı değişiklik gerçekleştirmişti. Buna son olarak beğeni, yorum yap ve yeniden paylaş butonlarının gizlenmesi de dahil oldu. Bu üç butonun X'teki cevaplardan kalkacağı belirtildi.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 11:23

Samsung duyurdu: Güvenlik açığı bulan 1 milyon dolar kazanacak

Samsung, kullanıcılara para dağıtacağı ödül programı başlattı. Buna göre, Samsung'un akıllı telefonlarında ve diğer ürünlerinde hata bulanlar, 1 milyon dolara kadar para ödülü kazanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 10:43

Elon Musk, dev şirketlere dava açtı: X'i boykota misilleme!

Elon Musk, 2022 yılında Twitter'ı satın aldıktan sonra, dünya genelinde büyük şirketler tarafından uygulanan boykotlar sonucu platformun reklam gelirleri düşmüştü. Buna misilleme yapmak isteyen Musk, reklamverenlere ve dev şirketlere dava açtı.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 10:04

Patili dostunuz mutsuzsa tekrar düşünün! Kedilerin arkadaşları ölünce yemeden içmeden kesildiği ortaya çıktı

Oakland Üniversitesi'nin araştırması, kedilerin evdeki başka bir evcil hayvanın ölümünden sonra yas belirtileri gösterdiğini ortaya koydu. Ayrıca, kedilerin bu yas sürecinde ilgi arayışı ve yalnız zaman geçirme isteği gibi davranış değişiklikleri sergilediği tespit edildi.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2024 - 09:10

Samsung, akıllı telefonlar için 'tırnak kadar ince' bellek çipi tanıttı

Samsung, dünyanın en ince LPDDR5X DRAM çipini tanıtarak, üst düzey akıllı telefonlarda kullanılmak üzere sadece 0.65 mm inceliğinde 12GB ve 16GB kapasitelerde bellek yongaları geliştirdi. Yeni çip, önceki nesline kıyasla ısı direncini yüzde 21.2 artırıyor.
 - Yerli ve milli teknolojide yeni dönem!
06 Ağustos 2024 - 18:00

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı: Yerli ve milli teknolojide yeni dönem!

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantıda ÇELİK KUBBE, KAAN, AKSUNGUR, AKINCI ve BAYRAKTAR TB3 başta olmak üzere yerli ve milli teknoloji ile üretilen yatırımlar ele alınarak sürdürülebilirlik karara bağlandı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 17:43

Instagram'a giriş için VPN kullananlara bir uyarı da KVKK'dan geldi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Instagram'a giriş için VPN (Sanal Özel Ağ) uygulamaları kullananlara önemli bir uyarıda bulundu. Bu araçların kişisel verilerin güvenliği açısından önemli bir risk doğurabileceğini belirtti, dikkat edilmesi gerekenleri de tek tek sıraladı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 17:15

TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarına Antalya ev sahipliği yapacak

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2018 yılından bu yana düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının finalleri için geri sayım başladı.
Başa Dön Sona Git