Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2023 - 13:47

YouTube'dan çifte standart! Parasını veren daha kaliteli izleyecek

YouTube 1080p Premium seçeneği hem bilgisayarda hem de mobilde kullanıma sunuldu. Artık YouTube Premium'a abone olanlar, videoları standart halinden daha kaliteli izleyebilecekler.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2023 - 13:01

Yerli yapay zeka teknolojisi, orman yangınlarına merhem oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, yapay zeka destekli "Yangın Risk Yönetimi Projesi" sayesinde, orman yangınlarının önceden tahmin edilebilmesini ve tespit edilen bölgelerde gerekli önlemlerin alınmasını sağlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2023 - 12:33

İş ciddiye bindi! Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü canlı yayınlanacak

Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki kafes dövüşünün nerede yayınlanacağı belli oldu. Musk, musabakanın X'te canlı yayınlanacağını ve elde edilecek tüm gelirlerin hayır kurumlarına bağışlanacağını söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2023 - 11:46

Herkes milyonlarını verirken, onlara bedava! İlk kez anne-kız birlikte uzaya çıkacak

Uzay turizmi şirketi Virgin Galactic, ABD'den kalkacak aracıyla uzaya ilk turistleri gönderecek. Tarihte ilk kez bir anne ve kız birlikte uzaya çıkacaklar.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2023 - 10:49

iPhone 15 Ultra kılıfı sızdı, sürpriz yenilik ortaya çıktı

Apple iPhone 15 cihazını Eylül veya Ekim ayında tanıtacak. ABD'de düzenlenecek ürün lansmanıyla birlikte satışa sunulacak olan ürünler hakkında iddialar gelmeye devam ediyor. iPhone 15 Ultra için paylaşılan son sızıntı, telefonda yapılacak bir değişikliği daha ortaya çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
07 Ağustos 2023 - 10:36

Hesabı parmaklarıyla ödüyor! Mikroçipleri deri altına implant ettirdi artık cüzdan taşımıyor

İtalya'daki bir teknoloji uzmanı artık hesabı parmaklarıyla ödüyor. Eline beş farklı mikroçip taktıran Mattia Confetti, artık cüzdan, kredi kartı ya da kimlik taşımıyor. 
 - F-35'lerde yeni oyun
06 Ağustos 2023 - 22:30

F-35'lerde yeni oyun! Avrupa ülkesi tespit etti, ABD'ye resti çekti

Belçika Hava Kuvvetleri için ilk iki F-35A'nın montajı, Lockheed Martin fabrikasında başladı. ABD ile anlaşmaya göre 34 adet F-35A tedarikine ilişkin sözleşme hükümleri gereği ilk iki uçağın yıl sonuna kadar hazır olması gerekiyordu. Ancak Belçika ABD’ye F-35 Blok 4'ün Blok 4 olmadığı ortaya çıkınca rest çekti.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2023 - 11:07

Türkiye’nin Instagtam ve WhatsApp karnesi belli oldu! Aylık kaç saat geçiriyoruz?

Türkiye'de 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Instagram ilk sırada yer alıyor, bunu WhatsApp, Twitter ve YouTube takip ediyor. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, “Ayda Instagram'a 21 saat, WhatsApp'a 11 saat harcanıyor. Bunlar çok büyük rakamlar.” dedi.
 - 'Uzaylılarla ilk temas olabilir'
05 Ağustos 2023 - 22:28

Harvard fizik profesörü tarih verdi: UFO ve uzaylılar ile ilk temas olabilir

Son dönemlerde gündeme gelen UFO ve Uzaylılara ait olduğu iddia edilen videolar sonrası uzmanlar çalışmalarını yoğunlaştırdı. Uzaylılara yönelik çıkışlarıyla bilinen Harvard'lı bir fizikçi Pasifik Okyanusu'na düşen meteor oldukları tahmin edilen parçaların yapay bir üretim olabileceğini aktararak tarih verdi. Açıklamaya göre bir ay içinde uzaylı ve UFO konusunda tarihi gelişme kaydedilebilir.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2023 - 10:30

Yurt dışından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Son zamanlarda WhatsApp'ta, özellikle yabancı ülkelere ait tanımlanamayan numaralardan gelen aramalar için uzmanlar "dikkatli olun" uyarısında bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 16:47

Windows bilgisayarlarda HDD veya SSD kullanıldığı nereden kontrol edilir?

Windows bilgisayarlarda hangi depolama birimini kullandığınızı görmek mümkün. İşte birkaç adımda SSD mi yoksa HDD mi disk kullandığınızı kontrol edin.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 16:22

WhatsApp yurt dışı arama kapatma! WhatsApp yabancı numara arıyor sorunu çözümü

WhatsApp kullanıcıları son zamanlarda çok sayıda yurt dışı merkezli yabancı numara tarafından rahatsız edilmeye başladıklarını bildirdi. Peki WhatsApp yurt dışı arama nasıl kapatılır? WhatsApp'ta yabancı numaralardan gelen arama ve mesajlar nasıl engellenir?
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 16:04

TikTok algoritması Avrupa’da isteğe bağlı olacak: Peki neler değişecek?

Çinli sosyal medya platformu TikTok, Avrupa’daki kullanıcıları için algoritmada değişiklik yapacak. İşte ayrıntılar.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 14:59

Şarjı 1 ay giden telefon: Nokia 150 ve 130 tanıtıldı

Nokia sıra dışı iki model ile karşımıza çıktı. Akıllı telefon üreticileri büyük ekranlı, ince çerçeveli, kaliteli fotoğraflar çekebilen cihazlar üretmeye odaklanmışken, Finlandiyalı şirket tuşlu telefon macerasına 'Nokia 150' ve 'Nokia 130' ile devam ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 13:30

Ünlü analist gün verdi, iPhone 15'in çıkış tarihi sızdırıldı!

Apple kullanıcılarının merakla beklediği iPhone 15 serisi ufukta. Yeni iPhone modellerine ilişkin en çok merak edilen konu, "iPhone 15 ne zaman çıkacak?" sorusu olurken, ünlü analistlerden tahminler gelmeye başladı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 12:34

Orman yangınlarında kesintisiz iletişim, Aksungur İHA'ya emanet!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından mobil baz istasyonu özelliği kazandırılan Aksungur İHA, orman bölgelerindeki haberleşme sıkıntısını çözdü.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 12:27

Elon Musk, X (Twitter) Blue aboneleri için faydalı bir özelliği daha kullanıma sundu

X (Twitter) Blue aboneleri için yeni özelliklerin ardı arkası kesilmiyor. Elon Musk son olarak faydalı bir yeniliğin daha kullanıma sunulduğunu duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 12:05

Instagram'da birine mesaj atarken iki kere düşünün: Yeni güncelleme sunuldu

Sosyal medya şirketi Instagram, kullanıcılarının istenmeyen fotoğraf ve videolara maruz kalmasını önlemek için geliştirdiği yeni özelliğini duyurdu. Artık mesaj istekleri yalnızca metinle sınırlı olacak.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
04 Ağustos 2023 - 11:24

ChatGPT en güzel 10 kadını seçti! İşte zirvedeki isim

Yapay zeka programı ChatGPT eğlence sektörünün en güzel 10 ismini seçti. Listenin zirvesinde ABD'li oyuncu Scarlett Johansson yer aldı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 11:23

Resmi Gazete'de yayımlandı: Üç büyük kentte "teknoloji geliştirme bölgesi" kuruluyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla Ankara, İzmir ve Konya'daki bazı bölgeler "teknoloji geliştirme bölgesi" olarak tahsis edildi.
Başa Dön Sona Git