Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 16:30

Xbox Game Pass, Ağustos 2024 kataloğunda Mafia Definitive Edition'u ağırlayacak

Xbox Game Pass için Ağustos 2024 oyunları belli oldu. 7 Ağustos'tan itibaren, platforma Mafia Definitive Edition dahil olmak üzere 3 yeni oyun eklenecek. İşte Game Pass Ağustos 2024 oyunları...
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 15:55

Bilgisayar ve telefonların en önemli parçası, artık Türkiye'de üretilebiliyor

Genç girişimci Hamza Solak, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu işletmede çok katmanlı elektronik kartların yerli üretimini gerçekleştirerek Türkiye'yi bu alanda ithalattan ihracata taşıdı. Solak'ın ekibiyle birlikte geliştirdiği proje, cep telefonlarından bilgisayarlara kadar birçok cihazda kullanılan elektronik kartların yerli olarak üretilmesini sağladı
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 15:11

Apple, 16 yıllık SuperDrive aksesuarının fişini çekti

Apple'ın 2008'de tanıttığı USB SuperDrive aksesuarı, 16 yılın ardından satıştan kaldırıldı. SuperDrive, MacBook'ların CD ve DVD çalıştırmasını mümkün kılıyordu.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 14:29

TikTok'ta bir kullanıcının VPN uyarısı olay oldu! Arkadaşımın Instagram’ını çaldılar para istiyorlar

BTK'nın Instagram'a erişim engeli getirmesinin ardından on binlerce kullanıcı sosyal medya platformuna girmek için VPN'e yöneldi. Ancak uzmanlar telefondaki bilgilerin çalınabileceğine dair uyarılarda bulunuyor. Bunun son örneği bir TikTok kullanıcısının uyarısı oldu. Genç kız arkadaşının Instagram hesabının çalındığını belirterek, "Instagram'a sakın VPN ile bağlanmayın. Bir tanıdığımın Instagram'ını çaldılar ve DM'indeki konuşmaları yaymamak için para istiyorlar" dedi.
 - İşte Türkiye'nin internet tarihi
06 Ağustos 2024 - 14:26

Dünyanın ilk web sitesi 33 yaşında... İTÜ profesörü, Türkiye'nin internet tarihini anlattı

İnternetin tarihçesi, 1960'larda ABD Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan ARPANET projesine dayanmakta olup, zamanla akademik ve askeri kurumlar arasında veri paylaşımı sağlayan bu ağ, bugünkü internetin temelini oluşturuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Berk Üstündağ, internetin tarihçesi, Türkiye'deki gelişimi ve gelecekteki etkileri hakkında bilgi verdi.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 13:51

Starlink, Türkiye pazarına girişini süresiz olarak erteledi

Starlink'in Türkiye'de internet hizmeti sunmaya başlaması, "düzenleyici onayın beklenmesi nedeniyle" ertelendi. Daha önce 2025'te Türkiye'de hizmet vermesi planlanan Starlink'in ne zaman faaliyete geçeceği şu an belirsiz durumda.
 - "Ciddi bir aşama kaydettik"
06 Ağustos 2024 - 13:19

Instagram erişime açılacak mı? Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Ciddi bir aşama kaydettik

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim yasağıyla ilgili konuştu. Uraloğlu, "Instagram konusunda ciddi bir aşama kaydettik, talepleri karşıladıklarında erişimi sağlayacağız" dedi.
 - Beş şirket en iyiler arasında  
06 Ağustos 2024 - 13:09

Türk savunma sanayi şahlanıyor! 5 şirket en iyiler arasında  

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi şirketleri adından söz ettirmeye ve gururlandırmaya devam ediyor. “Defence News Top 100 for 2024” araştırma sonuçlarına göre,“Dünyanın En Büyük 100 Savunma Şirketi” arasında ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, MKE ve ASFAT olmak üzere beş Türk şirketi yer aldı.
 - Yeni mekanları belli oldu
06 Ağustos 2024 - 12:41

Instagram reklamlarını elinden kaçıran fenomenler oraya koştu! Erişim engeli mekan değiştirtti

BTK’nın Instagram’a erişim engeli getirmesinin ardından fenomenler adres değiştirdi. Ülkenin gündemine bomba gibi düşen engel, paylaşım başına milyonlar alan fenomenleri isyan ettirdi. Fenomenler para kaynakları kesilince soluğu X’te almaya başladı. İşte tüm detaylar… 
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 11:50

İnternetsiz evde büyük başarı: 13 yaşındaki İhsan Uçar kendi oyuncaklarını üretiyor, hedefi drone yapmak!

Eskişehir'in kırsalında yaşayan 13 yaşındaki İhsan Uçar, internet ve sosyal medya olmadan kendi elektronik oyuncaklarını yapıyor. Öğretmenlerinin desteğiyle parçaları temin eden İhsan Uçar'ın gelecek hedefi mühendis olup kendi dronunu üretmek.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 11:30

Twitter'ın son izi de siliniyor... Elon Musk, X'in merkez ofisini kapattı

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra logosunu ve adını başta olmak üzere sosyal medya platformunu baştan aşağı değiştirmişti. Şimdi de X'in San Francisco'daki merkez ofisini kapatarak, eski dönemin son izini de sildi.
 - Meta'dan geri adım
06 Ağustos 2024 - 11:00

Meta, İsmail Haniye paylaşımlarını kaldırdığı için özür diledi

Meta, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastı ile ilgili paylaşım yapan Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in sosyal medya hesabına kısıtlama getirmişti. Bunun üzerine Malezya, Meta'dan bir savunma talep etti ve ABD'li şirket, özür dileyerek kısıtlamayı kaldırdı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 10:34

Mısır'da 2.500 yıllık altın hazineleriyle dolup taşan mezarlık keşfedildi

Arkeologlar, Mısır'da 2.500 yıllık mezarlar ve nadir altın hazineleri içeren bir nekropol keşfettiler. Bu bölgede bronz sikkeler, altın varak ve İsis, Bastet ve Horus'u temsil eden antik figürinler bulunduğu bildirildi.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 09:50

Galaxy AI özellikleri Türkiye'de çok popüler iki Samsung telefona geliyor

Samsung, Galaxy AI teknolojisini Galaxy S24 serisinden sonra şimdi de Galaxy A35 ve Galaxy A55 modellerine getirmeye hazırlanıyor. Ancak bu modelleri kullananlar için kötü bir haber var.
Teknoloji - Teknoloji
06 Ağustos 2024 - 09:11

iOS 18 Beta 5 ile Safari'ye çok işe yarayacak bir özellik geldi

Apple, iOS 18 ve iPadOS 18 Beta 5 sürümlerini geliştiricilere sundu. Yeni özellikler ve kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri içeren bu güncellemelerle birlikte Safariye'de çok kullanışlı bir "Dikkat Kontrolü" özelliği geldi.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 17:43

İlk kez 1980'de yaşanmıştı: Satürn, F-16'nın 4,5 katı hızla kuyruklu yıldızı fırlattı!

Ağırlıklı olarak hidrojen ve helyumdan oluştuğu bilinen bir gaz devi olan Satürn, Güneş Sistemi'ndeki en büyük gezegenlerden biri olarak biliniyor. Gaz devi, uzayda nadir gerçekleşen bir olaya imza atarak bir kuyruklu yıldızı F-16'nın 4,5 katı hızla fırlattı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 17:03

Apple Intelligence ertelendi, iPhone 16'nın da akıbeti belli oldu

Teknoloji devi Apple, "Apple Intelligence" diye adlandırdığı yapay zeka özelliklerinin kullanıma sunulmasını beklenenin aksine iOS 18 ile değil, iOS 18.1 güncellemesi ile gerçekleştirecek. iPhone 16'nın çıkış tarihinin de Apple Intelligence'a denk gelmesi için erteleneceği iddia ediliyordu. Bu iddialara teknoloji gazetecisi Mark Gurman cevap verdi.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 16:36

Dünya haritasını sil baştan düzenletecek keşif: Avrupa ve Kuzey Amerika aslında tek kıta!

Derby Üniversitesi'nden araştırmacılar, Avrupa ve Kuzey Amerika kıtalarının parçalanmasının halihazırda devam ettiğini ve bu nedenle tek bir kıta olarak sınıflandırılabileceklerini öne süren bir çalışmaya imza attı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 16:02

Neuralink çipi bir insana daha takıldı! İlk sonuçları Elon Musk açıkladı

Neuralink, felçli bireylerin cihazları düşünceyle kontrol etmesini sağlamak amacıyla geliştirdiği beyin çipini ikinci bir hastaya başarıyla yerleştirdi. Hastanın durumunu SpaceX CEO'su Elon Musk açıkladı.
 - Meta sessizliğini bozdu
05 Ağustos 2024 - 15:16

Meta, Instagram yasağı konusunda sessizliğini bozdu: "Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"

Sosyal platform devi Meta, Instagram'ın Türkiye'de erişim engelinin devam etmesi üzerine bir açıklama yaptı. Milyonlarca insanın ve işletmenin iletişim ve müşteri erişimi konusunda olumsuz etkilendiğini belirten şirket, "Instagram ne zaman açılacak?" sorusuna da belli belirsiz bir yorum yaptı.
Başa Dön Sona Git