Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 10:41

Sürekli zam gelen iPhone'un satışları düştü! Apple mali verilerini açıkladı

ABD'li teknoloji devleri bilançolarını kısa süre önce açıkladı. Apple da 2023'ün üçüncü çeyreğini kapsayan kazanç raporunda, iPhone satışlarının düştüğünü açıklarken, dijital hizmet tarafında ise rekor kırdığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2023 - 10:23

En eski denizanası türü keşfedildi! Tam 500 milyon yıllık

Bilim insanları, Dünya’daki en eski hayvanların türüne ışık tutacağına inandığı 500 milyon yıl önce yaşamış en eski yüzen denizanası türünü keşfetti.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 19:44

Epic Games çok sevilen iki oyunu ücretsiz yaptı! İşte indirmek için son tarih

Periyodik aralıklarla ücretsiz oyun kampanyası düzenleyen Epic Games bu hafta yaklaşık 200 TL değerindeki iki oyunu bedava yaptı. Epic Games ücretsiz oyunlar listesine nasıl ulaşılır?
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 16:24

Elon Musk’tan Twitter Blue abonelerine yeni ayrıcalık: Mavi tik gizlenebilecek

Elon Musk, X adını verdiği Twitter için yeni bir değişikliği daha duyurdu. Sosyal medya platformunda ücretli abonelik, yani Twitter Blue kullananlar mavi tiklerini gizleyebilecek. İşte detaylar…
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 13:05

Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook'tan 'torpil' isteyecek

Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook ile görüşüp, şirketin Apple Store'daki uygulama içi satın alımlardan yüzde 30 komisyon oranında değişiklik yapmasını isteyeceğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 12:22

Google Chrome güncellendi: Yeni özellikler neler?

Yapılan araştırmalara göre, en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome, mobil ve masaüstü sürümlerini güncelledi. Kullanıcıların arama ve indirme sürecini iyileştirecek yeniliklerle geldi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 11:42

'Barbie' trendi Apple'a sıçradı: Yeni modelde dikkat çeken ayrıntı

Apple Watch Series 9 için yeni renk seçeneği ortaya çıktı. Barbie filmi ile birlikte insanların ilgi ve alakasının bir hayli arttığı pembe renk, yeni akıllı saatte kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 10:57

Dünya bu görüntüyü konuşuyor... Uzayda 'soru işareti' bulundu!

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), uzayın derinliklerinde 'soru işareti' şeklinde bir cisim yakaladı. Uzmanlar, nesnenin birleşen iki galaksi olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 10:30

ChatGPT 'insan' gibi olacak! GPT-5 yolda

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, GPT-5 için harekete geçti. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne yaptığı başvuruyla, yeni yapay zeya dil modeli GPT-5'i tescil ettirdi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 10:25

AFP'nin telif davasına Elon Musk'tan tepki

Fransız haber ajansı AFP'nin eskiden Twitter şimdiler de ise 'X' olan sosyal medya platformuna "haber telifi" için açtığı davaya Elon Musk'tan tepki geldi.
 - Tüyler ürperten 'dondurma ışını'
03 Ağustos 2023 - 10:13

Tüyler ürperten 'dondurma ışını' keşfi! ABD'nin dolar yağdırdığı projenin perde arkası

Virginia Üniversitesi'nden bir profesör, Batman filminden esinlenerek tüyler ürperten 'dondurma ışını' buluşuna imza attı. Uzay aracı ve yüksek irtifa jetleri içindeki elektronik aksamları soğutmak için tasarlanan projeye ABD Hava Kuvvetleri ilk etapta 750.000 dolar bağışladı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2023 - 10:10

Infinix, şeffaf tasarımlı oyuncu telefonu GT 10 Pro’yu tanıttı: İşte fiyatı ve özellikleri

Son zamanların hızla yükselen markalarından Infinix, bir süredir sızıntılarla gündeme gelen oyuncu telefonu Infinix GT 10 Pro modelini tanıttı. İşte telefonun teknik özellikleri ve fiyatı.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2023 - 21:33

Popüler işletim sistemleri açıklandı: Windows 7'den şaşırtan başarı

Steam'in Temmuz ayında en çok kullanım işletim sistemlerini açıkladığı raporuna göre, Windows 11 kullanım oranında artış görürken, Windows 10 ise düşüşe geçti.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2023 - 14:41

Apple'ın ilk bilgisayarı açık artırmaya çıkıyor: Rekor fiyata satılacak

Apple'ın kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak imzalı ilk bilgisayarı olan Apple-1 modeli, ABD'de açık artırmaya çıkarılacak. İlk tekliflerini almaya başlana cihazın 200 bin dolara satılması bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2023 - 13:56

YouTube videolarına 'yapay zeka' dokunuşu: Özetini çıkaracak

YouTube yapay zeka ile oluşturulan video özetlerini test etmeye başladı. Şu anda İngilizce videolarda desteklenen bu özellik, kullanıcıların hangi içerikleri izleyeceğine karar vermesinde yardımcı olacak.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2023 - 13:17

Meta ile Kanada arasında gerilim: Instagram ve Facebook, haber içeriklerini kaldırdı

Kanada'da teknoloji şirketlerinin haber içeriğini paylaşmak için medya kuruluşlarına ödeme yapmasını zorunlu kılan düzenleme yürürlüğe girdi. Meta, Instagram ve Facebook'taki haber içeriklerini kaldırmaya başladı.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2023 - 12:56

Twitter'dan sonra TweetDeck de isim değiştirdi: İşte yeni adı

Kullanıcıların aynı anda birden fazla hesabını yönetmesini sağlayan TweetDeck isim değiştirdi. Uygulama, bundan sonra 'XPro' ismiyle kullanıcılarına hizmet verecek.
 - ABD'nin tekelini kırdı!
02 Ağustos 2023 - 12:51

ABD'nin tekelini kırdı! Mavi Vatan'ın yeni gücü 'UÇA' taarruz için geliyor

Yerli ve milli askeri teknolojileriyle dünya pazarında birçok ülkeyi geride bırakan Türkiye yeni projelerini duyuruyor. Donanmanın güçlenmesi için adım atan uzmanlar ve mühendisler ABD'nin tekelini kıracak projeyi tanıttı. Bugüne kadar sadece ABD’nin seri olarak ürettiği havadan hassas deniz mayını yerli/milli imkanlarla geliştirildi. Mavi Vatan için önemli olan "Uçaktan Atılabilir Güdümlü Akıllı Dip Mayını UÇA" savaş uçağı ve İHA'lardan da atılıp taarruz edebiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2023 - 12:21

Fiyat performans kralı: Vivo V29 5G piyasaya sürüldü

Vivo fiyat performans akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, V serisinin yeni üyesi olan Vivo V29 5G modelini piyasaya sürdü. İşte özellikleri ve fiyatı.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2023 - 12:10

iPhone 14 serisi yeni sorunla gündemde: Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor

Apple’ın henüz bir yıl önce piyasaya sürdüğü iPhone 14 serisi için yeni sorunla gündemde. Kullancıılar pil sağlığından şikayetçi.
Başa Dön Sona Git