Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2023 - 14:15

Celal Şengör, yapay zeka ile sesini taklit edenlere dava açacak

Prof. Dr. Celal Şengör, yapay zeka aracılığıyla sesinin taklit edildiği bir videoya tepki gösterdi. Şengör, videoyu hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2023 - 12:13

Activision yöneticisi açıkladı: Microsoft anlaşmasında Türkiye'nin tarafı belli oldu

68,7 milyar dolarlık Microsoft - Activision anlaşmasına ABD ve İngiltere karşı çıkarken, Türkiye ise 'koşulsuz' onay verme kararı aldı. Gelişmeyi Activision yöneticisi duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2023 - 11:01

Twitter kesenin ağzını açtı: Sadece tweet atarak para kazanma dönemi başladı

Twitter, doğrulanmış hesaba sahip içerik üreticilere, paylaştığı tweetlere gelen yanıtlardaki reklam gelirlerinden pay vereceğini duyurdu. İlk ödemelere başladı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 19:29

Epic Games, çok sevilen oyunu ücretsiz yaptı

Epic Games Store'da normal değeri 115 TL olan şehir kurma oyunu Train Valley 2 bedava oldu. Peki Epic Games'in ücretsiz oyunları nasıl indirilir?
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 17:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla telefon fiyatları düşecek! Öğrenciye vergisiz telefon satışı başladı mı? Vergisiz iPhone, Samsung, Xiaomi telefon fiyatları ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında bulunan "öğrenciye vergisiz telefon müjdesi" binlerce gencin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Peki vergisiz telefon ne zaman? Vergisiz telefon başladı mı, şartları neler? Vergisiz Xiaomi, Samsung, iPhone fiyatları ne kadar olacak?
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 16:52

Apple ters köşe yaptı: 'Yuvarlanabilir' iPhone geliyor

Teknoloji devi Apple, yeni bir patent aldı. Kullanılmadığında rulo gibi sarılabilecek bir ekrandan bahsedilen bu patente göre, şirket 'yuvarlanabilir ekranlı iPhone' geliştiriyor olabilir.
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 13:58

Twitter bildiğiniz gibi: Yeni özelliğini paralı yaptı

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların beğendiği gönderileri ve aboneliklerini gizleyebilecekleri sistemi uygulamaya başladı. Fakat sadece para verenler kullanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 13:06

Apple'dan yeni güncelleme: Siri artık tek dile mahkum değil

iOS 17'nin herkese açık beta sürümü yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte Apple'ın sesli asistanı Siri artık aynı anda birden fazla dilde konuşabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 12:20

WhatsApp kullanıcılarına iyi haberi verdi: Mesajlaşmada büyük sorun çözülüyor

Popüler haberleşme uygulaması WhatsApp, kullanıcıların aynı anda 256 kişiye toplu mesaj göndermelerini sağlayan özelliğe erişimi daha kolay hale getirdi.
 - Türkiye'nin gizli keşif silahı RAMPUS
13 Temmuz 2023 - 12:09

Türkiye'nin gizli keşif silahı RAMPUS: Denizde düşmanı yaklaşmadan imha edecek

Türkiye'nin yüksek teknoloji ile üretilen gizli keşif silahı RAMPUS denizlerdeki gücü arttıracak. 10 ton yük taşıma kapasitesine sahip olan su altı aracı denizde saldırılar gerçekleştirebilecek. Ayrıca insansız sistem düşmanı yaklaşmadan imha edecek.
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 11:23

ChatGPT rakibi Google Bard'a Türkçe desteği geldi: Nasıl kullanılır?

Google'ın ChatGPT'ye rakip olarak çıkardığı Google Bard, Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma açıldı. Türkçe dahil olmak üzere 40 yeni dil desteğine kavuştu.
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2023 - 10:47

Çalışanlarını kovup yerine yapay zeka getirdi: Gerekçesi işe şaşırttı

Hindistan'da bir şirketin yöneticisi, müşteri hizmetleri biriminde çalışan personellerini işten çıkardı. Yerine yapay zekayı getiren patrona Twitter'dan tepki yağdı.
 - ABD’den yeni savaş stratejisi
13 Temmuz 2023 - 09:43

F-35 ve F-16'da kullanılacak, 'lazer silahlar' hız kazandı: ABD’den yeni savaş stratejisi

ABD yeni savaş stratejileri geliştirmek amacıyla lazer silah üretimi ve testlerine hız verdi. Yeni yüksek güçlü lazer silahlarına ağırlık veren ABD Hava Kuvvetleri en başta F-35 olmak üzere F-16, F-22 gibi savaş uçaklarında entegre ve test aşamalarına geçiyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Temmuz 2023 - 22:13

iPhone'lar tepeden tırnağa değişiyor: iOS 17 için açık beta sürümü yayınlandı!

iOS 17 ve iPadOS 17 için herkese açık yani public beta sürecine resmen geçildi. Ek olarak macOS Sonoma ve watchOS 10 için de genel beta sürümleri yayınlandı. Peki nasıl indirilir?
Teknoloji - Teknoloji
12 Temmuz 2023 - 20:59

Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI'yi duyurdu: "Evrenin doğasını araştıracak"

Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'yi Twitter hesabından paylaştığı tweetle duyurdu. Şirket, evrenin gerçek doğasını anlamak için çalışmalar yürütecek.
Teknoloji - Teknoloji
12 Temmuz 2023 - 20:20

Honor Magic V2 katlanabilir telefon iddialı özellikleriyle tanıtıldı! Peki neler sunuyor?

Çin merkezli Honor, yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Honor Magic V2'yi tanıttı. "iPhone'dan daha hafif" olarak öne çıkarılan telefon, özellikleri ve tasarımıyla da iddialı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Temmuz 2023 - 17:35

Çalışanlarını çıkardı, işleri yapay zekaya yaptırdı! Patron tepki çekti

Hint bir CEO, şirketindeki destek personelinin yüzde 90’ını işten çıkardı. Bunun yerine yapay zeka sohbet robotları çalıştırdığını söyleyince olanlar oldu. Çalışanlardan büyük tepki çekti. 
Teknoloji - Teknoloji
12 Temmuz 2023 - 16:57

Milyonlarca yıl önce yaşamıştı: Dinozor iskeleti rekor fiyata alıcı bekliyor

Dünlayaca ünlü müzayede evi Sotheby's tarafından düzenlenen bir açık artırmayla, milyonlarca yıl önce yaşayan bir uçan sürüngen ile dinozor iskeleti satışa çıkarılıyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
12 Temmuz 2023 - 15:27

NATO liderlerinden "yapay zeka" pozları! Cumhurbaşkanı Erdoğan SİHA'nın önünde...

NATO üyesi ülkelerin devlet başkanlarının yapay zeka videosu sosyal medyada viral oldu. Videoda liderler ülkelerindeki en güçlü silahlarının önünde poz verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir SİHA'nın önünde konumlandırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Temmuz 2023 - 14:55

"Saçım başım dağınık" derdine son: Görüntülü görüşmelere yeni bir soluk getirildi

Meta, Instagram ve Facebook'a "avatar ile görüntülü görüşme yapabilme" özelliği ekledi. Kamera açmak için müsait olmadığınız durumlarda kullanıcıların işine yarayacak bu özellik, Android ve iOS'ta sunuldu.
Başa Dön Sona Git