Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 16:02

Neuralink çipi bir insana daha takıldı! İlk sonuçları Elon Musk açıkladı

Neuralink, felçli bireylerin cihazları düşünceyle kontrol etmesini sağlamak amacıyla geliştirdiği beyin çipini ikinci bir hastaya başarıyla yerleştirdi. Hastanın durumunu SpaceX CEO'su Elon Musk açıkladı.
 - Meta sessizliğini bozdu
05 Ağustos 2024 - 15:16

Meta, Instagram yasağı konusunda sessizliğini bozdu: "Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"

Sosyal platform devi Meta, Instagram'ın Türkiye'de erişim engelinin devam etmesi üzerine bir açıklama yaptı. Milyonlarca insanın ve işletmenin iletişim ve müşteri erişimi konusunda olumsuz etkilendiğini belirten şirket, "Instagram ne zaman açılacak?" sorusuna da belli belirsiz bir yorum yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 14:42

Instagram'ın açılması için yapması gereken 2 şey var! Teknoloji influencer'ı Hakkı Alkan tek tek sıraladı

4 günü aşkın süredir erişim engeli halinde bulunan Instagram'ın yetkilileri ile BTK'nın görüşmesi sona erdi. Yapılan görüşmenin ardından Meta'nın tutumuna bağlı olarak "Instagram açılacak mı?" sorusunun cevabı belli olacak. Bu bağlamda teknoloji influencer'ı Hakkı Alkan, ABD'li sosyal platform devinin atması gereken iki adımı sıraladı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 14:12

Türk araştırmacılardan dev atılım: Hayvan deneylerini bitirecek çip geliyor

ODTÜ, Avrupa Birliği destekli bir projede, hayvan deneylerini azaltmak amacıyla ilaç araştırmalarında kullanılacak çip üstü organ sistemleri geliştiriyor. Bu teknoloji, ilaçların vücut dışında etkin bir şekilde test edilmesini sağlayarak hayvan deneylerine olan ihtiyacı azaltmayı hedefliyor.
 - Instagram için kendi VPN'nizi kurun
05 Ağustos 2024 - 12:08

VPN'lerin güvenilirliği şüpheli! Instagram'a ücretsiz giriş için kendi VPN'nizi kurun

Instagram'a getirilen erişim yasağı dördüncü günde de devam ediyor. Kullanıcılar yasağı aşmak ve Instagram'a giriş yapabilmek amacıyla ücretsiz ve ücretli VPN uygulamalarına yönelmiş durumda. Fakat VPN uygulamaları, veri trafiğini log tutma yapabileceğinden güvenirliği şüpheli. Bu nedenle kendi VPN'nizi kurarak rahat bir nefes alabilirsiniz. İşte Instagram'a ücretsiz giriş için kendi VPN'nizi kurma rehberi...
 - Korkutan 'kanser' araştırması yayımlandı
05 Ağustos 2024 - 10:56

Genç nesiller alarmda! Yeni araştırma korkuttu: X ve Y kuşağında kanser riski daha fazla!

Y kuşağı ve X kuşağının 17 farklı kanser türü için daha yüksek risk taşıdığı ortaya çıktı. Özellikle Y kuşağının, 1955 doğumlu "bebek patlaması kuşağına" kıyasla pankreas, böbrek ve ince bağırsak kanserleri gibi türlerde iki ila üç kat daha yüksek insidans oranlarına sahip olduğu belirlendi.
Teknoloji - Teknoloji
05 Ağustos 2024 - 09:14

Apple, MacBook sahiplerine para ödeyecek: Kullanıcı başına 13 bin TL!

Teknoloji devi Apple, daha önce birçok kez iPhone sahiplerine, yaşanan sorunlar nedeniyle ödeme yapmıştı. Şimdi de aynı durum MacBook için geçerli oldu. Şirket, MacBook'taki kelebek klavye sorunları için kullanıcı başına 395 dolara kadar (yaklaşık 13 bin TL) ödeme yapmaya başladı.
 - Uzmanı uyardı: Hesabınızı boşaltırlar 
04 Ağustos 2024 - 21:50

Instagram'da VPN tehlikesi! Uzmanı uyardı: Bilgilerinize ulaşırlar, hesabınızı boşaltırlar 

Geçtiğimiz cuma günü BTK'nın kararı ile Instagram'a erişim engeli geldi. Milyonlarca kullanıcı uygulamaya girmek için VPN kullanırken teknoloji editörü Hakkı Alkan'dan uyarı geldi. VPN tehlikesinden bahseden Alkan, Instagram'ın açılacağı tarihi de açıkladı. 
Teknoloji - Teknoloji
04 Ağustos 2024 - 16:57

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye'yi dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tokat'ta AK Parti İl Danışma Meclisi toplantında, Türkiye'yi Avrupa'nın 6. dünyanın 8. yüksek hızlı tren işletmecisi yaptıklarını söyledi.
 - Gözler ekim ayına çevrildi
04 Ağustos 2024 - 10:14

Instagram için 48 saatlik süre doldu! Ne erişim engeli kaldırıldı ne de mahkeme kararı geldi: Gözler ekim ayında

Instagram'ın BTK tarafından engellenmesi üzerine Türkiye'den hiçbir kullanıcı uygulamayı kullanamıyor. Kararın mahkeme tarafından tasdiklenmesi için yasal süre olan 48 saat doldu. Ancak sürenin dolmasıyla ne Instagram açıldı ne de mahkeme kararı geldi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 18:40

NASA astronotu 'bir daha asla çekilemeyecek' fotoğrafı Instagram'dan paylaştı! 

Astronot ve astrofotoğrafçı Donald Pettit, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çektiği ve "bir daha asla çekilemeyecek" nadir bir fotoğrafı Instagram'da paylaştı. Pettit'in benzersiz görüntüsü, uzayın derinliklerindeki eşsiz anları yakalarken, fotoğrafçılık tutkunlarının ilgisini çekti.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 17:42

Audi sözünü tutamadı: 2033'teki 'araç' planını iptal etti!

Elektrikli arabaların, otomotiv sektörünün geleceğinde baskın bir rol oynayacağına dair tartışmalar devam ediyor. Audi, 2033 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçiş planını esnetmeyi düşünüyor, zira elektrikli araçlara olan talep beklenenden düşük seviyede.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 16:45

OpenAI destekli Figure 02 tanıtıldı: "Gezegendeki en gelişmiş insansı robot"

OpenAI'ın maddi destek verdiği Figure, en yeni insansı robot modeli Figure 02'yi 6 Ağustos'ta tanıtacağını açıkladı. Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Bursa Teknik Üniversitesi, Moria adlı yapay zeka destekli insansı robotunu duyurmuştu.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 16:05

'Xiaomi reklam kapatma' kolay olmayacak: Kullanıcıları üzen açıklama şirketten geldi

Xiaomi, telefonlarında sistem reklamlarını tek bir tuşla kapatma özelliği üzerinde çalıştığı iddiaları üzerine kullanıcılarını kızdıran bir açıklama yaptı. Çinli şirket, önceden yüklenmiş uygulamaları azaltsa da reklamları devre dışı bırakmayı kolaylaştırmayacak.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 15:46

Türk mühendisler geliştirdi: Adastec'in otonom otobüsü ABD'de hizmete girdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerin kurduğu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da desteklediği Adastec firması tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsün kullanıma sunulduğunu duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 14:58

Gülü seven dikenine katlanır sözüne son: 400 milyon yıllık gizem nihayet çözüldü!

Bilim insanları, gül dikenlerinin 400 milyon yıllık sırrını yeni bir çalışmayla beraber çözdü. Bitkilerin dikenli özelliklerini oluşturan eski bir gen ailesinin keşfedildiği ve bu buluşun dikensiz bitki yetiştirme olanaklarını artırdığı belirtildi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 14:10

Apple'dan katlanabilir iPhone atağı: 2026'da iki yeni model geliyor

Samsung, Xiaomi ve Oppo gibi, akıllı telefon sektöründeki büyük isimler katlanabilir telefon pazarına girdi. Apple'ın da bu alanda adım atması bekleniyor. ABD'li teknoloji devi ise aynı anda iki model piyasaya sürerek kullanıcılarının açlığını giderebilir.
 - E-ticaret kaosu başladı
03 Ağustos 2024 - 12:10

Instagram'ın engellenmesinin etkileri: İçerik üreterek para kazananlar kara kara düşünüyor!

Instagram, Türkiye'den erişime engellendi. BTK tarafından alınan bu kararın ise özellikle e-ticaret sektörü başta olmak üzere sosyalleşme ve toplumsal iletişim üzerinde olumsuz etkileri olacağı düşünülüyor. Peki Instagram neden kapatıldı ve ne zaman açılacak?
 - Alternatif sosyal medya uygulamaları
03 Ağustos 2024 - 11:26

Instagram yoksa onlar var: Instagram'a alternatif sosyal medya uygulamaları

Türkiye'de "katalog suçlar" nedeniyle Instagram'a erişim engeli getirildi. Kullanıcılar alternatif sosyal medya platformlarına yöneldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Instagram'ın Türkiye'nin kurallarına uyması halinde erişim yasağının kaldırılacağını belirtirken Instagram alternatifi sosyal medya platformları gündem oldu.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 10:24

iPhone kullanıcılarını sevindiren haber: ChatGPT ile Siri birleşmesi için tarih verildi

Apple, ChatGPT entegrasyonunu içerecek olan iOS 18.2 güncellemesini hazırlıyor. Apple CEO'su Tim Cook, Apple Intelligence'ın kademeli olarak geliştiricilere sunulduğunu ve Siri ile ChatGPT birleşmesinin ne zaman gerçekleşeceğini açıkladı.
Başa Dön Sona Git