Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
03 Ağustos 2024 - 09:13

Elden Ring'in zorluk seviyesine kızan bir oyuncu, yapımcıyı dava ediyor: "Ruh sağlığım bozuldu"

Bir oyuncu, Elden Ring'in aşırı zorluğunun içeriğin büyük bir kısmını erişilemez kıldığını ve ruh sağlığını olumsuz etkilediğini iddia ederek FromSoftware ve Bandai Namco'ya dava açmayı planlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 17:55

Dünyanın konuştuğu Yusuf Dikeç'in viral olan atış pozunu yapay zeka yeniden oluşturdu

Milli sporcu Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım Mücadelesi kategorisinde gümüş madalya kazanarak dikkat çekti. Sosyal medyada büyük ilgi gören Dikeç'in ikonik pozunu yapay zeka uygulaması DALL-E yeniden oluşturdu.
 - Şimdiye kadar kapatılan sosyal medya platformları
02 Ağustos 2024 - 17:17

Instagram erişim engeli sonrası merak edildi: Türkiye'de şimdiye kadar kapatılan sosyal medya platformları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Instagram Türkiye sınırları içerisinde "katalog suç" kapsamında erişime kapatıldı. Öte yandan Türkiye'de erişim engeli getirilen tek platform Instagram değil. Daha önce birçok site ve sosyal medya ağı yasaklardan nasibini almıştı. Peki Instagram ne zaman açılacak?
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 17:05

BTK erişim engeli getirdi kullanıcılar çıldırdı! Herkes ‘İnstagram’a nasıl girilir?’ diye araştırıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, dün gece saatlerinde Instagram'a erişim engeli getirildi. Ülke genelinde bomba etkisine neden olan haberin ardından milyonlarca kullanıcı platformuna giriş yapmak için araştırma yapmaya başladı. Peki, erişim engeli getirilen İnstagram'a nasıl girilir? VPN ile İnstagram'a girilir mi? VPN nasıl indirilir? İşte detaylar...
 - A, B, AB ve 0'ın gizemleri
02 Ağustos 2024 - 16:06

Zekanız kan grubunuzda gizli! A, B, AB ve 0'ın gizemleri

Japonya'da yapılan araştırmalara göre, kan gruplarının kişilik özelliklerini ve zeka seviyelerini etkilediği öne sürülüyor. Ketsueki-gata teorisi, her kan grubunun belirli olumlu ve olumsuz kişilik özellikleri taşıdığını iddia ediyor. Japonlar evlilik aşamasında bile bu teoriye önem veriyorlar.
 - Instagram'a erişim engeli getirilmişti...
02 Ağustos 2024 - 15:26

Instagram'a erişim engeli getirilmişti! İlk resmi açıklama geldi

Sosyal medya platformu Instagram'a BTK tarafından erişim engeli getirilmişti. Instagram'a getirilen erişim engeliyle ilgili ilk resmi açıklama geldi. Açıklamayı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Instagram erişim engeline ilişkin konuştu.
 - Türkiye listede! İşte kullanıcı sayısı
02 Ağustos 2024 - 15:22

Instagram'ı en çok kullanan 5 ülke: İşte Instagram erişim engeli yaşayan Türkiye'nin kullanıcı sayısı

Türkiye, güne Meta çatısı altındaki Instagram'a erişim engeliyle başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a erişim engeli getirince milyonlarca kullanıcı profiline giriş yapamadı. Türkiye, Instagram'ı en çok kullanan ülkeler arasında. Henüz erişimin ne zaman açılacağına dair açıklama gelmedi. Dünyada Instagram'ı en çok kullanan ülkeler ise merak edildi. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 15:03

Türkiye'de yapay zekalı insansı robot geliştirildi: Yüz tanıyabiliyor, soruları cevaplayabiliyor

Bursa Teknik Üniversitesi'nde Dr. Nurettin Gökhan Adar ve Dr. Mustafa Özden'in öncülüğünde geliştirilen ve "Moria" adı verilen yapay zeka destekli insansı robot, yüz tanıma ve kişi takibi gibi önemli fonksiyonları yerine getirebiliyor. Proje, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 - Yıl sonu hedefi şimdiden aşıldı
02 Ağustos 2024 - 14:27

Türkiye'nin dijital yüzü e-Devlet'in kullanıcı sayısı belli oldu! En çok kullanılan hizmetler

e-Devlet Kapısı, kullanıcı sayısında büyük bir başarıya imza attı. Dijital Dönüşüm Ofisi'nden alınan bilgiye göre, e-Devlet 1 Ağustos itibarıyla 66 milyon kullanıcıyı geçti. Ayrıca en çok kullanılan hizmetlerde de SGK başı çekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 14:04

Kuş şeklinde drone görenleri şaşırttı! Çin'in ''Küçük Şahin''i göklerde

Çin'in geliştirdiği deniz piyadeleri tarafından kullanılan kuş şeklindeki drone yeni görüntüleriyle sosyal medyada büyük ilgi gördü. ''Küçük şahin'' olarak anılan drone aktif kullanılmaya başladı. Tasarlanan yeni insansız hava aracının askeri ve sivil uygulamalarda büyük potansiyelinin olduğu belirtiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 13:59

'Tarafgirlik' yapay zekaya sıçradı... Haniye paylaşımlarını engelleyen Meta'ya tepkiler çığ gibi!

Yapay zeka algoritmalarının siyasi konularda taraf tutmasıyla ilgili tartışmalar, Meta AI'ın Donald Trump'a suikast girişimi hakkında bilgi vermeyip Kamala Harris'in seçim kampanyası hakkında detaylı bilgi sunmasıyla alevlendi. Öte yandan Hamas lideri Haniye paylaşımlarını sansürleyen Meta'ya tepki yağıyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 13:24

Uzayın hakimi SpaceX! 23 Starlink uydusu daha fırlatıldı

Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starlink uydularını fırlatmaya devam ediyor. Falcon-9 roketiyle 23 adet daha Starlik uydusu yörüngeye gönderildi.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 11:57

Star Wars Outlaws sistem gereksinimleri belli oldu: İşte uzak galaksilere yolculuğun bedeli!

Ubisoft, ağustos ayında PC ve oyun konsollarında piyasaya süreceği Star Wars Outlaws oyununun merakla beklenen sistem gereksinimlerini açıkladı. Oyunu yüksek ayarda oynamak isteyenlerin cebinden çıkacak miktar da böylelikle belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 11:29

TAAC Havacılık Teknolojileri yeni bir iş birliğine imza attı

TAAC Havacılık Teknolojileri, Emerson’un Test ve Ölçüm İş Birimi ile Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı 2024'te “İş birliği Protokolü” imzaladı. TUSAŞ ve Altınay Savunma Teknolojileri’nin iştiraki TAAC, bu iş birliği ile global etkisini artırmayı hedefliyor.
 - 41'inci uçuş testi de tamam!
02 Ağustos 2024 - 11:23

Başarılar peş peşe: Bayraktar KALKAN DİHA kritik bir testi daha tamamladı

Türk savunma sanayisinin temel yapı taşlarından Baykar, Taktik İHA sınıfı hava aracı Bayraktar KALKAN DİHA'nın 41'inci uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu. Bayraktar KALKAN DİHA, son testi kapsamında 2 buçuk saat havada kaldı.
 - Bilim insanlarından yeni çözüm
02 Ağustos 2024 - 10:50

Bilim insanları Dünya'da yaşam yok olursa ne yapılacağını açıkladı: Çözüm Ay'da!

Bilim insanları, Dünya'daki nesli tükenme tehdidi altındaki hayvanların dondurulmuş hücrelerini Ay'da bir biyolojik depoda saklamayı öneriyor. Bu proje, Dünya'da yaşamın yok olması durumunda bu hücreleri klonlayarak yeni bir yaşam oluşturmayı hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 10:02

En güçlü Android telefonlar: Temmuz ayının performans sıralaması belli oldu

Temmuz ayının Android amiral gemisi performans listesi açıklandı. Piyasadaki telefonların performansını test eden AnTuTu platformu, en güçlü 10 Android telefonu açıkladı. İşte geçtiğimiz ayın en güçlü telefonu.
 - Selçuk Bayraktar kritik başarıyı duyurdu
02 Ağustos 2024 - 09:56

Bayraktar KIZILELMA PT-3'ten kritik başarı! Selçuk Bayraktar: İkinci taksi testi tamamlandı

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA bir testini daha başarıyla tamamladı. Selçuk Bayraktar sosyal medyada video paylaşarak KIZILELMA PT-3'ün ikinci taksi testinin yapıldığını duyurdu. İşte Bayraktar KIZILELMA özellikler ve taksi hakkında detaylar...
 - Tüm dünyaya net bir uyarı verildi!
02 Ağustos 2024 - 09:43

Instagram'a erişim engeliyle tüm dünyaya net bir uyarı verildi! Türkiye'den sansüre karşı sansür harekatı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Instagram'a yönelik yapılan erişim engelli hakkında konuştu. Kırık, Türkiye'nin sansüre karşı sansür uygulayarak dünyaya net bir mesaj verdiğini ifade etti. İletişim uzmanı, aynı zamanda Instagram erişim engeliyle yapılan uyarının ise perde arkasını yorumladı.
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 09:16

2025 BMW M5 Touring modelinin tanıtılacağı tarih açıklandı

BMW, yeni 2025 M5 Touring modelini 2024 Monterey Otomobil Haftası'nda tanıtacak. Bu model, 4.4 litrelik çift turboşarjlı V8 plug-in hibrit motoru ile 305 km/s azami hız ve 1000 Nm tork üretebiliyor. Peki 2025 BMW M5 Touring modelinden neler bekleniyor?
Başa Dön Sona Git