Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
02 Ağustos 2024 - 09:16

2025 BMW M5 Touring modelinin tanıtılacağı tarih açıklandı

BMW, yeni 2025 M5 Touring modelini 2024 Monterey Otomobil Haftası'nda tanıtacak. Bu model, 4.4 litrelik çift turboşarjlı V8 plug-in hibrit motoru ile 305 km/s azami hız ve 1000 Nm tork üretebiliyor. Peki 2025 BMW M5 Touring modelinden neler bekleniyor?
 - BTK'dan sürpriz karar
02 Ağustos 2024 - 07:21

Instagram'a erişim engellendi! BTK'dan sürpriz karar

Instagram kullanıcıları platforma erişim sağlayamayınca 'Instagram çöktü mü?' sorusunun cevabını merak etti. BTK tarafından sosyal medya platformuna erişimin engellendiği öğrenildi.
 - "Adana Şampiyonlar Ligi olacak"
01 Ağustos 2024 - 17:04

Teknofest 2024'te büyük sürprizler! T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır açıkladı: Adana 'Teknofest Şampiyonlar Ligi' olacak

Ülkemizi 'Tam Bağımsız Müreffeh Bir Türkiye' hedefine taşımak için gece gündüz demeden çalışan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Teknofest 2024 öncesinde, kapılarını tgrthaber.com'a açtı. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, tgrthaber.com'a özel verdiği röportajda; Teknofest 2024 Adana'da yapılacak sürprizlerden bahsetti. Hıdır yaptığı açıklamalarda Teknofest 2024 Adana'nın; 'Şampiyonlar Ligi' olacağını ifade etti.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ağustos 2024 - 17:01

Türkiye’nin büyük dil modeli yarışması T3Al Hackathon başlıyor

Genç mühendis adaylarının motivasyonlarını artırmak ve hayal güçlerini genişletmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan T3Al Hackathon Yarışması, TEKNOFEST 2024’te teknolojiseverlerle buluşuyor.
 - Bilim insanları sonucu paylaştı
01 Ağustos 2024 - 14:50

Ay ile ilgili yeni keşif! Bilim insanları sonucu paylaştı: Dünya uydusundaki kabuk oluşumu sürüyor

Dünya'nın uydusundaki kabuk oluşumu sürüyor. Ay'dan getirilen toprak örnekleri kabuk oluşumunun devam ettiğini kanıtladı. Bilim insanlarının detaylı yaptığı çalışmalarda erken kabuk kuramı geliştirilirken, yeni bir keşfin sonuçlarına ulaşıldı. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
01 Ağustos 2024 - 11:04

Akıllı evlerde veri güvenliği hayati önem taşıyor

Akıllı evlerin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte güvenlik ve mahremiyet koruma konuları da daha fazla önem kazanıyor. Bu teknolojilerin sağladığı kolaylık ve konforun yanı sıra ev sahipleri güvenliklerini ve kişisel mahremiyetlerini koruma konusunda endişe taşıyor.
 - Dünyada bir ilki başardı!
31 Temmuz 2024 - 17:49

Diş ağrısını geçirmek için robot diş hekimi devrede! Dünyada ilk kez bir insan hastada denendi

Diş ağrısını geçirmek ve diğer diş hastalıklarının tedavisi için robot doktorlara başvurma dönemi başlıyor. ABD'de bir robot diş hekimi, dünyada ilk kez bir insan hasta üzerinde denendi ve başarılı oldu. Yapay zeka destekli robot, diş kaplama süresini iki saatten on beş dakikaya indirdi.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 17:34

Yapay zeka teknolojisi IFS'de çift haneli büyüme sağladı! Yılın ilk yarısında büyük başarı

Global kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS, 2024 yılının ilk yarısının finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre yıllık yinelenen gelirin yüzde 24 artışla 850 Milyon Euro'nun üzerine çıkması ve Cloud gelirinin yüzde 20 artması şirketin güçlü çift haneli büyüme trendinin devam ettiğini gösteriyor. Son altı ayda portföyüne yüzlerce marka ekleyen şirketin büyümesindeki en büyük etken ise IFS Cloud'un son sürümündeki yeni endüstriyel yapay zeka yetenekleri oldu.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 16:52

Google Fotoğraflar'daki yapay zeka düzenleme araçları artık ücretsiz!

Google sözünü tuttu. Google Fotoğraflar'ın bir görüntüden nesne kaldırma ve arka plan silme gibi yapay zeka düzenleme araçlarını ücretsiz olarak erişime açtı. Daha önce bu araçları yalnızca Google One aboneleri kullanabiliyordu.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 16:11

Meta'dan Haniye paylaşımlarına engel! Kullanıcılardan "Instagram ve Facebook İsrail'i koruyor" tepkisi

Sosyal platform devi Meta, Instagram ve Facebook'ta Hamas lideri İsmail Haniye ile ilgili paylaşılan taziye mesajlarını tek tek kaldırmaya başladı. Olaya sinirlenen kullanıcılar, şirketin İsrail'i koruduğunu ve Filistin direnişini sansürlediğini savundu.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 15:43

Uygun fiyatlı efsane özellikler sunan Nothing Phone (2a) Plus tanıtıldı

OnePlus kurucusu Carl Pei'nin şirketi Nothing, mart ayında tanıttığı Phone (2a) modelinin gelişmiş versiyonunu tanıttı: Nothing Phone (2a) Plus, Dimensity 7350 Pro işlemcisi, yeni 50 Megapiksellik selfie kamerası ve iki yeni renk seçeneğiyle birlikte geliyor.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 14:52

Spotify, ücretsiz kullanıcılar için şarkı sözleri sınırını artırdı

Spotify, gelen şikayetler üzerine ücretsiz kullanıcıların ayda sadece üç şarkı sözü görebildiği sınırlamayı genişletti. Artık Spotify Premium kullanmayanlar aylık olarak daha fazla şarkının sözünü görüntüleyebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 14:23

112 milyon TL'lik otomobil: Pagani Utopia Roadster tanıtıldı! Parası olan bile alamayabilir

Pagani, yeni Utopia Roadster modelini tanıttı. Mercedes-AMG tarafından geliştirilen V12 motoru ve karbon fiber gövdesiyle dikkat çeken bu model, 3.1 milyon euro (112 milyon TL) fiyat etiketine sahip olsa da sınırlı sayıda üretileceği için parası olan bile istediği zaman alamayabilir.
 - İthal ediliyordu artık Türkiye'de üretilecek
31 Temmuz 2024 - 13:41

İthal ediliyordu artık Türkiye'de üretilecek! Savunma sanayinde kullanılan makaron millileştiriliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), savunma sanayi ve kablo sektöründeki firmalarla yaptığı iş birliği kapsamında askerî standartlara uygun ısıyla daralan makaronun millî üretimine yönelik bir protokol imzaladı. Bu iş birliği, Türkiye'nin Savunma Sanayi alanına önemli katkılar sağlayacak.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 12:00

iPhone SE 4 ekranı BOE ve LG'ye emanet

Apple, iPhone SE 4 modelini önümüzdeki yıl çıkarmaya hazırlanıyor. Uygun fiyatlı iPhone modeli olarak piyasaya sürülecek akıllı telefonun ekranını LG ve BOE birlikte üretecek.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 11:13

Neuralink rakibi Synchron'un beyin çipi, düşünce ile Apple Vision Pro'yu kontrol edebiliyor

Synchron, beyin çipini Apple Vision Pro gözlüğüne bağlayarak, hareket kabiliyeti kısıtlı hastaların cihazı düşünceleriyle kontrol etmelerini sağlıyor. İlk hasta olan 64 yaşındaki ALS hastası Mark, beyin implantı sayesinde Vision Pro'yu kullanarak birçok şeyi yapabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 10:36

ChatGPT'nin yeni 'Ses Modu' kullanıma açıldı: Scarlett Johansson benzerliği eleştirilmişti

OpenAI, yeni GPT-4 modeli ile Gelişmiş Ses Modunu bazı ChatGPT Plus kullanıcılarına sundu. Gelişmiş Ses Modu, kullanıcıların sesli komutlarını metne dönüştürüp, yanıtları gerçekçi bir sesle geri ileterek düşük gecikmeli sohbetler sağlıyor.
 - Orman yangınlarını görmek kolaylaşacak
31 Temmuz 2024 - 09:59

Google, orman yangını takip sistemini Türkiye'de devreye aldı

Google, yapay zeka destekli orman yangını izleme sistemini Türkiye ve diğer 14 Avrupa ve Afrika ülkesinde kullanıma açtı. Sistem, uydu görüntüleri ve çeşitli veri kaynakları kullanarak yangın sınırlarını belirliyor ve Google Haritalar üzerinden kullanıcılara sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
31 Temmuz 2024 - 09:19

Meta'ya dev ceza... Facebook'taki yüz tanıma verilerini izinsiz kullandı!

Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın sahibi Meta, kullanıcılarının yüz tanıma gibi biyometrik verilerini izinsiz topladığı gerekçesiyle Teksas Başsavcısı tarafından açılan dava sonucunda 1,4 milyar dolar ödemeyi kabul etti.
 - İlk uçuş öncesi kritik aşama
30 Temmuz 2024 - 23:08

Kızılelma göklere hazırlanıyor: Bayraktar KIZILELMA PT-3’ten ilk uçuş öncesi kritik aşama!

Türk savunma sanayisinin yükselen yıldızı BAYKAR, önemli bir başarıya daha imza attı. Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA PT-3 ilk motor testinin ardından başarıyla tamamlanan ilk taksi testiyle göklere yükselmeye bir adım daha yaklaştı.
Başa Dön Sona Git