Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
01 Haziran 2023 - 09:25

Instagram CEO’su birer birer açıkladı: Algoritma nasıl çalışıyor, işte tüm merak edilenler!

Instagram algoritmasının nasıl çalıştığı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Hikayeler, ana sayfa ve Reels’ler için sıralama faktörünün nasıl olduğu, Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından detaylarıyla açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Haziran 2023 - 09:04

iOS 17 öncesi bir güncelleme daha: iOS 16.6 Beta 2 güncellemesi yayınlandı

Apple, etkinliğe bir hafta kala muhtemelen son iOS 16 güncellemesini yayınladı. Geliştiriciler için iOS 16.6 Beta 2 artık indirilebilir.
Teknoloji - Teknoloji
01 Haziran 2023 - 09:00

Çin'de yapay zeka alarmı: En kötü durum...

Çin lideri Şi Cinping yapay zeka üzerindeki devlet gözetiminin artırılması gerektiğini belirterek "En kötü duruma hazırlıklı olunmalı" dedi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Haziran 2023 - 08:48

Çin'de yapay zeka alarmı: En kötü durum...

Çin lideri Şi Cinping yapay zeka üzerindeki devlet gözetiminin artırılması gerektiğini belirterek "En kötü duruma hazırlıklı olunmalı" dedi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Mayıs 2023 - 23:20

NASA'dan tarihi UFO açıklaması: Görüntüler paylaşıldı

İnsanoğlunun yüz yıllardır cevabını aradığı 'Dünya dışı yaşam var mı?' sorusu halen cevaplanmış değil. Günümüzde de oldukça tartışılan UFO konusuna ilişkin NASA'dan tarihi bir açıklama geldi. NASA'da görevli David Spergel, "Artık dışarıda pek çok gezegen olduğunu biliyoruz, bu nedenle yaşam için pek çok potansiyel ortam var" dedi. Ayrıca NASA, henüz tam olarak çözemediği uçan metal kürelerin görüntülerini de paylaştı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Mayıs 2023 - 22:55

iPhone'na rakip olacakken piyasadan silindi! İlk yerli cep telefonumuz hakkında hiç duymadığınız 8 bilgi

Bugün herkesin dilinden düşmeyen yeri otomobil Togg'un geçmişteki hikayesi olarak anlatılan Devrim otomobilinin, telekomünikasyon boyutundaki benzeri ASELSAN 1919'un özelliklerini duyan hayrete düşüyor. 90'lı yılların sonu 2000'li yılların başında cep telefonu furyasına katılan ve Türk mühendislerin geliştirdiği ASELSAN 1919 modelini duymuş muydunuz? Dönemin rakipleri Nokia, Motorola ve Ericsson'a rakip olan bu cep telefonunun özelliklerini duyan hayret ediyor. İşte ASELSAN 1919'un hikayesi...
 - Uzaylılar gerçekten var mı?
31 Mayıs 2023 - 21:44

Uzaylılar gerçekten var mı? NASA'dan tarihi açıklama geldi: Pek çok potansiyel ortam var (NASA UFO açıklaması 2023)

İnsanoğlunun yüz yıllardır cevabını aradığı 'Dünya dışı yaşam var mı?' sorusu halen cevaplanmış değil. Günümüzde de oldukça tartışılan UFO konusuna ilişkin NASA'dan tarihi bir açıklama geldi. Detaylar haberimizde...
 - Artemis pahalıya mal oldu
31 Mayıs 2023 - 17:50

Artemis pahalıya mal oldu: NASA’nın Ay görevi bütçeyi aştı

NASA'nın Ay’a insanlı uçuş görevi Astemis için tasarladığı roketin bütçeyi 6 milyar dolar aştığı ve programının 6 ay gerisinde kaldığı ortaya çıktı
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 17:07

Bir yasak da AB çalışanlarına: ‘Yapay zeka’ uygulamaları artık kullanılamayacak

Dünyanın dört bir yanında resmi kurum ve kuruluşlar çalışanlarına yapay zeka uygulamalarını kullanmayı yasakladı. Şimdi ise güvenlik endişeleri nedeniyle bir yasak da AB’den geldi.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 14:50

İmzalar atıldı, öğrenciler asgari ücret kadar maaş alacak: Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Baykar Teknoloji arasında Anadolu Lisesi için imzalar atıldı. Savunma Sanayii'nin önde gelen şirketlerinden Baykar, ' Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolı
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 14:18

Dikkat! WhatsApp'ı çökerten mesaj sosyal medyada hızla yayılıyor

Sosyal medya mecralarında hızla yayılan bir mesaj, WhatsApp'ın kullanılamaz hale gelmesine sebep oluyor. İşte WhatsApp çökerten o mesaj ve çözümü...
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 13:20

Deprem anında uyarı veren cihaz geliştirildi: "Avizeye bakmaya son"

Dicle Üniversitesi ve Batman Üniversitesi'nden bir grup akademisyen, yapıdaki titreşimleri algılayarak sarsıntı anında kullanıcıya uyarı gönderen "Duyar" isimli cihaz geliştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 12:29

Yerli ve milli İHA ‘ANKA’ için hazırlanan belgesel yayında: İşte TUSAŞ’ın ilk İHA’sı için tüm merakları giderecek video!

Yerli ve milli İHA ANKA, ilk ihracat başarısıyla belgesele konu oldu. TUSAŞ tarafından geliştirilen ilk İHA için hazırlanan belgeselde döneminin emektarları ve tanıkları yer aldı.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 12:18

Apple'ın kararı herkesi şok etti: Bu kadarını kimse beklemiyordu!

Apple, klasik müzik tutkunlarına özel olarak geliştirdiği Apple Music Classical uygulamasını iPad'e ve Mac'e getirmeden önce Android'de kullanıma sundu.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 12:10

Google Chrome 114 güncellemesi çıktı: Gelişmiş okuma modu ve daha birçok yenilik geldi

Dünyanın en çok kullanılan Google Chrome tarayıcısı için 114 yapı numaralı güncelleme yayınlandı. Gelişmiş okuma modu ve daha birçok yenilik kullanıcılara sunuldu. İşte Chrome 114 ile gelen tüm yenilikler.
 - İlişkileri bozacak....
31 Mayıs 2023 - 11:19

WhatsApp, ilişkileri bozacak yeni özelliğini kullanıma sundu: İşte iPhone için gelen son güncelleme!

WhatsApp, iOS için kısa süre önce kapsamlı bir güncelleme aldı. 23.10.76 yapı numaralı güncelleme ile çoklu cihaz desteği kullanıma sunulmaya başladı. İşte son güncelleme ile gelen tüm yenilikler.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 10:59

Twitter eridi bitti: Elon Musk sonrası piyasa değeri ne kadar?

Yatırım şirketinin analizine göre Twitter, Elon Musk tarafından satın alındıktan sonraki piyasa değerini adeta eritti. Musk'ın ödediği fiyatın yarısı bile etmiyor.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 09:53

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, Türkiye'de de kullanıma sunuldu!

Geçtiğimiz haftalarda iOS platformu için çıkış yapan ve onlarca ülkeye açılan ChatGPT, nihayet Türkiye'ye de geldi. OpenAI'in yapay zeka sohbet robotu ücretsiz olarak kullaılabilir.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mayıs 2023 - 09:39

Xbox Game Pass için Haziran ayında gelecek oyunlar belli oldu

Microsoft, Xbox Game Pass abonelerine önümüzdeki ay yepyeni oyunlar sunacak. İşte değeri 500 TL olan oyunların listesi.
Teknoloji - Teknoloji
30 Mayıs 2023 - 15:59

Xiaomi’den bir ülkeye jest: 5 Telefonun garanti süresi +2 yıl daha uzatıldı!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, kısa süre önce bir ülkede şaşırtan karar aldı. Firma, Redmi Note 10 serisi dahil 5 modelin garanti süresini 2 yıl uzattı.
Başa Dön Sona Git