Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2023 - 12:07

En iyi döviz kuru takip uygulamaları

Türkiye'de Dolar ve Euro gibi yabancı para birimlerinin TL karşısındaki yükselişini ve düşüşünü anlık olarak takip edebileceğiniz döviz kuru takip uygulamaları listesi hazırladık.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2023 - 22:20

Gözler Elon Musk’ta! Twitter, AB Dezenformasyon Kodu’ndan çekildi

Sosyal medya devi Twitter’in yanlış bilgilerin yayılmasını önleme amacıyla 2022 yılının Haziran ayında yürürlüğe giren Avrupa Birliği (AB) Dezenformasyon Kodu’ndan çekildiği açıklandı.
 - Düşmanı 'noktasal' avlayacak
27 Mayıs 2023 - 21:18

Tayfun füzesinde savaşın seyrini değiştirecek özellik! İsmail Demir ve ROKETSAN Genel Müdürü İkinci açıkladı

Savunma alanında önemli başarılardan biri olan balistik Tayfun füzesi ile ilgili yeni ayrıntılar dikkat çekti. Savunma Sanayii başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve ROKETSAN Genel Müdür Murat İkinci 561 kilometre menzili geçen TAYFUN füzesinin yeni özelliklerini anlattı.
 - Tesla’da büyük sızıntı
27 Mayıs 2023 - 19:47

Tesla araçlarda büyük sızıntı! Gizli veriler ortaya çıktı, Elon Musk da tehlikede

Gizli veriler ortaya çıktı, Elon Musk da tehlikede
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2023 - 13:38

Instagram'da son görülme ve çevrimiçi nasıl kapatılır?

Instagram uygulamasında en son aktif olduğunuz tarihi ve saati mesajlaştığınız kişilerin görmesini sağlayan son görülme (hareket durumu) nasıl kapatılır? İşte Instagram son görülme ve çevrimiçi kapatma adımları...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Mayıs 2023 - 12:27

WhatsApp'a birbirinden müthiş yenilikler yolda: Özellikle bir tanesi çok konuşulacak

WhatsApp son dönemde yaptığı yeniliklerle kullanıcıların beğenisini kazandı. 'Edit' butonuyla kullanıcılara gönderdikleri mesajı 15 dakika içinde düzenleme imkânı verilirken, 'Sohbet Kilitleme' işleviyle uygulamayı tümüyle kilitlemeye gerek kalmadan spesifik bir konuşmayı korumaya almak mümkün hale geldi. Bununla birlikte Meta'ya ait platform yeniliğe adeta doymuyor. İşte WhatsApp'a gelecek yepyeni özellikler...
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2023 - 10:57

iPhone kullanıcıları dikkat... Fotoğraflarınız silinebilir, Apple'dan son çağrı!

Apple, telefonunuzla çektiğiniz fotoğraflara iPad, Mac, iPod gibi diğer cihazlardan erişmenizi sağlayan ücretsiz 'Fotoğraf Yayınım' hizmetini kapatacağını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2023 - 10:09

Steam'de 400 TL'lik FPS oyunu ücretsiz verilmeye başlandı

Popüler dijital oyun satın alma platformu Steam, 400 Türk Lirası değerindeki Squad oyununu ücretsiz dağıtma kararı aldı.
 - Ege'de Yunan tacizine 'Reis' kalkanı
26 Mayıs 2023 - 22:02

Ege'de Yunan tacizine 'Hızır Reis' kalkanı: Mavi Vatan'da düşmana geçit vermeyecek!

Türkiye'nin denizaltı sistemlerindeki yeni gücü Hızır Reis kısa süre önce suya indirildi. Mavi Vatan'ın yeni gözü olan yerli ve milli denizaltı, düşmana geçit vermeyecek. Peki Hızır Reis'in özellikleri neler?
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 20:56

Telegram'dan WhatsApp'a ağır gönderme: Yeni özelliğiyle dalga geçti

Dünyanın en popüler iki mesajlaşma platformu arasındaki ezeli rekabeti kızıştıracak bir gelişme yaşandı. Telegram, WhatsApp'a 'mesaj düzenleme' özelliği gelmesiyle dalga geçti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 20:13

Yargıtay duyurdu: Yargıda 'yapay zeka' dönemi!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yapay zeka destekli Yargıtay İçtihat Merkezi'nin bu yıl içerisinde faaliyet geçmesini planladıklarını ifade etti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 17:28

İlginç keşif: İnsanlar da ayılar gibi kış uykusuna yatabilir 

Bilim insanları, tıpkı ayılar gibi insanların da kış uykusuna yatabileceğini ve bunun için gerekli olan teknolojiyi keşfettiklerini açıkladı. 
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 15:14

Google arama motoru yıllar sonra baştan sona değişti… Yapay zeka ile hem daha yeni hem de yetenekli!

Yapay zekanın geldiği son nokta arama motoru oldu. Google, bir süredir üzerine çalıştığı yeni yapay zeka modeli SGE’yi arama motorunda kullanıma sundu.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 14:42

Artık insanlar da 'kış uykusuna' yatabilecek!

Bilim insanları, ultrason teknolojisiyle insanlarda anında "uyuşukluk hali" oluşturabileceklerini ve bu durumun uzay uçuşlarından acil durum tedavisine kadar çeşitli alanlarda kullanılabileceğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 12:48

Amazon, Netflix ile dalga geçti: Yeni özelliğine Netflix kullanıcıları bile güldü

Netflix'in aile üyeleri dışındaki kullanıcılarla şifre paylaşımını yasaklaması eleştiri konusu oldu. Amazon, Netflix'in daha önce şifre paylaşımını övdüğü bir tweetini gündeme getirerek şirket ile adeta dalga geçti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 11:57

Bunları bilmiyorsanız 'Instagram kullanıyorum' demeyin: İşte çok işinize yarayacak Instagram hileleri

Sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, milyonlarca kullanıcısıyla günlük hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Ancak, Instagram'ın sadece gönderi paylaşma ve beğeni alma platformu olmadığını biliyor muydunuz? Instagram, pek çok kullanıcının bilmediği gizli özelliklere sahip. Bu özellikler sayesinde profilinizi daha ilgi çekici hale getirebilir, etkileşimlerinizi artırabilir ve Instagram deneyiminizi geliştirebilirsiniz
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 11:07

Twitter önemli eksikliğini gideriyor: Artık tek tuşla yapılabilecek

Twitter platformdaki videoları indirebilme özelliğini yakında kullanıcılara sunmayı planlıyor. Her türlü video Twitter'ın mobil uygulaması üzerinden tek tuşla indirilebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 10:15

YouTube'dan kritik karar: Unutulan özellik kaldırılıyor

YouTube belirli sayıda abonesi olanlar tarafından kullanılabilen 'Hikayeler' özelliğini kapatma kararı aldığını duyurdu. Şirket artık Shorts gibi kısa video oluşturma platformlarına odaklanacak.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 09:47

Beyin çipi insanlarda test edilebilecek: Elon Musk’a ‘FDA’dan yeşil ışık!

Elon Musk’ın beyin çipi geliştiren ve daha önce hayvan testlerinde başarılı sonuçlara ulaşan Neuralink şirketi, insanlı deneme çalışmaları için FDA’dan onay aldı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Mayıs 2023 - 09:09

Oyunseverler müjde: 200 TL’lik oyun Epic Games’te ücretsiz, işte indirmek için son tarih!

Epic Games’te hediye yağmuru devam ederken bu haftanın ücretsiz oyunu da açıklandı. 200 TL’lik oyun kısa süreliğine ücretsiz oldu.
Başa Dön Sona Git