Tgrt Haber
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
22 Mayıs 2023 - 15:29

BMW’den şaşırtacak yeni elektrikli adımı: Bu sefer otomobil değil!

Küresel pazarda artık elektrikli otomobil üretimi yaygınlaşıyor. Dünyaca ünlü şirketler otomobilden sonra gözünü farklı alanlara dikti. Alman devi BMW otomobilden sonra elektrikli tekne üretimi için adım attı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
22 Mayıs 2023 - 14:45

Yerli zırhlı araçlar göz doldurdu: Savunma sanayiinde kendimizle yarışıyoruz

Yerli İHA/SİHA, insansız savaş uçağı, insansız kara araçlarıyla dünya pazarında adından söz ettiren Türk Savunma sanayiisi farklı aşamalara geçti. Türk şirketler geliştirdiği yeni projelerle adeta kendisiyle yarışıyor. NATO üyesi Estonya'da yapılan 4x4 zırhlı araç ihalesinde yerli zırhlı araçlar göz doldurdu.
 - Dünya devlerini solladık!
22 Mayıs 2023 - 14:43

Savunma sanayiinde artık kendimizle yarışıyoruz! Yerli zırhlı araçlar dünya devlerini solladı

Yerli İHA/SİHA, insansız savaş uçağı, insansız kara araçlarıyla dünya pazarında adından söz ettiren Türk Savunma sanayiisi farklı aşamalara geçti. Türk şirketler geliştirdiği yeni projelerle adeta kendisiyle yarışıyor. NATO üyesi Estonya'da yapılan 4x4 zırhlı araç ihalesinde yerli zırhlı araçlar göz doldurdu.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mayıs 2023 - 13:55

Avrupa Birliği'nden Meta'ya tarihi ceza: Instagram ve WhatsApp, Avrupa'da kapanacak mı?

Avrupa Birliği, Meta'ya Avrupa sınırları içerisindeki kullanıcıların verilerini Amerika Birleşik Devletleri'ne aktardığı gerekçesiyle 1,3 milyar dolar para cezası verdi. Ayrıca veri akışının durdurulması için de süre tanındı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
22 Mayıs 2023 - 13:53

TGRT Haber yerli ve milli otomotiv TOGG direksiyonunda: Araç değil akıllı cihaz  

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u Bursa Gemlik'teki tesislerinde araçların üretim bandından inene kadar olan süreci TGRT Haber muhabiri gözlemledi ve test etti. İşte o heyecan dolu anlar...
Teknoloji - Teknoloji
22 Mayıs 2023 - 12:35

Apple, sır cihazı için Türkiye'den onay istedi: İşte 'xrProOS' hakkında bilinenler

Apple, WWDC 23 etkinliğinde görücüye çıkması beklenen sanal gerçeklik başlığı için Türk Patent ve Marka Kurumu'na marka tescil başvurusunda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mayıs 2023 - 11:29

Olmadığı masa yok: Yapay zeka şimdi de araba lastiğine sıçradı!

İnsan gücü gerektiren neredeyse her şeyi yapabilen yapay zeka bir alana daha el attı. ABD merkezli bir firma yapay zeka destekli araba lastiği değiştirme robotu 'RoboTire'yi tanıttı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mayıs 2023 - 10:38

Apple'ın eski çalışanı açıkladı: iPhone'a 'tüm uygulamaları kapat' butonu neden gelmiyor?

Android telefonlarda arka plandaki uygulamaları toplu halde kapatmak mümkünken iPhone'da neden bu özellik yok? Yıllardır merak edilen bu soruyu Apple'ın eski çalışanı açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mayıs 2023 - 09:54

Instagram'dan çok konuşulacak güncelleme: 'Reels arkadaşlıklarını' bitirecek!

Instagram, birine daha önce görmüş olduğu bir videoyu gönderenleri artık uyaracak. Geliştirme aşamasında olan yeni özellik, her gün aynı videyu onlarca kez görmek zorunda olanların hayatını kurtaracak.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mayıs 2023 - 01:19

Son dakika: Instagram'a erişim sorunu, akış yenilenemiyor! Instagram çöktü mü? İşte son durum!

Sosyal medya platformu Instagram'da dünya geneli erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar Instagram akış yenilemedi hatasıyla karşı karşıya kalırken, bazıları ise uygulamanın kendi kendine kapandığını bildirdi. Peki Instagram çöktü mü? İşte son durum...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
21 Mayıs 2023 - 12:36

Google hepsini tek tek tespit etti! Milyonlarca hesap silinecek

Google, dolandırıcılık ve hesap hırsızlığına karşı yeni önlemler aldı. Son 2 yılda açılan milyonlarca hesabın silineceğini duyuran Google, bunların hangi özellikleri taşıdığını da belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 20:18

Vergisiz iPhone fiyatları 2023: ÖTV'siz vergisiz iPhone 12, 13, 14 fiyatları ne kadar olur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında üniversite öğrencilerine tek seferliğe mahsus akıllı telefon alımında vergi muafiyeti sağlanacağı bulunuyor. Peki ÖTV'siz ve vergisiz iPhone 12, 13, 14 fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 14:35

Fotoğraftaki karalanmış bir metni nasıl okuyabiliriz? İşte çok basit yöntem!

Birisi size fotoğraf gönderdi ama asıl önemli olan yerin siyah renkle karalanmış olduğunu mu fark ettiniz? Bunu düzeltmenin çok basit bir yöntemi var. Fotoğraftaki karalanmış yazıyı görme içeriğimizde bu konuya değindik.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 12:54

30 dakikamız var! Tüm dünyayı bekleyen tehlikeyi NASA açıkladı

ABD merkezli Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), son dönemde peş peşe gerçekleşen Güneş fırtınalarıyla ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu. NASA, öldürücü güçte bir Güneş fırtınası yaşanırsa dünyanın karanlığa gömülebileceğini ve bu durumu sadece 30 dakika öncesinden anlayabileceğimizi açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 11:39

SiriGPT mi? Apple’dan ChatGPT’ye rakip olacak sohbet robotu geliyor

Yapay zeka sohbet robotu için teknoloji devleri rekabete girerken, Apple'ın da kendi modelini geliştirdiği ortaya çıktı. Peki SiriGPT mi geliyor? İşte paylaşılan son detaylar...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
20 Mayıs 2023 - 11:04

Mutlaka bilmeniz gereken 12 gizli iPhone kodu

Telefonumuzun tüm özelliklerini ayarlar uygulamasından açıp kapatabiliyoruz veya değiştirebiliyoruz. Ancak ayarlarda gördüklerinizin sadece "buz dağının görünen yüzü" olduğunu biliyor muydunuz? Buz dağının görünmeyen yüzünde telefonunuzla ilgili birçok bilgiye ulaşabileceğiniz gizli özellikler bulunuyor. Bunlara "gizli kodlar" sayesinde erişim sağlayabiliyoruz. İşte iPhone için mutlaka bilmeniz gereken gizli kodlar...
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 10:48

iPhone çok büyük bir sorunla gündemde: Kullanıcılar Apple'a isyan bayrağı çekti

iPhone ve iPad'e kamera, mikrofon gibi aksesuarların bağlanmasını sağlayan Lightning adaptörünün iOS 16.5 yüklü cihazlarda çalışmadığı ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 10:34

OnePlus 9/9 Pro için yeni yazılım güncellemesi yayınlandı: Gelen özellikler ve değişiklikler

OnePlus’ın amiral gemisi telefonları OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro modelleri için, OxygenOS 13.1.0.500 yapı numaralı yeni yazılım güncellemesi yayınlandı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 09:59

Google çığır açan özelliğini duyurdu: Dolandırılma devri kapanıyor!

Google, Küresel Erişilebilirlik Farkındalığı Günü kapsamında dijital dünyayı daha erişilebilir hale getirmek amacıyla geliştirdiği yenilikleri duyurdu. Haritalar uygulamasına eklenen "tekerlekli sandalye kullanımına uygun yerler" özelliğinden Chrome'un yazım yanlışlarını düzeltme işlevine, birçok yenilik dikkat çekti.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mayıs 2023 - 09:26

Samsung’dan ‘Galaxy’ telefonlar için kritik karar: Google uygulaması kalkıyor mu, işte son durum!

Samsung’un, Galaxy cihazlarında kullandığı arama motoru Google’ı kaldıracağı, bunun yerine Bing’e geçiş yapacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise konuya ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı.
Başa Dön Sona Git