Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
15 Mayıs 2023 - 18:16

Sony üzgün: Avrupa Komisyonu, Microsoft'un Activision'u satın alımını onayladı!

Sony'nin Microsoft'un 68,7 milyar dolar karşılığı Activision-Blizzard'ı satın alımını engelleme çabaları başarısızlıkla sonuçlanıyor. Japonya'nın ardından Avrupa Birliği de oyun dünyasının en büyük anlaşmasını "belirli şartlar" çerçevesinde resmen onayladığını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mayıs 2023 - 14:33

Twitter'ın 'seçim' kararı sonrası Elon Musk'tan çok sert açıklama!

Twitter, 2023 seçimleri öncesinde Türkiye'nin talebiyle bazı içeriklere erişim engeli getirmişti. Sosyal medya şirketinin bu kararı yabancı basında da çok çetin tartışmalara konu oldu. Konuyla ilgili Twitter'ın Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk'tan ilk açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mayıs 2023 - 12:56

Ucuz telefon isteyenler buraya: Vivo S17e tanıtıldı, işte fiyatı ve özellikleri!

Çinli teknoloji devi Vivo bugün orta segmente yeni bir model ekledi. Bütçe dostu denilecek fiyatıyla öne çıkan Vivo S17e resmen tanıtıldı, özellikleri ve fiyatı da belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mayıs 2023 - 11:59

Elon Musk'ın başı dertte: Tesla'ya menzil düşürdüğü gerekçesiyle dava açıldı

Bazı Tesla kullanıcıları otomatik yazılım güncellemelerinin araçların menzilini düşürdüğünü ve bataryaları bozduğunu öne sürdü. ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki otomobil sahipleri şirkete dava açtı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mayıs 2023 - 11:08

Apple'dan sevindiren iPhone 15 kararı: Kamera farkı ortadan kalkacak!

Apple'ın yaklaşan yeni iPhone'ları hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Buna göre iPhone 15 ile 15 Pro aynı kamera donanımına sahip olacak. Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan iPhone 14 serisinde 48 Megapiksel ana kamera yalnızca Pro modellerde bulunuyordu.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mayıs 2023 - 10:45

Zengin olmuş olabilirsiniz, Twitter hesabınızın değerini öğrenebileceğiniz site

'My Twitter Worth' isimli site kullanıcıların Twitter hesaplarının ederini anlamalarını sağlıyor. Siteye Twitter ile Oturum Aç yöntemiyle giriş yaptığınızda hesabınızın Türk Lirası cinsinden ne kadarlık bir maddi değeri olduğunu öğrenebiliyorsunuz.
Teknoloji - Teknoloji
14 Mayıs 2023 - 16:12

ChatGPT çağ atladı: Artık internetteki bilgilere gerçek zamanlı erişebiliyor

OpenAI, ChatGPT Plus kullanıcıları için "Web'de Gezinme" ve "Eklentiler" desteğini duyurdu. Sohbet robotu artık internetteki güncel bilgilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabilecek. Birbirinden farklı eklentileriyle de farklı amaçlara hizmet edebilir hale gelecek.
Teknoloji - Teknoloji
14 Mayıs 2023 - 15:28

iPhone 14 Pro can sıkan sorunla gündemde: Şikayetler üst üste!

Yeni nesil iPhone 14 Pro'da can sıkan sorun ortaya çıktı. Şikayetler artmaya başladı.
Teknoloji - Teknoloji
14 Mayıs 2023 - 14:36

Samsung bir ilki başaracak: Z Flip 5 bilgisayara dönüştürülebilecek

Flip serisi üzerine yoğunlaşan Samsung’un, Z Flip 5 modelinde sürpriz bir özelliğe yer vereceği ortaya çıktı. Katlanabilir ekranlı telefonu PC’ye dönüştürmek mümkün olacak.
Teknoloji - Teknoloji
14 Mayıs 2023 - 13:36

SpaceX uzayın hakimi olmaya devam ediyor: 56 uydu daha yörüngeye fırlatıldı

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, yeni Starlink uydularıyla uzaya hakim olmaya devam ederken 56 uyduyu daha yörüngeye fırlattı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
14 Mayıs 2023 - 11:54

Sınırlarda termal kamera dönemi, teröristlere göz açtırmayacak

Sınır güvenliğinde teknolojinin son imkanlarından da faydalanılıyor. Kullanılan termal kameralar sayesinde bir kilometre uzaklığa kadar ısı tespiti yapılabiliyor. Üstelik o ısının bir hayvana mı yoksa bir tehdit unsuruna mı ait olduğu da kolaylıkla ayırt edilebiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Mayıs 2023 - 11:20

Ekşi Sözlük'e bir erişim engeli daha: İşte yeni adresi

Ekşi Sözlük'e 21 Şubat'ta getirilen erişim engeli sonrası Sözlük yönetimi tarafından alternatif alan adı eksisozluk2023.com devreye alınmıştı. Aylar sonra mahkeme kararıyla bu alan adresi de engellendi. Konuyla ilgili Ekşi Sözlük yetkilileri yaptığı açıklamada sitenin yeni adresini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Mayıs 2023 - 10:10

Epic Games'ten 360 TL'lik ücretsiz oyun

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun mağazalarından Epic Games 'her hafta ücretsiz oyun' kampanyasına devam ediyor. Bu Perşembe The Sims 4 The Daring Lifestyle DLC'yi bedava verdi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
13 Mayıs 2023 - 13:55

En iyi ücretsiz VPN uygulamaları (Android, iOS, Windows)

Sanal Özel Ağ (Virtual Private Network) yani VPN uygulamaları ile internet trafiğinizi gizli ve güvenli hale getirebileceğiniz gibi yasaklı sitelere giriş amacıyla da kullanabilirsiniz. VPN uygulamaları genellikle ücretlidir, çünkü kullanıcıyı farklı bir ülkeye bağlıyor ve bu da sunucu maliyeti demek. Ancak bedava VPN uygulamaları da elbette var. 'En iyi ücretsiz vpn uygulamaları' içeriğimizdeki programları Android, iOS ve Windows cihazlarınızda para vermeden kullanabilirsiniz.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mayıs 2023 - 12:35

Bunu birçoğunuz bilmiyor: İşte iPhone kameranızı şahlandıracak ayarlar!

Kaliteli çekimler yapan iPhone’un bazı ayarları standart seviyelerde gelir. Peki iPhone’un kamerasını nasıl daha iyi hale getirebiliriz. İşte basit adımlarla kamerayı şahlandırma yolları…
Teknoloji - Teknoloji
13 Mayıs 2023 - 12:30

Apple'dan sürpriz telefon: iPhone FE özellikleri nasıl olacak?

Apple'ın uygun fiyatlı iPhone SE serisini rafa kaldırmayı düşündüğü ortaya çıktı. Yerine gelecek iPhone FE serisi ile ilgili detaylar yavaş yavaş belli oluyor. İlk modeli bu sene tanıtılması beklenen FE, Apple'ın kullanıcılardaki bütçe dostu telefon ihtiyacını gidermekten vazgeçmeyeceğinin de göstergesi.
 - GÖKDENİZ’in ‘atom’ etkisi!
13 Mayıs 2023 - 11:57

ASELSAN’ın ürettiği GÖKDENİZ’de ‘atom’ etkisi! Yerli gemilere kalkan olacak

Yerli gemilere kalkan olacak
Teknoloji - Teknoloji
13 Mayıs 2023 - 11:43

Meta'dan Twitter'a rakip uygulama: Çıkış tarihi belli oldu!

Twitter rakiplerinin sayısı artıyor. Sosyal ağın eski CEO'su Jack Dorsey'in Bluesky uygulaması geçen ay davetiye ile erişime açılmıştı. Şimdi de Meta da kervana katıldı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg metin tabanlı yeni platformunu yakında tanıtacak. Detayları ise şimdiden belli olmaya başladı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mayıs 2023 - 10:46

Instagram'da bir hesabın profil fotoğrafı nasıl büyütülür?

Instagram'da bir hesabın profil fotoğrafı, WhatsApp'ta olduğu gibi büyük ekranda görüntülenemiyor. Instagram bunu gizli hesapların güvenliğini sağlamak için yapıyor. Ancak yine de kullanıcılar "Android ve iOS'ta Instagram PP büyütme" yöntemlerini merak ediyorlar. Peki programsız ve güvenilir Instagram profil fotoğrafı büyütme yöntemi var mı?
 - Twitter’dan seçim öncesi Türkiye kararı
13 Mayıs 2023 - 10:26

Twitter’dan seçim öncesi Türkiye kararı: ‘Açık kalması için engelleme getirdik’

Sosyal medya şirketleri seçim için son hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda Twitter’dan Türkiye’de engellenmemek için yeni duyuru yapıldı.
Başa Dön Sona Git